Ik ben zo dankbaar dat ik geleerd om mijn bezieling te volgen en geloof me dat is nog dagelijks een pad. Steeds maar weer zoeken naar dat wat ik echt ten diepste mag doen. Niet vanuit moeten, zullen en geloven. Maar echt vanuit diep weten en voelen. Werkelijk mogen genieten van wat het leven me geeft daar heb ik mijn leiderschap net zo voor nodig als voor het creeren. Ik kijk ernaar uit met jou mijn 7 systemische geheimen te mogen delen. Geheimen klinkt mooi, het zijn ontdekkingen die voor mij, mijn leraren en mijn klanten hebben gewerkt. Mijn klanten in mijn workshops en opleidingsgroepen en in mijn leiderschapstrajecten en leiderschapsreizen hebben deze transformatie van zichzelf en de organisatie aan de lijve ervaren. Deze geheimen zijn krachtbronnen, die in onze blokkades verscholen liggen, nu zal ik er niet nog meer over verklappen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten op mijn webinar.

Alles om je heen laten groeien vanuit je bezielde leiderschap

Wanneer wij leven en werken vanuit ons hart, kunnen we nog meer genieten van deze wereld. Bovendien kunnen we helpen om een nog mooiere wereld te creëren. Dan kunnen we ook in de wereld van de economie, dingen veranderen, mensen in beweging brengen, en daar ga ik helemaal voor. Een organisatie kan zo lang bestaan als mensen er waarde aan hechten, er verbinding mee maken van binnen. Waar stroomt het niet in jouw werk? Op het moment dat jij je bevrijdt van een diepe negatieve overtuiging, ontstaat er een bevrijding in je. Daarachter ligt jouw ware verlangen, dat nu zichtbaar mag worden. Wanneer jij echt helemaal ja durft te zeggen, echt ja zeggen, dan werkt dit als een magneetkracht naar je klanten, je medewerkers. Niets is sterker dan dat. Met jouw leiderschap vol in je bezieling staan en alles om je heen laten groeien.

Ondernemen

Tijdens het laatste seminar van Bert Hellinger in België viel op dat de ondernemers die geen werkelijk risico namen, geen ondernemerschap toonden. Hun bedrijf had geen kracht en geen toekomst, was steeds de uitkomst. Hun krachtbronnen waren niet voldoende geactiveerd. Het bleef bij ‘Spielerei’ volgens Bert. Ondernemen is risico nemen en de bereidheid om offers te brengen. Offers brengen is geld uitgeven. Vaak zegt men wel dat men van alles wil, maar de acties erbij worden niet gedaan.

Wat is risico nemen? Je gaat iets aan met het risico dat het kan mislukken. Je geeft je tijd of je geld met het plan hier iets van te maken. De kans dat je plan mislukt is aanwezig, dan ben jij je tijd of je geld kwijt. Dan heb je iets geprobeerd en is het niet gelukt. Veel mensen vinden dit eng en nemen de stap niet. Ze zijn bang voor de onzekerheid of de mislukking. Ze beginnen wel een bedrijf en nemen kleine stapjes. Kan dat ook? Of hou je dan de stroom tegen? Heeft dit met je persoonlijkheid te maken? Met je verleden? Wat gebeurt er energetisch eigenlijk als het mislukt? Als je de gehele investering kwijt bent? Als je failliet gaat? Kun je daar een trauma van krijgen? Of werkt het misschien juist als een opluchting? Verfrissing? Verlichting?

Veel van ons zitten vast in een modus van gedrag, van gewoontes die de stroming van leiderschap niet vergroten. De bezieling vinden is steeds een laagje dieper naar binnen gaan. Als wij normaal gesproken een probleem willen oplossen dan doen we dat het liefst aan de buitenkant in een structuuroplossing. Op alle vlakken hebben we veel controle ingebouwd. Terwijl bezieling vraagt om vertrouwen. Terug gaan naar de bezieling betekent dat we vertrouwen hebben toe te laten. Op het moment dat bezieling het uitgangspunt is, is er geen ruimte voor vrijblijvendheid.

Uitreiken naar groei

Bezieling gaat over het transformeren van onze moeilijke kanten in daadkracht. Wij hebben een voorkeur voor positieve emotie. Neergaande emoties zoals angst, depressie en verdriet hebben we liever niet en daar willen we bij weg blijven. De kunst is om je bewust te worden van deze schommelingen van de geest, ze te laten voor wat ze zijn en daaronder te voelen, dieper in je eigen bezielde groef. Waarom is dit werk voor mij? Wat is leuk aan dit bedrijf en waarom ontwikkel ik mijzelf? Waarom wil ik leiderschap? Zoek naar het uitreiken, van binnen uit. Wat komt er door je heen? Sta er niet boven en probeer het te besturen, maar laat het door je heen komen. Als leider ben je verantwoordelijk voor grotere groepen, menselijke bewegingen, klantgroepen. Het aanvoelen van die menselijke bewegingen is belangrijk. De toekomst voelen en ervaren. Wat betekent dit voor visie en strategie? Wat is jouw roer daarin? Wat is de ziel van je bedrijf of het bedrijf waar je werkt en hoe past dat bij jouw ziel? Hoe neemt die grotere ziel jou weer mee? In dienst genomen door je grotere ziel maakt dat je altijd in verbinding staat met het grotere geheel. Als dit de ziel is, welke processen en structuren hebben we dan nodig? In sommige organisaties is de behuizing zo strak dat er geen ruimte meer is voor bezieling.

Transformatie

De reis waarop je meegaat naar binnen is doelgericht en krachtig voor zielsgericht leiderschap. Het begint allemaal bij zelfkennis en je verlangen om bezieling te leven. Bezieling is een stroming en in die stroming zijn altijd blokkades; valkuilen, vijanden, verdriet, ziekte, dood, gedoetjes. Blokkades willen je iets vertellen. Dit erkennen en herkennen kan blokkades soms transformeren in hernieuwd gevonden krachten en je dichterbij je zijnskwaliteit te brengen.

Ik kan niet wachten je mee te mogen nemen op de ontdekkingsreis naar binnen, daar waar je bezielde leiderschap is. Ik geef je de zeven systemische geheimen die ik in de laatste 15 jaar heb ontdekt, zodat je die in je koffer van je verdere reis kan meenemen.

Tijdens het aankomende GRATIS webinar ‘Bezield Leiderschap voor Ondernemende Mensen  – de 7 systemische geheimen van groei’ – op donderdagavond 21 april om 20:30 of vrijdagochtend 22 April  om 10:00 ga ik je hier van alles over vertellen. Leuk als je er ook bij bent!

 

Gerelateerde Berichten

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden