Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus Systemisch lichaamswerk

vrijdag, 17 november, 2017 >10:00

€1095

De 10-daagse cursus 'Systemisch Lichaamswerk' met Stefanie Bussing start op 17 november en wordt gegeven in Haarlem.

Het hervinden van jouw levenskracht in je lichaam

Daar waar de levensstroom niet vrij kan stromen is dat merkbaar in ons lichaam, soms zelfs zo dat we ziek worden. Hoe ervaar jij jouw lichaam en de levenskracht die daar doorheen stroomt? Voel jij hoe ze vrij door jouw lichaam stroomt en vorm geeft aan jouw leven? Of merk je dat ze ergens stagneert in jou?

Doorbreek, groei en bloei...

We maken een innerlijke reis van binnen naar buiten, waarin we vanuit het luisteren naar de taal van ons lichaam en onze cellen en de verstrikkingen die we daarin nog tegenkomen bewegen naar een voluit leven en manifesteren in de buitenwereld.

Deze verdiepingscursus 'systemisch lichaamswerk' is speciaal bedoeld voor opstellers en mensen met ruime ervaring met opstellingen. Voor wie het verlangen heeft om een innerlijke reis in en door het lichaam te maken naar de volheid van het leven en tegelijkertijd het opstellingenwerk via het lichaam en het opstellingenwerk bij ziekte wil leren begeleiden.

Het programma

Blok 1 – Aanwezig Zijn in je Lichaam – Jij en je lichaam

Zijn met wat zich aandient, dat omarmen, zonder het te willen veranderen. Dit blok staat in het teken van het veilig voelen in het lichaam. Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt, met wat het lichaam jou wil vertellen? Waar is de spanning in je lichaam, waar stroomt de levensenergie vrij door en waar voel je blokkades? Daar innerlijke rust in vinden en die innerlijke rust als een voedingsbodem laten werken voor jezelf. Het gaat hier over diep opladen. Je mind leren verstillen en je liefde laten versterken. Overgave aan wat is. In deze ruimte vinden we langzaam dat wat we werkelijk zoeken.

Blok 2 – Veilig voelen in je lichaam in relatie tot anderen – Jij, je lichaam en relaties in het hier en nu

We kijken via het lichaam naar de impact van relaties in het hier en nu (familie, liefdesrelaties, werk) en welke rol (traumatische) gebeurtenissen in de vroege jeugd hebben gehad op hoe de levensstroom door jouw lichaam stroomt. Ook kijken we naar de liefde voor jezelf. Kun je onvoorwaardelijk van jezelf houden?

Blok 3 – Hervinden van jouw Levenskracht in je lichaam – Ziekte en Gezondheid

Goed zorgen voor je lichaam, je vitaliteit, je levenskracht is belangrijk om het leven ten volste te kunnen leven. In ons werk met ziekte zien we de impact van ons emotionele verleden op de functie van onze cellen. We kunnen deze functie behouden door de vormende kracht van de ziel in onze cellen toe te laten. Dit geeft de diepe kracht om te creëren in je leven.

We kijken in dit blok naar de innerlijke gevoelslaag van ziekte en gezondheidsklachten, naar hoe jij je verhoudt tot de ziekte/gezondheidsklachten, het leven en de dood.

Blok 4 – De verborgen boodschap van het Lichaam - Ziekte en de verborgen familiedynamiek

Waar resoneert ziekte mee dieper in het systeem, wat is het centrale thema voor jou, wat is jouw zielsmissie? Welke boodschap wil de ziekte jou overbrengen? Wat mag je loslaten?

In dit blok kijken we dieper in het systeem naar waar ziekte en aanhoudende gezondheidsklachten mogelijk mee resoneren in het familiesysteem. Naar de onderliggende boodschap voor jou.

Blok 5 – Manifesteren vanuit jouw essentie – vrij laten stromen van jouw levensenergie

In dit afsluitende blok maak je verbinding met waar jij werkelijk voor staat en hoe je dit in de wereld kunt manifesteren, met alles wat er is.

RESULTATEN

  • Voelen, ontdekken, uitdaging aangaan en eigen kracht hervinden in het lichaam
  • Zicht op diepere laag en boodschap achter de ziekte
  • Vitaal op het gebied van lichaam, relaties en werk
  • Zicht op jouw potentie en hoe vol overgave te leven
  • Zingeving en contact met het grotere geheel waar wij allen onderdeel van uitmaken
  • Basishouding, theorie en methode van systemisch lichaamswerk
  • Basishouding, theorie en methode van opstellingen bij ziekte
  • Zelf individueel mensen kunnen begeleiden met behulp van een ziekteopstelling of via systemisch lichaamswerk
  • Intervisiegroep tijdens de cursus

Afsluiting met certificaat

Voor wie

Deze verdiepingscursus/nascholing 'systemisch lichaamswerk' is speciaal bedoeld voor opstellers en mensen met ruime ervaring met opstellingen, die het verlangen hebben om een innerlijke reis in en door het lichaam te maken naar de volheid van het leven en die zich tegelijkertijd willen verdiepen in het opstellingenwerk via het lichaam en het opstellingenwerk bij ziekte.

