Die Seele geht langsam

Gepost op door Hylke Bonnema
We hebben via Bert en Sophie Hellinger contact gemaakt met Joel Weser. Hij is een expert in de basishouding van het nieuwe opstellen en heeft heel veel ervaring, vandaar ook dat Bert en Sophie hem als leraar inzetten in hun onderwijs. Met Joel ga ik in november een masterclass geven over het Nieuwe Familieopstellen.
Een paar weken terug had ik een Masterclass over het Nieuwe Opstellen, een aantal filmpjes van deze dag hebben wij op onze site geplaatst. Daarin gaat het over het afscheid van het katholieke dogma binnen familieopstellingen. In het Nieuwe Opstellingen nemen we afscheid van de de reddende, verlossende rol van de opsteller.  Ik ben geen therapeut die jou komt repareren en ik hoef ook jouw ziel niet te redden. We betreden nu een sjamanistische ceremoniele ruimte met ons werk. Ik hoop niet dat ik sommigen tegen religieuze schenen schop, want dit is echt een transformatie binnen het opstellingenwerk. Het doen van een opstelling is een helende ceremonie.
We volgen diep binnen in ons de zielsstroom. We ademen in, we laten los en wachten tot de energie ons meeneemt. Dit is een zachte langzame beweging. ‘Die Seele geht langsam’, zegt Bert Hellinger altijd. Vandaar dat er in opstellingen zelden heftige drukke abrupte bewegingen voorkomen. Je speelt geen rol. Dat wat je van binnen ervaart, hoef je niet aan te dikken naar buiten toe met spierkracht, gestiek of mimiek. Het blijft binnen en is zacht. Het stroomt. ‘Kein Theater’, zegt Bert Hellinger altijd.

 

 

Comments
 1. Leen Janmaat zegt:

  Beste allen,
  Bij de film Down to Earth implodeerde er iets in mij. De verbinding met alles van de sjamaan Nowaten was zo groots en ik voelde sterk dat opstellingswerk de kunst van verbinden is met rituele dimensies. De rol van begeleider verschuift, dus geen interventies meer, maar vertrouwen in wat zich aandient. Vanuit de ervaring sluit ik me aan bij het nieuwe opstellen. Maar maak er geen methode van.
  Werkendeveld

 2. Daniela Pinna zegt:

  Hoi

  Dat klopt helemaal door dat dogma systeem hadden velen van ons ook (ik ook)het helpers syndroom!
  Ook het kruis speelde daarin een rol!
  Het kruis hoeven wij niet meer te dragen het is klaar! Ik merkte dat zelf tijdens therapeutische sessies in 2009 al deze omschakeling! De mens op zijn weg in Vrijheid met respect voor mede wezens en de natuur ect.heeft nog lange weg te gaan ! Hiermee word niet het God stuk los gelaten ! Maar alles wat de mens opgelegd gekregen had (beperkingen, blokkades, Mag Niet …)dmv diverse heilige boeken. Vergeet niet dat vroeger de mens veel barbaarser was er was toen ook veel meer testesteron aanwezig ! En zo kan ik nog tijdje doorgaan haha
  Groetjes Daniela Pinna (Vivere)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe to our mailing list

* indicates required Emailadres * Voornaam *