Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen – VOL

maandag, 9 oktober, 2017 >10:00 - 19:00

€2995

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen

(zonder overnachting)

Hoofddocent: Hylke Bonnema

Hylke Bonnema is meester-opsteller. Hij leerde het vak van Bert Hellinger zelf. Met zijn intuïtieve manier van doen haalt Hylke in weinig tijd veel naar boven. Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Zo helpt hij zijn studenten het beste in zichzelf naar boven te halen.

De opleiding

LEREN DOOR DOEN. Meteen vanaf het begin van de opleiding start je met het doen en begeleiden van opstellingen, ook in intervisiebijeenkomsten.  Je oefent heel veel. Opstellen gaat niet over goed of fout, wel over oprechte aandacht, voelen, omgaan met spanning en de waarde zien van impasses en blokkades.

ONDERNEMEN. Wij helpen je ook je ondernemersvaardigheden ontwikkelen, zodat je na de opleiding ook daadwerkelijk als professioneel opsteller aan de slag kunt.

Voor wie

Onze jaaropleiding is geschikt voor mensen die bereid zijn met een open hart hun eigen proces aan te gaan. en de eigen waarheid onder ogen willen komen. De kern van onze jaaropleiding ligt op jouw eigen kracht en waarneming en daarna op het leren van een methode. Je wordt opsteller, door zelf de reis helemaal te maken, niet door de kaart van anderen te bestuderen. Pas daarna ga je werken met anderen. Hiermee blijven we dicht bij Bert Hellinger, die zijn eigen pad volgde en van daaruit Familieopstellingen ontwikkelde. Ook als je geen opstellingen gaat doen, is dit alsnog een enorme verrijking van je persoonlijke en professionele bagage. Een opleiding die als een diepe retraite voelt!
Hylke werkt graag met grote groepen. De groepsdynamiek speelt ook een belangrijke rol en het is heel fijn om ook met veel representanten te kunnen werken.

Programma van de jaaropleiding

In 7 blokken van twee dagen maak je kennis met het systemisch werk in al zijn rijkdom. Meester-opsteller Hylke Bonnema is onze hoofddocent. Hij wordt terzijde gestaan door enkele partners met elk hun eigen specialisatie.

Theorie en praktijk zijn door elkaar gevlochten. Je hoeft dus niet eerst dagen te luisteren, maar gaat meteen aan de slag. Deze ‘hands-on’ ervaring vinden wij nodig om je het ambacht helemaal eigen te maken.

Blok 1 De basishouding

Uitleg over de basishouding, het klassieke opstellen en de uitgangspunten van systemisch werken. Je oefent met het veld en ervaart wat het betekent om bij jezelf te voelen en je intuïtie te volgen, als opsteller en als representant.

Je leert over systemisch bewustzijn naar jezelf en naar de ander toe. In gesprek met de ander of in een sharing binnen de groep leer je te praten vanuit voelen, en niet alleen vanuit de mentale bovenlaag.

Het eerste blok is ook een kennismaking met elkaar en met de structuur van de opleiding. Er is gelegenheid om een individuele opstelling onder begeleiding van Hylke te doen. Deze opstellingen zijn, samen met het vraaggesprek vooraf, belangrijke kijk- en leermomenten in de opleiding.

Blok 2 Individuele Opstellingen

Individuele opstellingen worden veel gebruikt in coaching, supervisie of consulting. Je leert de verschillende soorten individuele opstellingen. De vraag van de cliënt helder krijgen is een belangrijk leerpunt. Je werkt aan jouw houding als opsteller en leert over de methodiek.  Je ontdekt het wezenlijke verschil tussen de opsteller en de psychotherapeut.

Blok 3 Familieopstellingen met een groep

Je leert een opstelling met representanten begeleiden. Hoe vertaal je de vraag naar de opstelling? Hoe houd je het overzicht, hoe begeleid je de representanten, wanneer grijp je in en wanneer niet? Hoe voelt het veld en wat is een plek? Thema in dit blok: opstellingen met lichaam, gezondheid en ziekte.

Blok 4 Relatieopstellingen

De liefde is de meest wezenlijke drijfveer in ons leven. Hoe gaat het met jou in de liefde? Wat is jouw plek en rol in relatie met de ander? Je krijgt de gelegenheid je partner uit te nodigen voor een relatieopstelling, waarvan de hele groep kan leren. Thematisch besteden we aandacht aan vraagstukken bij bijvoorbeeld scheiding en omgangsregelingen, we werken met mediation-opstellingen.

Blok 5 Organisatieopstellingen

In werken met organisaties gaat het over organisatieopstellingen, loopbaanopstellingen, teamopstellingen, sales- en marketingopstellingen. Een belangrijk onderdeel van dit blok is het observeren van een organisatieopstelling. Je kunt jouw vraagstukken rond werk en bedrijf inbrengen of een bedrijf uitnodigen voor een live opstelling.

Blok 6 Politiek/maatschappelijke/spirituele opstellingen.

Opstellingen werken ook op een abstracter niveau. In dit blok kijken we naar bredere maatschappelijke thema’s. Je leert de methodiek en ontdekt dat de opstelling ook hier zijn werk doet.

