Dagworkshop ‘Licht op Ziekte en Gezondheid’ met Stefanie Bussing

Gepost op door karin van Duuren
Wanneer:
21 mei 2017 @ 10:00 – 16:30
2017-05-21T10:00:00+02:00
2017-05-21T16:30:00+02:00
Waar:
Flow Plaza, Haarlem
Kosten:
€ 95,- (incl btw)
licht-op-ziekte

 

‘The wound is the place where the light enters you’ ~ Rumi

Vanuit het systemisch werk kun je ziekte zien als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.

Tijdens een dagworkshop hebben we de mogelijkheid om in het systemisch veld te ervaren waar de ziekte of symptomen mee resoneren in de familiegeschiedenis.

We kijken deze dag met compassie naar de ziekte en naar de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om ‘ja’ te zeggen tegen de mogelijkheid dat deze ziekte een boodschap voor jou heeft en je hebt de bereidheid om dit te willen onderzoeken, kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt. Er wordt zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. En vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrijer kunt leven. Om contact te kunnen maken met het soms diep verborgene is het belangrijk om goed te kunnen voelen in het lichaam en om contact te maken met de ziekte. Hier besteden we deze dag ook aandacht aan.

We werken in kleine groepen van maximaal 8 à 10 deelnemers.

BEGELEIDING

De nadruk ligt vooral op het vergroten van de eigen kracht in het lichaam. Deze manier van werken kenmerkt zich door voelen. We laten je op een veilige manier openstellen en ontdekken wat je voelt, waar je vandaan komt en wie je bent. Daarbij spreken we de wijsheid van het lichaam aan en volgen haar het systemisch veld in.

Tijdens deze dag werken we met verschillende soorten opstellingen, afgewisseld met meditatie, lichaamswerk en sharings (het delen van je ervaringen). Door inzet van archetypische opstellingen kan iedereen op deze dag zijn/haar eigen verbinding met het lichaam en vraag onderzoeken. Daarnaast werken we met persoonlijke vragen vanuit de groep, waar deze opkomen op de dag zelf.

Over Stefanie Bussing

Stefanie is gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen in relatie tot ziekte en gezondheidsvragen en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen. Het lichaam en het aanwezig zijn in het lichaam vormt voor Stefanie de basis van waaruit ze werkt. Zij gebruikt in haar begeleiding het opstellingenwerk in combinatie met lichaamswerk, een krachtige combinatie die steeds weer laat zien dat de lichaamsgerichte benadering helpt om de zielsbeweging uit de opstelling te integreren in het lichaam. Iets wat vaak direct voelbaar (en tastbaar) is voor de vraagsteller.

RESULTATEN:

• Voelen, ontdekken, uitdaging aangaan en eigen kracht hervinden in je lichaam.

• Op een ander niveau luisteren naar je lichaam en de signalen die je lichaam je geeft.

• Inzicht in waarom de ziekte of gezondheidsklachten bij je zijn, wat hun boodschap is.

• Zingeving en contact met het grotere geheel waar wij allen onderdeel van uitmaken.

VOOR WIE: voor iedereen die ziekte of aanhoudende symptomen ervaart in het leven en hier op een andere manier contact mee wil maken. Alsook voor coaches die werken met mensen die zelf mensen begeleiden in een ziekteproces en willen ervaren wat ziekteopstellingen kunnen bijdragen aan het helingsproces.

DATUM: Zondag 21 mei 2017

TIJD: inloop 9:45 uur, aanvang 10:00 uur tot 16:30 uur.

LOCATIE: Flow Plaza, Zaanenstraat 18-I, Haarlem

JOUW BIJDRAGE: € 95 incl. btw p.p.

SCHRIJF JE IN OP: Om je direct in te schrijven stuur een mail naar info@familieopstellingen.nl

Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met:

Stefanie via stefanie@familieopstellingen.nl / +31648102716

Comments

Reacties zijn gesloten.

Subscribe to our mailing list

* indicates required Emailadres * Voornaam *