Alles Is Altijd Perfect (Ook Als Je Denkt Dat Het Niet Zo Is)

Wat mij altijd het meest raakt in mijn werk is de perfectie van onze uitdagingen. De schoonheid van alles in het leven. Ook al is het soms verdrietig.Afgelopen week een stel dat uit elkaar gaat en echt moedig dat aankijkt en uitspreekt naar elkaar. Een vrouw die een burn-out heeft en werkelijk bereid is om daar ruimte voor te maken. Ook voor wat die transformatie haar te vertellen heeft, over haar voorouders en zelfs de geschiedenis van de aarde. Zo mooi. Zo echt. Zo verdrietig soms. Maar ook oh zo krachtig!

Zo krachtig om hen een grote stap te zien maken naar de wereld toe.

Naar hun roeping.
In de liefde.
In hun leven.

Door echt te zien, te kijken en te doorvoelen wie ze zijn en waar ze vandaan komen.

Een van de belangrijkste ontdekkingen die ik de afgelopen 10 jaar heb gedaan – in wat ik het nieuwe opstellen noem – is het werken met tot nu net toe nog verborgen verhalen.

Ik zie mezelf nog staan in een opstelling eind jaren ’90 (toen ik zelf in opleiding tot opsteller was), mijn vader in de hoek, ik er ver vandaan, en de opstelling bewoog niet meer.

Niet wetende wat te doen riepen de opstellers mij en de representant voor mijn vader naar het midden en moest ik zinnen zeggen als:” jij bent mijn vader”, etc, alleen…

Was de magie van wat zich daar in de stilte van het niet weten liet zien verbroken.

Niet veel later ontdekte ik dat ik nog een halfzus had in Chili, waar mijn vader nu met mijn moeder op visite is. Ze heet Suzi en wordt 50 deze maand. Wonderlijk vind je niet?

Die tot nu net toe nog verborgen verhalen ontvouwen zich vaak in een opstelling.

Als je het veld maar gewoon z’n gang laat gaan.

Je kunt maar zover komen als het gaat om het met je hoofd verzamelen van feiten en het navragen bij representanten.
Maar wat het veld je laat zien klopt altijd precies. En je intuïtie ook. Die klopt ook altijd.

Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je als opsteller zuiver representeert en zo ontdekt hoe je goed kunt luisteren naar je intuïtie. Deze basisvaardigheid trainen we in al mijn groepen.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

PS. Eens kennis maken? Op vrijdag 1 maart is er weer een Workshop ‘Intuïtief Systemisch Coachen – Het Nieuwe Opstellen’, waarin je in 1 dag de basisprincipes van intuïtief systemisch coachen leert. Als je met z’n 2-en komt heb ik een leuke aanbieding voor je.

PS2. Ben je al opsteller? Op donderdag 7 februari geef ik een Masterclass ‘Het Nieuwe Opstellen’. Deze masterclass is met name bedoeld voor mensen die zich willen verdiepen in systemisch werk of willen kennismaken met mij en mijn manier van werken in Het Nieuwe Opstellen.

PS3. Wil je dit leren? In maart begint de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen’; of doe in augustus mee met de nieuwe Internationale Summerschool ‘Intuïtief Systemisch Coachen’ (in het Engels dus). In deze laatste week van augustus neem ik je mee op een reis in jezelf en wordt je daarna reisleider voor anderen. Ik beloof je in deze 5 dagen maak je meer mee dan in 3 weken gewone vakantie. T/m 30 juni geldt de vroegboekkortingsprijs van 1995,- incl ipv 2995,- incl.

 

 

 

 

 

OPSTELLINGEN ONTDEKKEN?

Ervaar thuis de kracht van intuïtief systemisch coachen en maak een doorbraak in werk, liefde en leven.

Download nu het thuisgids Thuisgids Opstellen. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

 

 

 

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

Gerelateerde Berichten