Blok 7 Samen afsluiten als collega opstellers

Ceremonie waarmee we de opleiding afsluiten. Met feedback aan elkaar, jouw leerproces en ruimt voor evaluatie. Presentatie van alle werkstukken.

Na de opleiding

PRAKTIJK Na voltooiing van de opleiding kun je zelf opstellingen begeleiden. Je bent vakbekwaam en weet hoe je het geleerde in de praktijk brengt. Je weet ook hoe je als professional aan de slag wilt.

CERTIFICERING Je kunt na onze opleiding het certificaat van opsteller aanvragen. Hiermee kun je ook aanmelden voor de accreditering van de beroepsvereniging NOBCO. Al tijdens de opleiding gelden hiervoor bepaalde eisen zoals aanwezigheidsplicht en een eindwerkstuk.

Opstellen wordt op steeds meer plekken ingezet. Ook als je besluit om geen opsteller te worden, is onze opleiding een enorme persoonlijke en professionele verrijking.

Praktische informatie

Data najaar 2017

  • Blok 1  9 / 10 okt 2017
  • Blok 2  13/ 14 nov 2017
  • Blok 3  18/19 dec 2017
  • Blok 4  12/13 feb 2018
  • Blok 5  26/ 27 mrt 2018
  • Blok 6  7/ 8 mei 2018
  • Blok 7  18/19 juni 2018

Tijden

We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 19:00

Waar

Hofkerk, Linneaushof 94, Amsterdam

Investering

Kosten opleiding: 2.995,00 euro (excl. btw).

Verblijfskosten

Elke cursusdag is er tussen de middag een warme biologisch/vegetarische maaltijd en sluiten we de dag af met een broodmaaltijd met soep en salade.
De (verplichte) bijdrage daarvoor is 420,00 euro (excl. 6% btw). Deze kosten kunnen ca. 2 weken voor aanvang van de opleiding voldaan worden.

Gespreid betalen

Het is mogelijk om gespreid te betalen voor de jaaropleiding. Voor gespreid betalen brengen wij 5% administratie kosten in rekening. Je doet direct een aanbetaling van 1025 euro en kunt de rest van het bedrag in 3 termijnen van 850 euro betalen. het gehele bedrag moet 2 weken voor aanvang van de opleiding voldaan zijn. Wil je hiervoor in aanmerking komen neem dan even contact met ons op via info@familieopstellingen.nl

Aanmelden en Vragen

Deze Jaaropleiding die start in oktober 2017 is VOL.
In januari 2018 start onze Jaaropleiding met overnachting in Oterleek.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? Stuur ons dan een mail op info@familieopstellingen.nl of bel met Karin  +31640249042.

Hylke Bonnema, Opleider/Opsteller

Hylke Bonnema

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland én wereldwijd die met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode al duizenden mensen heeft begeleid en opgeleid. De mensen die met hem op reis gaan vinden hem een inspirerende man met een bijzondere manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant.

Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Deelnemers zeggen over hem dat hij als een echte vakman/meesteropsteller zijn kennis en weten kan integreren en overbrengen.

TESTIMONIALS

Een greep uit de reacties van onze event-deelnemers.

Raymond Hafkenscheid vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen' voor hem heeft betekent.

Ellen vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen' voor haar heeft betekent.

Aline Staal vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen' voor haar heeft betekent.

TESTIMONIALS

Een willekeurige reactie/ ervaring van een deelnemer van een van de vele deelnemers

Vanaf het eerste moment vertelde Hylke over basishouding en het belang hiervan in het werk als opsteller. Voor mij is dit zeker een bekend begrip, want tijdens mijn opleiding tot pedagoog is hier veelvuldig over gesproken en heb ik mijzelf hierin getraind. Echter in de context van systemisch werk is het even zoeken wat er wordt bedoeld en vooral hoe ik dit bij mijzelf aanboor. Nu aan het einde van de opleiding valt alles op z’n plek. Het gaat om het punt waar ik nu ben.
Dichtbij, mijzelf voelen en daarbij kunnen blijven, daar kunnen verblijven. Gewaar zijn.
Zijn ín het moment. In mijzelf en alles en iedereen daarbuiten.

Binnenstebinnen.

Danielle Boss-Leepel, Jaaropleiding Amsterdam 2017

Tickets

Gegevens

Datum:
maandag, 9 oktober, 2017
Tijd:
10:00 - 19:00
Kosten:
€2995
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Hylke Bonnema
Telefoon:
+31640249042
E-mail:
info@familieopstellingen.nl

Overige informatie

Opleidingen
Opleidingen

Locatie

Hofkerk
Linnaeushof 94

Amsterdam, NH 1098 KT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-6653830
Website:
http://www.hofkerk.nl/

Tickets

GRATIS videotraining 'Geld Verdienen met je Roeping'

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS webinar ‘Geld Verdienen met je Roeping’

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen 

You have Successfully Subscribed!

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Stress'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Burn out'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Depressie'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Leef de Liefde'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

De 'LEEF' Challenge

De LEEF! Challenge gaat over leren voelen: van vernauwende denk- en gedragspatronen naar luisteren naar je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. 

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS 'Handboek Familieopstellingen'

Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met hulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. 

Je krijgt een mail met daarin een link om het handboek te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden