Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen

maandag, 9 oktober, 2017 >10:00 - 19:00

€2995

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen

(zonder overnachting)

Hoofddocent: Hylke Bonnema

Hylke Bonnema is meester-opsteller. Hij leerde het vak van Bert Hellinger zelf. Met zijn intuïtieve manier van doen haalt Hylke in weinig tijd veel naar boven. Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Zo helpt hij zijn studenten het beste in zichzelf naar boven te halen.

Onze jaaropleiding is geschikt voor mensen die bereid zijn met een open hart hun eigen proces aan te gaan. en de eigen waarheid onder ogen willen komen. De kern van onze jaaropleiding ligt op jouw eigen kracht en waarneming en daarna op het leren van een methode. Je wordt opsteller, door zelf de reis helemaal te maken, niet door de kaart van anderen te bestuderen. Pas daarna ga je werken met anderen. Hiermee blijven we dicht bij Bert Hellinger, die zijn eigen pad volgde en van daaruit Familieopstellingen ontwikkelde.

De opleiding

LEREN DOOR DOEN. Meteen vanaf het begin van de opleiding start je met het doen en begeleiden van opstellingen, ook in intervisiebijeenkomsten.  Je oefent heel veel. Opstellen gaat niet over goed of fout, wel over oprechte aandacht, voelen, omgaan met spanning en de waarde zien van impasses en blokkades.

ONDERNEMEN. Wij helpen je ook je ondernemersvaardigheden ontwikkelen, zodat je na de opleiding ook daadwerkelijk als professioneel opsteller aan de slag kunt.

Programma van de jaaropleiding

In 7 blokken van twee dagen maak je kennis met het systemisch werk in al zijn rijkdom. Meester-opsteller Hylke Bonnema is onze hoofddocent. Hij wordt terzijde gestaan door enkele partners met elk hun eigen specialisatie.

Theorie en praktijk zijn door elkaar gevlochten. Je hoeft dus niet eerst dagen te luisteren, maar gaat meteen aan de slag. Deze ‘hands-on’ ervaring vinden wij nodig om je het ambacht helemaal eigen te maken.

Blok 1 De basishouding

Uitleg over de basishouding, het klassieke opstellen en de uitgangspunten van systemisch werken. Je oefent met het veld en ervaart wat het betekent om bij jezelf te voelen en je intuïtie te volgen, als opsteller en als representant.

Je leert over systemisch bewustzijn naar jezelf en naar de ander toe. In gesprek met de ander of in een sharing binnen de groep leer je te praten vanuit voelen, en niet alleen vanuit de mentale bovenlaag.

Het eerste blok is ook een kennismaking met elkaar en met de structuur van de opleiding. Er is gelegenheid om een individuele opstelling onder begeleiding van Hylke te doen. Deze opstellingen zijn, samen met het vraaggesprek vooraf, belangrijke kijk- en leermomenten in de opleiding.

Blok 2 Individuele Opstellingen

Individuele opstellingen worden veel gebruikt in coaching, supervisie of consulting. Je leert de verschillende soorten individuele opstellingen. De vraag van de cliënt helder krijgen is een belangrijk leerpunt. Je werkt aan jouw houding als opsteller en leert over de methodiek.  Je ontdekt het wezenlijke verschil tussen de opsteller en de psychotherapeut.

Blok 3 Familieopstellingen met een groep

Je leert een opstelling met representanten begeleiden. Hoe vertaal je de vraag naar de opstelling? Hoe houd je het overzicht, hoe begeleid je de representanten, wanneer grijp je in en wanneer niet? Hoe voelt het veld en wat is een plek? Thema in dit blok: opstellingen met lichaam, gezondheid en ziekte.

Blok 4 Relatieopstellingen

De liefde is de meest wezenlijke drijfveer in ons leven. Hoe gaat het met jou in de liefde? Wat is jouw plek en rol in relatie met de ander? Je krijgt de gelegenheid je partner uit te nodigen voor een relatieopstelling, waarvan de hele groep kan leren. Thematisch besteden we aandacht aan vraagstukken bij bijvoorbeeld scheiding en omgangsregelingen, we werken met mediation-opstellingen.

Blok 5 Organisatieopstellingen

In werken met organisaties gaat het over organisatieopstellingen, loopbaanopstellingen, teamopstellingen, sales- en marketingopstellingen. Een belangrijk onderdeel van dit blok is het observeren van een organisatieopstelling. Je kunt jouw vraagstukken rond werk en bedrijf inbrengen of een bedrijf uitnodigen voor een live opstelling.

Blok 6 Politiek/maatschappelijke/spirituele opstellingen.

Opstellingen werken ook op een abstracter niveau. In dit blok kijken we naar bredere maatschappelijke thema’s. Je leert de methodiek en ontdekt dat de opstelling ook hier zijn werk doet.

Blok 7 Samen afsluiten als collega opstellers

Ceremonie waarmee we de opleiding afsluiten. Met feedback aan elkaar, jouw leerproces en ruimt voor evaluatie. Presentatie van alle werkstukken.

Na de opleiding

PRAKTIJK Na voltooiing van de opleiding kun je zelf opstellingen begeleiden. Je bent vakbekwaam en weet hoe je het geleerde in de praktijk brengt. Je weet ook hoe je als professional aan de slag wilt.

