MASTERCLASS ‘Systemisch werken met Ziekte’ – Stephan Hausner, Henk Fransen, Hylke Bonnema en Stefanie Bussing

Gepost op door karin van Duuren
Wanneer:
19 juni 2017 @ 10:00 – 21 juni 2017 @ 17:00
2017-06-19T10:00:00+02:00
2017-06-21T17:00:00+02:00
Waar:
Muiderkerk, Amsterdam
Linnaeusstraat 37
1093 EG Amsterdam
Nederland
Kosten:
€ 795,- (excl btw)

44533423 - compass on the beach with sunriseOp 19, 20 en 21 juni organiseren wij de driedaagse Masterclass ‘Systemisch Werken met Ziekte’ .

Ik ben verheugd dat wij Stephan Hausner en Henk Fransen mogen verwelkomen als gastdocenten.

Niet zelden blijken symptomen een richtingaanwijzer naar de diepere levensbedoeling van de persoon. Wij dromen van een samenleving die niet vecht tegen ziekte, door het weg te duwen, maar de ziekte probeert te begrijpen door ernaar te luisteren. Om samen via de boodschap achter de ziekte de voorwaarden te scheppen voor zelfgenezing of heling, in welke vorm dat ook moge zijn.

In deze masterclass bundelen we de kennis, ervaring en expertise van verschillende experts op het gebied van systemisch werken met ziekte en aanhoudende gezondheidsklachten. We onderzoeken met ieder van hen in het veld de impact van de diep verborgen verhalen op ons lichaam in het hier en nu, om zo ook gezamenlijk dit werk weer verder te ontwikkelen.
Deze masterclass is bedoeld voor wie zich professioneel en/of persoonlijk wil verdiepen in het systemisch werken met ziekte.

HET PROGRAMMA

Maandagochtend 19 juni 2017
‘Psychosomatiek, Het lichaam als Systeem’ ~ Henk Fransen, arts

Familieopstellingen onderzoeken de plek die het individu inneemt in het gezin, de familie en de generaties. Een verstoring in een van deze systemen weerspiegelt zich in het lichaam van het individu en andersom. Deze ochtend laat Henk je zien hoe hij het lichaam (en de ziekte) van de cliënt benadert als een systeem. Je leert hoe je via het lichaam de dieperliggende verstrikkingen (energieblokkades) kunt aanvoelen: een helende manier van werken die een basis kan zijn voor het werken met opstellingen en er evengoed los van gebruikt kan worden.

Maandagmiddag 19 juni en dinsdagochtend 20 juni 2017
‘Het systeem achter ziekte’ ~ Stephan Hausner
Inzichten uit opstellingen met ziekten en symptomen dragen bij aan een holistisch beeld van de zieke mens. Waar resoneert de ziekte mee in het familiesysteem van herkomst? Stephan laat je deze dag zien en ervaren hoe het systemisch werken met ziekte duidelijk de generatie-overstijgende verbanden laat zien tussen de ziekte en de traumatische ervaringen in het familiesysteem van herkomst. Ook is er aandacht voor waar opstellingen bij ziekte afwijken van de bekende familieopstellingen.

Bij de begeleiding door Stephan Hausner zal er Engels gesproken worden.

Dinsdagmiddag 20 juni 2017
‘Lichaamsgericht werken met ziekte’ ~ Stefanie Bussing
Inzicht integreren in het lichaam. Ziekte uit zich in het lichaam en dat maakt het tevens vaak ingewikkeld om ermee in verbinding te blijven. We zien echter dat daar waar het effect van de opstelling daadwerkelijk fysiek gevoeld wordt, de zielvolle beweging uit de opstelling ook kan integreren in het lichaam. Stefanie neemt je deze middag mee in het systemisch lichaamswerk, waarbij het lichaam en lichaamsbewustzijn de insteek is voor de opstelling. We volgen daarbij de taal en signalen van het lichaam het systemisch veld in om vervolgens te kijken waar de ziekte mee resoneert.

Woensdag 21 juni 2017
‘Ziekte als Archetype’ ~ Hylke Bonnema
Wat vertelt ziekte ons voorbij ons eigen systeem en voorbij onszelf als persoon aan ons als mensheid? Met behulp van Hylke zijn vernieuwende vormen van opstellingen bij ziekte en archetypische opstellingen onderzoeken we deze laatste dag diep in het archetypische systeem, waar de ziekte mogelijk mee resoneert in het grotere systeem van onze maatschappij en de mensheid. Wat is de mogelijke zielvolle boodschap van de ziekte aan ons als mensheid?

