Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen

woensdag, 31 januari, 2018 >16:00

€3495

Jaaropleiding met Hylke Bonnema en partners (met overnachting)

De jaaropleiding in Oterleek voelt als een diepe retraite. Het is speciaal voor mensen die bereid zijn met een open hart hun eigen proces aan te gaan en zichzelf deze tijd en ruimte kunnen geven. Tijdens het verblijf zijn momenten van rust ingebouwd om het leerproces een plek te geven. De omgeving en de verzorging dragen hier zeker aan bij. Het samen leven in de groep gedurende deze 7 blokken intensiveert de ervaring van deze zielsreis, die je alleen en met elkaar maakt. Vaak ontstaat er vanuit de groep een aanbod voor een (vrijwillig) avond of vroege ochtendprogramma in de vorm van yoga, meditatie, biodanza, etc, waar alle ruimte voor is.

'De mooiste reis is de reis in jezelf' (Hylke Bonnema)

Je eigen weg

Je wordt opsteller, door zelf de reis helemaal te maken, niet door de kaart van anderen te bestuderen. De nadruk ligt meer op de eigen kracht en waarneming dan op het leren van een methode. Hiermee blijven we dicht bij Bert Hellinger, hij volgt ook altijd zijn eigenwijze pad en daaruit is dit vak ontstaan. Daarnaast onderscheiden we ons in het stimuleren van je ondernemerschap, we besteden aandacht aan hoe je na de opleiding als opsteller professioneel aan de slag kunt.

De opleiding

LEREN DOOR DOEN. Meteen vanaf het begin van de opleiding start je met het doen en begeleiden van opstellingen, ook in intervisiebijeenkomsten.  Je oefent heel veel. Opstellen gaat niet over goed of fout, wel over oprechte aandacht, voelen, omgaan met spanning en de waarde zien van impasses en blokkades.

ONDERNEMEN. Wij helpen je ook je ondernemersvaardigheden ontwikkelen, zodat je na de opleiding ook daadwerkelijk als professioneel opsteller aan de slag kunt.

Programma

De opleiding bestaat uit 7 blokken van 2,5 dag, verdeeld over woensdagavond, de hele donderdag en vrijdagmorgen. Hylke Bonnema is de hoofddocent.

Blok 1 Basishouding

Uitleg over de basishouding, het klassieke familieopstellingen en de uitgangspunten van systemisch werken. Je oefent met het veld te voelen, in het veld te zijn, een veld te openen. Je ervaart wat het betekent om bij jezelf te voelen en je intuïtie te volgen, zowel als opsteller als als representant.

Je leert over systemisch bewustzijn naar jezelf en naar de ander toe. In gesprek met de ander of in een sharing binnen de groep leer je te praten vanuit voelen, en niet alleen vanuit de mentale bovenlaag.

Het eerste blok is ook een kennismaking met elkaar en met de structuur van de opleiding. Op een aantal momenten is er de gelegenheid om een individuele opstelling onder begeleiding van Hylke te doen. Deze opstellingen samen met het vraaggesprek vooraf zijn keer op keer belangrijke kijk- en leermomenten in de opleiding.

Blok 2 Individuele Opstellingen

Dit blok gaat over individuele opstellingen in coaching, supervisie of consulting. De verschillende soorten individuele opstellingen komen aan bod. Je werkt aan jouw houding als opsteller en leert over de methodiek. De vraag van de cliënt helder krijgen is een belangrijk leerpunt. Hetzelfde geldt voor de houding van jou als opsteller in systemisch werk. Je ontdekt het wezenlijke verschil tussen de opsteller en de psychotherapeut.

Blok 3 Familieopstellingen met een groep

Je leert een opstelling met representanten te begeleiden. Hoe houd je het overzicht, hoe begeleid je de representanten, wanneer grijp je in of niet? Hoe vertaal je de vraag naar de opstelling? Hoe voelt het veld en wat is een plek? Thematisch behandelen we in dit blok het deelgebied opstellingen met lichaam, gezondheid en ziekte.

Blok 4 Relatieopstellingen

In dit blok staat de liefde centraal. De liefde is de meest wezenlijke drijfveer in ons leven. Hoe gaat het met jou in de liefde? Wat is jouw plek en rol in relatie met de ander? Je krijgt de gelegenheid je partner uit te nodigen voor een relatieopstelling, waar de hele groep weer van kan leren. Thematisch besteden we aandacht aan vraagstukken bij scheiding, omgangsregelingen etc door te werken met mediation-opstellingen.

Blok 5 Organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen, loopbaanopstellingen, teamopstellingen, sales- en marketingopstellingen, werken met organisaties in het algemeen. Een belangrijk onderdeel is het observeren bij een organisatieopstelling in de praktijk. Ook in dit blok word je gevraagd jouw vraagstukken vanuit werk en bedrijf in te brengen of een bedrijf uit te nodigen voor een live opstelling.

