De cursus familieopstellingen in de nieuwe variant

Een nieuwe variant van de cursus familieopstellingen

De cursus familieopstellingen als nieuwe variant, ook wel 2.0 genoemd. Wat wordt hiermee bedoelt? Toen ik, Hylke, 7 jaar geleden met mijn eerste opleidingsgroep in familie- en organisatieopstellingen startte. Had ik enkele goeie collega’s uitgenodigd als gastdocent, maar na afloop zei eigenlijk het grootste deel van de groep, dat het beter was in de diepe verbinding met mij alleen als opsteller. Dan hoefden ze niet aan een nieuwe opsteller te wennen en de opsteller niet aan hun.

De opleiding familieopstellingen als zielsreis

Cursus familieopstellingen als Bert Hellinger

Deze diepe verbinding kwam in de volgende groepen nog meer tot stand. In deze tijd ontwikkelde ik ook meer en meer het nieuwe familieopstellen. Ik was toen ook een aantal keer bij mijn leraar Bert Hellinger geweest en geïnspireerd om op deze zachtere, stillere manier te gaan werken. Meer gericht op de ziel en zelfs de wat we dan de spirit of ook wel de geest noemen. Daarnaast ontspande ik zelf als leraar meer en meer, omdat ik meer en meer vertrouwen kreeg in mezelf en het proces. Dit verdiepte het zielsproces nog meer. Inmiddels ontdekte ik ook bij de aanmeldingen voor de groep dat er tijdens het proces een soort persoonlijke diepe klik was. Het was alsof er ergens in de diepte van onze ziel al een bontje gesmeed was dat we samen deze zielsreis moesten gaan maken.

Van cursus Familieopstellingen naar variant 2.0

In deze tijd ontspande het proces zich zo dat ik ook niet meer als een soort alwetende leraar opstellingen erboven hing, maar ook echt helemaal als mezelf met mijn eigen worstelingen in de groep zat, terwijl ik ook de groep leidde. Dit deed ik, met misschien nog wel meer diepgang en passie dan ooit tevoren. Als feedback kreeg ik terug dat het daardoor zo vertrouwt voelde, zo dichtbij, dat ze zich nog opener durfden te stellen voor hun eigen hart en waar het hun naartoe leidde. Ze durfden nog dieper in zichzelf te reiken en echt te gaan voor wie ze zijn, met alles wat er is gebeurt in hun families. Dit alles nog steeds in de context van het leren van familieopstellingen  en organisatie opstellingen. In vorige groep zat een bijzondere vrouw, die het toch het niet helemaal vertrouwde of ze ook wel alle theorie goed doorkreeg, het ging zo makkelijk. Toen heeft ze iemand ingehuurd om haar een dagdeel daar les in te geven. Bleek ze alles tot in de puntjes al te weten. Ze vertelde me dat ze door de diepe intuïtieve manier van werken juist alles heel goed en werkelijk had kunnen integreren. Het ging alleen allemaal zo eenvoudig. Andere aspecten die als randvoorwaarde voor deze diepe zielsreis gelden zijn. Dat iedereen, die meedoet het werkelijk vanuit zijn of haar hart wil. Dat is namelijk een voorwaarde. Daarnaast zitten we op een bijzondere plek, zonder anderen, waar we ook nog eens een kok hebben die voor ons zielsvol eten kookt. De rust en de ontspanning maakt dan ook dat ieder blok meer als een retraite voelt dan opleiding.

Verslagen van de cursus familieopstellingen als versie 2.0:

“His Master’s Voice……..Hylke weet met en zonder woorden het systemisch werken in zowel familie- als organisatiecontext to the point neer te zetten, waarin het veld zich op krachtige en geheel eigen wijze ontvouwt. Inzicht bieden door te laten ervaren is zijn kracht.” Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Deskundige, Creatief
Elise Verberg

——–

“Het onzichtbare zichtbaar maken en daarmee verlichting, inzicht en oplossingen bieden voor vraagstukken waar ik rationeel geen antwoord op vind, dat is voor mij de grote kracht van systemisch werken en de opstellingen van Hylke. Zijn aanpak, wie hij is als mens en de ervaring en inzichten die hij weet te vertalen in zijn werk hebben me geinspireerd om zelf de familie,- en organisatieopstellingen opleiding bij hem te volgen. Hylky is een ‘gids’; geeft vertrouwen, is helder en direct en zijn open mind en hart geven richting aan jou, je team of organisatie om je eigen pad (verder) te wandelen. Dank je Hylke, je bent een prachtmens!”
Lianne Van Liere, TalentCoach & Facilitator, TalentFirst

——–

“Nog twee cursusblokken te gaan in de cursus met Hylke Bonnema. Met Hylke breng je Hellingers theorie ook werkelijk in praktijk in het “nieuwe” opstellen. What you see is what you get met Hylke, hij is eerlijk en recht door zee! Werken met Hylke geeft me vleugels en laat me (op)nieuw Licht schijnen op mijn waarnemingsvermogen.”
Theresa Trouwee-Wolters, Acupuncturist/ Physicaltherapist, Isis Acupunctuur

Mocht je met ons mee op reis willen, dan hebben we verschillende varianten van scherp geprijsde cursussen. Zie onze agenda hiervoor.