CERTIFICERING Je kunt na onze opleiding het certificaat van opsteller aanvragen. Hiermee kun je ook aanmelden voor de accreditering van de beroepsvereniging NOBCO. Al tijdens de opleiding gelden hiervoor bepaalde eisen zoals aanwezigheidsplicht en een eindwerkstuk.

Opstellen wordt op steeds meer plekken ingezet. Ook als je besluit om geen opsteller te worden, is onze opleiding een enorme persoonlijke en professionele verrijking.

Praktische informatie

Data najaar 2017

 • Blok 1  9 / 10 okt 2017
 • Blok 2  13/ 14 nov 2017
 • Blok 3  18/19 dec 2017
 • Blok 4  12/13 feb 2018
 • Blok 5  26/ 27 mrt 2018
 • Blok 6  7/ 8 mei 2018
 • Blok 7  18/19 juni 2018

Tijden

We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 19:00

Waar

Hofkerk, Linneaushof 94, Amsterdam

Investering

Kosten opleiding: € 2.995,00 (exclusief BTW).

Vroegboekkorting

Tot  1 september bieden we deze Jaaropleiding aan met een zeer aantrekkelijke vroegboekkorting van maar liefs € 1.000,-.

Je betaalt dan dus maar € 1995,- in plaats van € 2995,-.

Gebruik hiervoor bij je bestelling de couponcode vroegboekjo

(Let op dat je geen extra spaties gebruikt). De korting wordt dan automatisch verrekend in je winkelmandje.

Verblijfskosten

Elk blok 2x warme lunch en diner (soep + salade)  € 420,00 (excl. 6% btw).

Gespreid betalen

Het is mogelijk om gespreid te betalen voor de jaaropleiding. Voor gespreid betalen brengen wij 5% administratie kosten in rekening. Je doet direct een aanbetaling van 1025 euro en kunt de rest van het bedrag in 3 termijnen van 850 euro betalen. het gehele bedrag moet 2 weken voor aanvang van de opleiding voldaan zijn. Wil je hiervoor in aanmerking komen neem dan even contact met ons op via info@familieopstellingen.nl

Vragen

Heb je een vraag? Kijk dan even in de FAQ van de jaaropleiding of mail info@familieopstellingen.nl of bel +31640249042.

Hylke Bonnema, Opleider/Opsteller

Hylke Bonnema

Hylke is een inspirerende man met een bijzondere manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant. Hij integreert kennis en weten en het geloof in deze manier van werken. Daarin is hij echt een vakman. De manier waarop hij dat doet is ontwapenend. Het is authentiek. In plaats van uitleggen aan de hand van theorieën gebruikt hij de vorm van ‘het gewoon doen’.

In onze maatschappij zijn we gewend om eerst een structuur te krijgen, vanuit het hoofd. Bij Hylke word je gestimuleerd om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je gaat vertrouwen op je eigen gevoel.In zijn opleidingen geeft Hylke alles wat hij heeft, en laat hij je helemaal zien hoe het werkt. Hij heeft het volste vertrouwen en zelfs het verlangen dat jij dit zelf ook gaat doen. Vanuit een enorme drive en geloof in de werking van opstellingen brengt hij zijn kennis en ervaring over aan anderen.

TESTIMONIALS

Een greep uit de reacties van onze event-deelnemers.

Raymond Hafkenscheid vertelt wat de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen’ voor hem heeft betekent.

Ellen vertelt wat de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen’ voor haar heeft betekent.

Aline Staal vertelt wat de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen’ voor haar heeft betekent.

TESTIMONIALS

Een willekeurige reactie/ ervaring van een deelnemer van een van de vele deelnemers

Vanaf het eerste moment vertelde Hylke over basishouding en het belang hiervan in het werk als opsteller. Voor mij is dit zeker een bekend begrip, want tijdens mijn opleiding tot pedagoog is hier veelvuldig over gesproken en heb ik mijzelf hierin getraind. Echter in de context van systemisch werk is het even zoeken wat er wordt bedoeld en vooral hoe ik dit bij mijzelf aanboor. Nu aan het einde van de opleiding valt alles op z’n plek. Het gaat om het punt waar ik nu ben.
Dichtbij, mijzelf voelen en daarbij kunnen blijven, daar kunnen verblijven. Gewaar zijn.
Zijn ín het moment. In mijzelf en alles en iedereen daarbuiten.

Binnenstebinnen.

Danielle Boss-Leepel, Jaaropleiding Amsterdam 2017

Tickets

Jaaropleiding Amsterdam, Hylke Bonnema, Start 9 oktober 2017 2.995,00 excl. BTWJaaropleiding Amsterdam; Organisator: Hylke Bonnema; Start 9 oktober 2017; Tijd: 10:00 - 19:00 (inloop 9:30); Locatie: Hofkerk, Amsterdam

Gegevens

Datum:
maandag, 9 oktober, 2017
Tijd:
10:00 - 19:00
Kosten:
€2995
Evenement Categorie:

Organisator

Hylke Bonnema
Telefoon:
+31640249042
E-mail:
info@familieopstellingen.nl

Overige informatie

Opleidingen
Opleidingen

Locatie

Hofkerk
Linnaeushof 94

Amsterdam, NH 1098 KT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-6653830
Website:
http://www.hofkerk.nl/

Wie zijn aanwezig

6 personen hebben zich aangemeld voor Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen

 • evelyn hoff
 • Corien Brouwer
 • Carlijn Quaars
 • Lieve Toch
 • Sonja van Lamoen
Share This