Blok 6 Politiek/maatschappelijke/spirituele opstellingen

In dit blok worden bredere maatschappelijke thema’s behandeld. Je leert de methodiek in te zetten op abstracter niveau en ontdekt dat de opstelling hier ook zijn werk doet.

Blok 7 Samen afsluiten als collega opstellers

Afsluiting van de opleiding in de vorm van een ceremonie, waarin feed back aan elkaar, evaluatie en jouw leerproces de aandacht krijgen. Je laat weer los en neemt afscheid.

Na de opleiding

PRAKTIJK Na voltooiing van de opleiding kun je zelf opstellingen begeleiden. Je bent vakbekwaam en weet hoe je het geleerde in de praktijk brengt. Je weet ook hoe je als professional aan de slag wilt.

Opstellen wordt op steeds meer plekken ingezet. Ook als je besluit om geen opsteller te worden, is onze opleiding een enorme persoonlijke en professionele verrijking.

 

Accreditatie jaaropleiding

Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geaccrediteerd door de KTNO en NOBCO. Aan de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen zij 42 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach.

Praktische informatie

Data najaar 2018

  • Blok 1,  31 jan, 1-2 febr. 2018
  • Blok 2, 14-15-16 mrt 2018
  • Blok 3, 18-19-20 apr 2018
  • Blok 4,  30-31 mei, 1 juni 2018
  • Blok 5, 27-28-29 juni 2018
  • Blok 6, 5-6-7 sept 2018
  • Blok 7, 10-11-12 okt 2018

Tijden

Van woensdagavond 19:30 tot vrijdagmiddag 12:00 uur.
Inloop woensdag vanaf 16:00. We starten met een warme maaltijd rond 18:00 uur.

Waar

Op een prachtplek in Noord-Holland, de luxe groepsaccommodatie de Bietenhaven.
In de Bietenhaven, Noordschermerdijk 7, 1842 EL Oterleek (vlakbij Alkmaar)

Investering

Kosten opleiding: € 3.495,00 (exclusief btw).

Aanmelden en informatie

Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar. Bel voor meer informatie en aanmelden met Karin +31640249042 of mail naar info@familieopstellingen.nl

Verblijfskosten

Overnachtingen, inclusief alle maaltijden (biologisch/vegetarisch), gekookt door een professionele kok.
Investering: Eenpersoonskamer € 1750,-; tweepersoons kamer € 1250,- en € 900,- voor een meerpersoonskamer (max 4).
Vermeld bij je aanmelding of je gebruik wil maken van een 1-persoons, een 2-persoons of meerpersoonskamer. Of stuur een mailtje naar info@familieopstellingen.nl.
Ca. 3 weken voor aanvang van de opleiding ontvang je een betaallink om de verzorgingskosten te voldoen.

Vragen

Heb je een vraag? Kijk dan even in de FAQ van de jaaropleiding of mail info@familieopstellingen.nl of bel +31640249042.

Hylke Bonnema, Opleider/Opsteller

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland én wereldwijd die met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode al duizenden mensen heeft begeleid en opgeleid. De mensen die met hem op reis gaan vinden hem een inspirerende man met een bijzondere manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant.

Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Deelnemers zeggen over hem dat hij als een echte vakman/meesteropsteller zijn kennis en weten kan integreren en overbrengen.

TESTIMONIALS

Een greep uit de reacties van onze event-deelnemers.

Ellen vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen' voor haar heeft betekend. Ellen Geist

Raymond vertelt wat de "Jaaropleiding Familie - en Organisatie opstellingen" voor hem heeft betekend. Raymond Hafkenscheid

Aline vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen' voor haar heeft betekend. Eline Staal

Gegevens

Datum:
woensdag, 31 januari, 2018
Tijd:
16:00
Kosten:
€3495
Evenement Categorie:

Organisator

Hylke Bonnema
Telefoon:
+31640249042
E-mail:
info@familieopstellingen.nl

Locatie

De Bietenhaven
Noordschermerdijk 7
Oterleek, West 1842 EL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
072-5725083
Website:
www.debietenhaven.nl

Tickets

GRATIS videotraining 'Geld Verdienen met je Roeping'

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS webinar ‘Geld Verdienen met je Roeping’

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen 

You have Successfully Subscribed!

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Stress'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Burn out'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Depressie'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Leef de Liefde'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

De 'LEEF' Challenge

De LEEF! Challenge gaat over leren voelen: van vernauwende denk- en gedragspatronen naar luisteren naar je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. 

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS 'Handboek Familieopstellingen'

Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met hulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. 

Je krijgt een mail met daarin een link om het handboek te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden