Symposium ‘Systemisch werken met Ziekte’ – Stephan Hausner, Henk Fransen, Hylke Bonnema en Stefanie Bussing

Gepost op door karin van Duuren
Wanneer:
17 juni 2017 @ 10:00 – 17:00
2017-06-17T10:00:00+02:00
2017-06-17T17:00:00+02:00
Waar:
Muiderkerk, Amsterdam
Linnaeusstraat 37
1093 EG Amsterdam
Nederland
Kosten:
€ 195,- (excl btw)

Een nieuwe visie op ziekte

Op 17  juni 2017 organiseren wij in Amsterdam het Symposium ‘Systemisch Werken met Ziekte’. Ik ben verheugd dat wij Stephan Hausner en Henk Fransen mogen verwelkomen als gastdocenten.

Aansluitend organiseren we een driedaagse Masterclass ‘Systemisch Werken met Ziekte’ op 19, 20 en 21 juni (voor opstellers en mensen met ervaring met systemisch werk).

Droom

“Het is mijn droom dat in 2040 alle ziekenhuizen beschikken over een opsteller! Dat geestelijke, emotionele en zelfs spirituele aspecten van gezondheid tot het grondbeginsel behoren van waaruit alle hulp wordt georganiseerd. Dat het niet meer vechten tegen ziekte en dood is, maar vooral een houden van het leven wordt, waarin de dood een plek krijgt. Die is er namelijk toch. Dat we met zijn allen, regulier en alternatief, samen zoeken naar meer gezondheid, vitaliteit en leven.” ~ Hylke Bonnema, grondlegger Academie voor Opstellingen

Op 17 juni a.s. organiseren we daarom, vanuit de Academie voor Opstellingen, het symposium ‘Systemisch Werken met Ziekte’ in Amsterdam

Systemisch werk 

Vanuit het systemisch werk zien we ziekte als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.

Tijdens een opstelling kijken we met liefde en compassie naar de ziekte en de balans die het in jouw familiesysteem wil herstellen. Wanneer je de bereidheid hebt om dit te willen onderzoeken, kunnen we in een opstelling waarnemen waar de verborgen loyaliteit ligt. Er wordt zichtbaar wat er tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. En vanuit dat contact kan beweging ontstaan van waaruit je weer vrij kunt zijn om jouw eigen zielsmissie te leven.

Symposium

Dit symposium is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar leven persoonlijk danwel professioneel te maken heeft met ziekte. Vanuit systemisch perspectief zullen we deze dag de heilzame werking van opstellingen op het medisch vlak delen en laten ervaren. We nodigen daarom zowel patiënten en naasten als ook artsen en andere zorgprofessionals van harte uit om het systemisch werk bij ziekte te komen ervaren.

Sprekers

Wij zijn verheugd dat we Stephan Hausner en Henk Fransen mogen verwelkomen als gastdocenten op dit symposium

OVER STEPHAN HAUSNER

Stephan Hausner werkt al jaren wereldwijd met opstellingen bij ziekte. In zijn boek `Zelfs als het me mijn leven kost´, beschrijft hij een reeks praktijkervaringen, waarin hij de essentie blootlegt van de verborgen dynamiek in de familiegeschiedenis, die onder chronische ziekten en symptomen schuil kunnen gaan. In zijn werk gebruikt hij opstellingen als methode om de verschillende verbanden aan het licht te brengen. In veel gevallen vindt vervolgens verlichting plaats in het omgaan met de ziekte. Soms treden er verbeteringen op of verdwijnen de symptomen en ziekte geheel.*

Een echtpaar, beiden als internist werkzaam in een ziekenhuis: ‘Het is indrukwekkend hoe duidelijk systeemopstellingen met zieken de generatie-overstijgende verbanden van ziekten en traumatische gebeurtenissen in de familie van herkomst van de patiënt aan het licht kunnen brengen. Het lijkt erop dat hier nog een enorm potentieel ligt waar artsen wat aan kunnen hebben, en het is duidelijk dat de vraag naar dergelijke verbanden in het kader van de medische zorg nog onvoldoende is gesteld.’ Uit: Stephan Hausner: Zelfs als het me mijn leven kost, p. 9

Stukje uit een interview met Stephan over het verleden verantwoordelijk maken voor ons heden (In het Engels met Spaanse ondertiteling)

 

OVER HENK FRANSEN

Henk Fransen is arts en deed 25 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve geneeswijzen. In 2015 lanceerde hij ‘De zoektocht naar genezing’. De video’s hierover zijn op youtube meer dan 180.000 keer bekeken. In 2016 viel hij in de markt op om zijn visie, het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland, vorm te geven. 

 

 

OVER HYLKE BONNEMA

Hylke Bonnema is al jaren een innovatieve vooruitstuwer van het nieuwe opstellingenwerk. Geinspireerd door Hellinger heeft hij zelf het werk verder doorontwikkeld. Zijn jarenlange ervaring laat hem diep in het systeem kijken en gecombineerd met zijn persoonlijke zoektocht heeft dit geleidt tot vernieuwende vormen van opstellingen en archetypische opstellingen, die ook bij ziekte zeer effectief werken. Hylke begeleidt je diep in het systeem naar de dieperliggende zielvolle boodschap van de ziekte aan jou als persoon en overstijgend aan ons als mensheid.

 

OVER STEFANIE BUSSING

Stefanie is gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen in relatie tot lichaamsbewustzijn, ziekte en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen. Stefanie gebruikt in haar begeleiding zowel het opstellingenwerk in de ruimte, als ook het systemisch werken in en via het lichaam. Dit laatste is een krachtige combinatie van opstellingenwerk en zacht lichaamswerk die steeds weer laat zien dat de lichaamsgerichte benadering helpt om de zielsbeweging uit de opstelling te integreren in het lichaam. Iets wat vaak direct voelbaar (en tastbaar) is voor de vraagsteller tijdens de opstelling zelf.

 

 

Henk Fransen en Hylke Bonnema over systemisch werken bij ziekte

PROGRAMMA

Introductie

• Aan het werk met Hylke Bonnema
• Aan het werk met Stefanie Bussing

Lunch

  • Aan het werk met Stephan Hausner
  • In dialoog met Stephan Hausner, Henk Fransen, Hylke Bonnema en Stefanie Bussing
  • Vraag en Antwoord met het publiek en de experts

VOOR WIE

Voor iedereen die zich professioneel (therapeuten, artsen, coaches, andere zorgprofessionals) en/of persoonlijk aangetrokken voelt door het thema ziekte en hier vanuit systemisch perspectief naar wil kijken.

DATUM: Zaterdag 17 juni 2017

TIJD: inloop 9:30 uur, aanvang 10:00 uur tot 17:00 uur.

LOCATIE: Muiderkerk Amsterdam

JOUW BIJDRAGE: € 195 excl. btw p.p.
Incl. koffie en thee, excl. lunch

INSCHRIJVEN: Klik hier om je aan te melden

Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met:

Stefanie via stefanie@familieopstellingen.nl / +31648102716

* De bijdrage van Stephan Hausner is in het Engels

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe to our mailing list

* indicates required Emailadres * Voornaam *