SYMPOSIUM ‘Systemisch werken met Ziekte’ – Stephan Hausner, Hylke Bonnema en Stefanie Bussing

Gepost op door karin van Duuren
Wanneer:
17 juni 2017 @ 10:00 – 17:00
2017-06-17T10:00:00+02:00
2017-06-17T17:00:00+02:00
Waar:
Muiderkerk
Kosten:
€ 195,- (excl btw)
11282385 - sunflowers

Op 17  juni 2017 organiseren wij in Amsterdam het Symposium ‘Systemisch Werken met Ziekte’.
Ik ben verheugd dat wij Stephan Hausner en Henk Fransen mogen verwelkomen als gastdocenten.

Aansluitend organiseren we een driedaagse Masterclass ‘Systemsich Werken met Ziekte’ op 19, 20 en 21 juni (voor ervaren opstellers).  

´Liefde is het allerbeste geneesmiddel´ ~ Paracelsus

Dit symposium is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar leven persoonlijk danwel professioneel te maken heeft met ziekte. Vanuit systemisch perspectief zullen we deze dag de heilzame werking van opstellingen op het medisch vlak delen en laten ervaren. We nodigen daarom van harte ook artsen en andere zorgprofessionals uit om het systemisch werk bij ziekte te komen ervaren.

Een echtpaar, beiden als internist werkzaam in een ziekenhuis: ‘Het is indrukwekkend hoe duidelijk systeemopstellingen met zieken de generatie-overstijgende verbanden van ziekten en traumatische gebeurtenissen in de familie van herkomst van de patiënt aan het licht kunnen brengen. Het lijkt erop dat hier nog een enorm potentieel ligt waar artsen wat aan kunnen hebben, en het is duidelijk dat de vraag naar dergelijke verbanden in het kader van de medische zorg nog onvoldoende is gesteld.’ Uit: Stephan Hausner: Zelfs als het me mijn leven kost, p. 9

Liefde als medicijn. Een oude wijsheid die we steeds weer bevestigd zien in het systemisch werk. Daar waar de liefde niet vrij kan stromen, stagneert de levensstroom en ontstaat er een voedingsbodem voor ziekte en gezondheidsklachten.

Wij dromen van een samenleving die de ziekte probeert te begrijpen door ernaar te luisteren. Om via de boodschap achter de ziekte te helpen genezen of helen, waarbij we in liefde en rust naar ons einde mogen gaan. Als ons lichaam ons dat gunt.

WAT ZIJN OPSTELLINGEN

Vanuit het systemisch werk zien we ziekte als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.

Tijdens een opstelling kijken we met liefde en compassie naar de ziekte en de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om dit te willen onderzoeken, kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt. Er wordt zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. En vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrij kunt zijn om jouw eigen zielsmissie te leven.

BEGELEIDING

Over Stephan Hausner

Stephan Hausner is wereldwijd bekend om zijn autoriteit op het gebied van opstellingen bij ziekte en aanhoudende symptomen. Al meer dan 16 jaar geeft hij trainingen en workshops in meer dan 40 landen rondom dit onderwerp. In zijn werk gebruikt hij opstellingen als methode om de verschillende verbanden aan het licht te brengen. In veel gevallen vindt vervolgens verlichting plaats in het omgaan met de ziekte. Soms treden er verbeteringen op of verdwijnen de symptomen en ziekte geheel.*

Over Hylke Bonnema

Hylke Bonnema is persoonlijk getraind door Bert Hellinger. Zijn jarenlange ervaring laat hem diep in het systeem kijken en gecombineerd met zijn persoonlijke zoektocht heeft dit geleidt tot vernieuwende vormen van opstellingen en archetypische opstellingen, die ook bij ziekte zeer effectief werken. Hylke begeleidt je diep in het systeem naar de dieperliggende zielvolle boodschap van de ziekte aan jou als persoon en overstijgend aan ons als mensheid.

Over Stefanie Bussing

Stefanie is gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen in relatie tot ziekte en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen. Stefanie gebruikt in haar begeleiding het opstellingenwerk in combinatie met lichaamswerk, een krachtige combinatie die steeds weer laat zien dat de lichaamsgerichte benadering helpt om de zielsbeweging uit de opstelling te integreren in het lichaam. Iets wat vaak direct voelbaar (en tastbaar) is voor de vraagsteller.

Programma

Introductie
• Aan het werk met Hylke Bonnema
• Aan het werk met Stefanie Bussing

Lunch

• Aan het werk met Stephan Hausner
• In dialoog met Stephan Hausner, Henk Fransen, Hylke Bonnema en Stefanie Bussing
• Vraag en Antwoord met het publiek en de experts

VOOR WIE

Voor iedereen die zich professioneel (therapeuten, artsen, coaches, andere zorgprofessionals) en/of persoonlijk aangetrokken voelt door het thema ziekte en hier vanuit systemisch perspectief naar wil kijken.

DATUM: Zaterdag 17 juni 2017

TIJD: inloop 9:30 uur, aanvang 10:00 uur tot 17:00 uur.

LOCATIE: Muiderkerk Amsterdam

JOUW BIJDRAGE: € 195 excl. btw p.p.
Incl. koffie en thee, excl. lunch

SCHRIJF JE IN OP: Om je direct in te schrijven gebruik je onderstaande link:

> Aanmelden voor het Symposium ‘Systemisch werken met ziekte’ <<

Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met:

Stefanie via stefanie@familieopstellingen.nl / +31648102716

 

* De bijdrage van Stephan Hausner is in het Engels

Comments
  1. Bernadette v Haaster zegt:

    Hail

    Lijkt me fijn om mee te doen.
    Weet t echter kon niet zeker, is het mogelijk om nog even alz reserve of “optie” op de lijst te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe to our mailing list

* indicates required Emailadres * Voornaam *