WAT ZIJN OPSTELLINGEN

Vanuit het systemisch werk zien we ziekte als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.
Tijdens een opstelling kijken we met liefde en compassie naar de ziekte en de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om dit te willen onderzoeken, kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt. Er wordt zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. En vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrij kunt zijn om jouw eigen zielsmissie te leven.

BEGELEIDING

Over Stephan Hausner

Stephan Hausner, natuurgeneeskundige en opgeleidt door Bert Hellinger, is wereldwijd bekend om zijn autoriteit op het gebied van opstellingen bij ziekte. Al meer dan 16 jaar geeft hij trainingen en workshops in meer dan 40 landen rondom dit onderwerp. In zijn werk gebruikt hij opstellingen als methode om de verschillende verbanden aan het licht te brengen. In veel gevallen vindt vervolgens verlichting plaats in het omgaan met de ziekte. Soms treden er verbeteringen op of verdwijnen de symptomen en ziekte geheel.

 

Over Henk Fransen

Henk Fransen is arts en deed 25 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve geneeswijzen. In 2015 lanceerde hij ‘De zoektocht naar genezing’. De video’s hierover zijn op youtube meer dan 180.000 keer bekeken. In 2016 viel hij in de markt op om zijn visie het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland vorm te geven. Meer info op: www.henkfransen.nl

 

 

Over Hylke Bonnema

Hylke Bonnema is persoonlijk getraind door Bert Hellinger. Zijn jarenlange ervaring laat hem diep in het systeem kijken en gecombineerd met zijn persoonlijke zoektocht heeft dit geleidt tot vernieuwende vormen van opstellingen en archetypische opstellingen, die ook bij ziekte zeer effectief werken. Hylke begeleidt je diep in het systeem naar de dieperliggende zielvolle boodschap van de ziekte aan jou als persoon en overstijgend aan ons als mensheid.

 

 

Over Stefanie Bussing

Stefanie is gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen in relatie tot ziekte en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen. Stefanie gebruikt in haar begeleiding het opstellingenwerk in combinatie met lichaamswerk, een krachtige combinatie die steeds weer laat zien dat de lichaamsgerichte benadering helpt om de zielsbeweging uit de opstelling te integreren in het lichaam. Iets wat vaak direct voelbaar (en tastbaar) is voor de vraagsteller.

RESULTATEN

• Voelen, ontdekken, uitdaging aangaan van het eigen proces
• Inzicht in het lichaam als systeem en hoe je energieblokkades (verstrikkingen) kunt aanvoelen
• Verdieping in het opstellingenwerk bij ziekte en de specifieke aandachtspunten bij het werken met opstellingen bij ziekte
• Diep in het systeem leren kijken naar waar de ziekte mee resoneert
• Kennis van vernieuwende vormen van opstellingen bij ziekte, waaronder systemisch lichaamswerk, het nieuwe opstellen en archetypische opstellingen.
• Certificaat van bewijs van deelname

DATUM: 19, 20, 21 juni 2017

TIJD: alle dagen inloop 9:30 uur, aanvang 10:00 uur tot 17:00 uur.

LOCATIE: Muiderkerk Amsterdam

JOUW BIJDRAGE: € 795 excl. btw p.p.

SCHRIJF JE IN OP: Om je direct in te schrijven gebruik je onderstaande link:

>> Aanmelden Masterclass Systemisch werken met Ziekte <<

 

Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met:
Stefanie via stefanie@familieopstellingen.nl / +31648102716

Comments
 1. Mooi initiatief collega’s!
  Jammer dat ik me niet kan opgeven voor één Workshop.
  Succes!

 2. Wat jammer dat de wereld mooier helpen maken zoveel geld kost. Ik had ontzettend graag gekomen maar dit bedrag is voor een starter in de niet-reguliere zorg niet op te hoesten (- hoest – innerlijke weerstand ‘ophoesten’ ; uitlaatklep voor onderdrukte boosheid).
  Heel veel succes!

  Met warme groet,
  Jolanda Heredia
  energyfound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe to our mailing list

* indicates required Emailadres * Voornaam *