Intensive ‘Licht op Ziekte en Gezondheid’ met Stefanie Bussing

Gepost op door karin van Duuren
Wanneer:
29 mei 2017 @ 10:00 – 30 mei 2017 @ 16:30
2017-05-29T10:00:00+02:00
2017-05-30T16:30:00+02:00
Waar:
Flow Plaza, Haarlem
Zaanenstraat 18
2022 CP Haarlem
Nederland
Kosten:
€ 245,- (incl btw)

2 daagse intensive: systemisch werk met ziekte

Vanuit het systemisch werk kun je ziekte zien als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.

 

 

Tijdens deze intensive onderzoeken we de persoonlijke vragen van de deelnemers rondom het thema ziekte en gezondheid in het systemisch veld. We kijken naar jouw relatie tot de ziekte of symptomen en waar ze mee resoneren in de familiegeschiedenis. Wat is de mogelijk zielvolle boodschap van de ziekte aan jou?

Tijdens de opstellingen kijken we met compassie naar de ziekte en naar de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om ‘ja’ te zeggen tegen de mogelijkheid dat deze ziekte een boodschap voor jou heeft en je bent bereid dit te onderzoeken, dan kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt. Er wordt zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. En vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrijer kunt leven. Om contact te kunnen maken met het soms diep verborgene is het belangrijk om goed te kunnen voelen in het lichaam en om contact te maken met de ziekte. Hier besteden we deze dagen ook aandacht aan.

BEGELEIDING

De nadruk ligt vooral op het vergroten van de eigen kracht in het lichaam. Deze manier van werken kenmerkt zich door voelen. We laten je op een veilige manier openstellen en ontdekken wat je voelt, waar je vandaan komt en wie je bent. Daarbij spreken we de wijsheid van het lichaam aan en volgen haar het systemisch veld in.

Tijdens de intensive werken we met verschillende soorten opstellingen, afgewisseld met meditatie, lichaamswerk en sharings (het delen van je ervaringen). Door inzet van archetypische opstellingen kan iedereen zijn/haar eigen verbinding met het thema onderzoeken.

We werken in een groep van maximaal 10 -12 deelnemers, zodat iedereen die dat wil de mogelijkheid heeft een vraag in te brengen tijdens deze dagen.

Over Stefanie Bussing

Stefanie is gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen in relatie tot ziekte en gezondheidsvragen en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen. Het lichaam en het aanwezig zijn in het lichaam vormt voor Stefanie de basis van waaruit ze werkt. Zij gebruikt in haar begeleiding het opstellingenwerk in combinatie met lichaamswerk, een krachtige combinatie die steeds weer laat zien dat de lichaamsgerichte benadering helpt om de zielsbeweging uit de opstelling te integreren in het lichaam. Iets wat vaak direct voelbaar (en tastbaar) is voor de vraagsteller.

RESULTATEN

• Voelen, ontdekken, uitdaging aangaan en eigen kracht hervinden in je lichaam.
• Op een ander niveau luisteren naar je lichaam en de signalen die je lichaam je geeft.
• Inzicht in waarom de ziekte of gezondheidsklachten bij je zijn, wat hun boodschap is.
• Zingeving en contact met het grotere geheel waar wij allen onderdeel van uitmaken.

VOOR WIE: voor iedereen die ziekte of aanhoudende symptomen ervaart in het leven en hier op een andere manier contact mee wil maken. Alsook voor coaches die werken met mensen die zelf mensen begeleiden in een ziekteproces en willen ervaren wat ziekteopstellingen kunnen bijdragen aan het helingsproces.

 Wanneer je al een basis in opstellingen hebt, kan de intensive een opstap zijn naar de cursus Systemisch Lichaamswerk, waarin je zelf leert om opstellingen te begeleiden via het lichaam en bij ziekte en gezondheidsklachten.

JOUW BIJDRAGE: € 245,- incl. btw

TIJD: inloop 9:45 uur, aanvang 10:00 uur tot 16:30 uur.

DATA: maandag 29 en dinsdag 30 mei 2017

LOCATIE: Flow Plaza, Zaanenstraat 18-I, Haarlem

SCHRIJF JE IN OP: Om je direct in te schrijven gebruik je onderstaande link:

>> AANMELDEN <<

Voor inhoudelijke vragen? Neem contact op met stefanie@familieopstellingen.nl of bel +31648102716.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe to our mailing list

* indicates required Emailadres * Voornaam *