Begeleiding

Tijdens de cursus is het groepsproces en het onderzoeken van het eigen veld de basis. De nadruk ligt vooral op het vergroten van de eigen kracht naast het aanleren van deze bijzondere methoden van systemisch werk bij ziekte en via het lichaam. Onze manier van werken kenmerkt zich door voelen. We laten je op een veilige manier openstellen en ontdekken wat je voelt, waar je vandaan komt en wie je bent. In deze reis ont-moeten wij allerlei belemmeringen en word je gestimuleerd om patronen te doorbreken en het werkelijk aan te gaan. Je levensenergie zal meer stromen op het gebied van gezondheid (lichaam), relaties, je manifestatie in de wereld (werk) en op zielsniveau. Het zal je een diepe innerlijke rust brengen.

Persoonlijke ontwikkeling en groei

Zoals je gewend bent van onze Academie is deze cursus een innerlijke zielsreis, nu rond het thema 'het hervinden van je levenskracht in je lichaam'. Een reis van binnen naar buiten, waarin we vanuit het luisteren naar de taal van ons lichaam en onze cellen en de verstrikkingen die we daarin nog tegenkomen bewegen naar een voluit leven en manifesteren in de buitenwereld.

Tegelijkertijd leer je de basisprincipes van het systemisch lichaamswerk (de opstellingen via het lichaam) en het werken met ziekteopstellingen. De cursus brengt je, afhankelijk van je vooropleiding en ervaring verder in het begeleiden van cliënten via het lichaam en bij vragen rondom ziekte en gezondheid.

Na deze cursus kun je, afhankelijk van jouw instapniveau, doorstromen naar onze jaaropleiding, vervolgopleiding of (na intake) de Masterclass 'Systemisch Werk bij Ziekte'.

INSTAPNIVEAU: Ruime ervaring met opstellingen en bij voorkeur geschoold in het begeleiden van opstellingen bij onze Academie of een ander instituut. Bij twijfel vindt er een intakegesprek plaats.

Data

Blok 1 – 17 en 18 november 2017

Blok 2 –12 en 13 januari 2018

Blok 3 – 23 en 24 februari 2018

Blok 4 – 13 en 14 april 2018

Blok 5 – 1 en 2 juni 2018

Tijden

Inloop 9:45 uur, aanvang 10:00 uur tot 16:30 uur.

Neem zelf je lunch mee. Ik zorg voor iets lekkers bij de koffie en thee.

Vroegboekkorting

Nu met vroegboekkorting van € 200,- tot 1 september 2017 € 895,- excl btw

Om te boeken met de vroegboekkorting gebruik je tot 1 september de couponcode: vroegboekcsl

Stefanie Bussing, Opleider/Opsteller

Stefanie Bussing

Stefanie is gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen in relatie tot ziekte en gezondheidsvragen en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen. Het lichaam en het aanwezig zijn in het lichaam vormt voor Stefanie de basis van waaruit ze werkt. Zij gebruikt in haar begeleiding het opstellingenwerk in combinatie met lichaamswerk, een krachtige combinatie die steeds weer laat zien dat de lichaamsgerichte benadering helpt om de zielsbeweging uit de opstelling te integreren in het lichaam. Iets wat vaak direct voelbaar (en tastbaar) is voor de vraagsteller.

Tickets

Gegevens

Datum:
vrijdag, 17 november, 2017
Tijd:
10:00
Kosten:
€1095
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Stefanie Bussing
Telefoon:
+31648102716
E-mail:
stefanie@familieopstellingen.nl

Locatie

Flow Plaza
Zaanenstraat 18 1 hoog
Haarlem, West 2022 CP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31640249042
Website:
http://www.flowplaza.nu/

Tickets

GRATIS videotraining 'Geld Verdienen met je Roeping'

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS webinar ‘Geld Verdienen met je Roeping’

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen 

You have Successfully Subscribed!

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Stress'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Burn out'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Depressie'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Leef de Liefde'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

De 'LEEF' Challenge

De LEEF! Challenge gaat over leren voelen: van vernauwende denk- en gedragspatronen naar luisteren naar je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. 

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS 'Handboek Familieopstellingen'

Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met hulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. 

Je krijgt een mail met daarin een link om het handboek te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden