Dagworkshop ‘Helend Tekenen bij Kanker’ met Henk Fransen en Hylke Bonnema

Gepost op door Hylke Bonnema
Wanneer:
24 oktober 2016 @ 10:00 – 18:30
2016-10-24T10:00:00+02:00
2016-10-24T18:30:00+02:00
Waar:
Muiderkerk
Linnaeusstraat 37
1093 EG Amsterdam
Nederland

 

ziekte‘Hoe tekeningen inzicht geven in de diepere betekenis van kanker’

Ben jij direct of indirect met kanker geconfronteerd in je leven? Wil je vanuit een bezield perspectief kijken naar deze ziekte, het leven en de dood? Vraag jij je af wat de zingeving is van een ziekte als kanker? In de workshop ‘Helend Tekenen bij Kanker’ verkennen we deze vragen vanuit een systemisch perspectief en maken we een ontdekkingsreis naar binnen, naar de mogelijk bezielde boodschap van kanker.

Henk Fransen en Hylke Bonnema nemen je deze dag mee in de theorie en ervaringen rondom het systemisch werk bij kanker. Ze zullen hun inzichten delen en je ook zelf tijdens ziekteopstellingen laten ervaren wat dit werk bij kanker kan betekenen.

 

WAT ZIJN ZIEKTEOPSTELLINGEN?

Vanuit het systemisch werk kun je ziekte zien als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.

Tijdens een opstelling kijken we met liefde en compassie naar de kanker en de balans die deze ziekte in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om ‘ja’ te zeggen tegen de mogelijkheid dat het niet toevallig is dat deze ziekte jou overkomt en wanneer je de bereidheid hebt om dit te willen onderzoeken, kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt. Er wordt zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. En vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrij kunt zijn om jouw eigen zielsmissie te leven.

VOOR WIE
Deze workshop is breed toegankelijk voor patiënten, naasten, therapeuten, zorgprofessionals en andere mensen die op enige wijze geraakt zijn door dit thema en hier op systemische wijze naar willen kijken.

WANNEER

Maandag 24 oktober van 10:00 – 17:00 (zaal open vanaf 9:30)

Voor patienten en naasten van 10:00 – 15.30 u.

Voor therapeuten van 10:00 – 18.30 u.

WAAR
Linnaeusstraat 37 1093 EG Amsterdam tel. 020 – 668 22 02

INVESTERING

Omdat we graag zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om dit bijzondere werk bij kanker te ervaren, bieden we deze dagworkshop aan voor patienten voor de sympathieke prijs van 79,- incl, en voor naasten voor 49,- incl. Voor therapeuten is de investering 149,- ex.

Klik hier om je aan te melden als patient

Klik hier om je aan te melden als naaste

Klik hier om je aan te melden als professional

Email info@familieopstellingen.nl voor vragen of meer informatie.

WIE ZIJN WIJ?

henk-fransenHenk Fransen is een gerenommeerd arts met jarenlange expertise op het gebied van alternatieve behandelingen bij kanker en schreef diverse boeken, waaronder het onlangs verschenen: ‘Handboek Kanker’ en ‘De betekenis van kanker’. Henk is gedreven om de beste alternatieve behandelingen samen te brengen, lees meer over Henk en zijn missie op http://henkfransen.nl/

 

 

 

hylke2Hylke Bonnema is persoonlijk getraind door Bert Hellinger en heeft het werk van Hellinger door ontwikkeld. Zijn jarenlange ervaring gecombineerd met zijn persoonlijke zoektocht heeft geleid tot een bijzonder effectieve manier van werken. Hylke heeft een voorliefde voor opstellingen in relatie tot ziekte en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen.

 

 

 

PS. Deze workshop zal hoogstwaarschijnlijk enige tijd voor aanvang zijn volgeboekt, dus als je voelt dat je hier bij moet zijn wacht dan niet te lang met je aanmelding …

Comments
 1. Monique Lubbers zegt:

  Beste Jacky,

  Ik heb een tegenvraag. Wat wil je dan? Wil je graag dat je deze ziekte wél toevallig hebt gekregen?? Wat betekent ze dan?
  Bizar is het sowieso om zo ziek te zijn vermoed ik!
  Liefs, Monique

 2. Jacky zegt:

  “Tijdens een opstelling kijken we met liefde en compassie naar de kanker en de balans die deze ziekte in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om ‘ja’ te zeggen tegen de mogelijkheid dat het niet toevallig is dat deze ziekte jou overkomt en wanneer je de bereidheid hebt om dit te willen onderzoeken, kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt.”
  Dus….. Ik heb niet toevallig kanker gekregen maar omdat het wel moest? Sorry hoor, ik vind deze manier van denken dus echt bizar…

Subscribe to our mailing list

* indicates required Emailadres * Voornaam *