Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen

maandag, 14 mei, 2018 >10:00 - 18:00

3495 euro

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen
(zonder overnachting)

Hoofddocent: Hylke Bonnema

Hylke Bonnema is meester-opsteller. Hij leerde het vak van Bert Hellinger zelf. Met zijn intuïtieve manier van doen haalt Hylke in weinig tijd veel naar boven. Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Zo helpt hij zijn studenten het beste in zichzelf naar boven te halen.

De opleiding

LEREN DOOR DOEN. Meteen vanaf het begin van de opleiding start je met het doen en begeleiden van opstellingen, ook in intervisiebijeenkomsten.  Je oefent heel veel. Opstellen gaat niet over goed of fout, wel over oprechte aandacht, voelen, omgaan met spanning en de waarde zien van impasses en blokkades.

ONDERNEMEN. Wij helpen je ook je ondernemersvaardigheden ontwikkelen, zodat je na de opleiding ook daadwerkelijk als professioneel opsteller aan de slag kunt.

Voor wie

Onze jaaropleiding is geschikt voor mensen die bereid zijn met een open hart hun eigen proces aan te gaan. en de eigen waarheid onder ogen willen komen. De kern van onze jaaropleiding ligt op jouw eigen kracht en waarneming en daarna op het leren van een methode. Je wordt opsteller, door zelf de reis helemaal te maken, niet door de kaart van anderen te bestuderen. Pas daarna ga je werken met anderen. Hiermee blijven we dicht bij Bert Hellinger, die zijn eigen pad volgde en van daaruit Familieopstellingen ontwikkelde. Ook als je uiteindelijk geen opstellingen gaat doen, is dit alsnog een enorme verrijking van je persoonlijke en professionele bagage. Een opleiding die als een diepe retraite voelt!
Hylke werkt graag met grote groepen. De groepsdynamiek speelt ook een belangrijke rol en het is heel fijn om ook met veel representanten te kunnen werken.
Bij binnenkomst kan een grote groep nog wel eens overweldigend zijn, maar stuk voor stuk geven onze deelnemers gaandeweg de Jaaropleiding aan dat deze manier van werken zo diepgaand is. We werken vaak in kleinere groepen (met en zonder begeleiding), daardoor voelt het snel al heel veilig en vertrouwd.

Programma van de jaaropleiding

In 7 blokken van twee dagen maak je kennis met het systemisch werk in al zijn rijkdom. Meester-opsteller Hylke Bonnema is onze hoofddocent.

Theorie en praktijk zijn door elkaar gevlochten. Je hoeft dus niet eerst dagen te luisteren, maar gaat meteen aan de slag. Deze ‘hands-on’ ervaring vinden wij nodig om je het ambacht helemaal eigen te maken.

Blok 1 De basishouding

Uitleg over de basishouding, het klassieke opstellen en de uitgangspunten van systemisch werken. Je oefent met het veld en ervaart wat het betekent om bij jezelf te voelen en je intuïtie te volgen, als opsteller en als representant.

Je leert over systemisch bewustzijn naar jezelf en naar de ander toe. In gesprek met de ander of in een sharing binnen de groep leer je te praten vanuit voelen, en niet alleen vanuit de mentale bovenlaag.

Het eerste blok is ook een kennismaking met elkaar en met de structuur van de opleiding. Er is gelegenheid om een individuele opstelling onder begeleiding van Hylke te doen. Deze opstellingen zijn, samen met het vraaggesprek vooraf, belangrijke kijk- en leermomenten in de opleiding.

Blok 2 Individuele Opstellingen

Individuele opstellingen worden veel gebruikt in coaching, supervisie of consulting. Je leert de verschillende soorten individuele opstellingen. De vraag van de cliënt helder krijgen is een belangrijk leerpunt. Je werkt aan jouw houding als opsteller en leert over de methodiek.  Je ontdekt het wezenlijke verschil tussen de opsteller en de psychotherapeut.

Blok 3 Familieopstellingen met een groep

Je leert een opstelling met representanten begeleiden. Hoe vertaal je de vraag naar de opstelling? Hoe houd je het overzicht, hoe begeleid je de representanten, wanneer grijp je in en wanneer niet? Hoe voelt het veld en wat is een plek? Thema in dit blok: opstellingen met lichaam, gezondheid en ziekte.

Blok 4 Relatieopstellingen

De liefde is de meest wezenlijke drijfveer in ons leven. Hoe gaat het met jou in de liefde? Wat is jouw plek en rol in relatie met de ander? Je krijgt de gelegenheid je partner uit te nodigen voor een relatieopstelling, waarvan de hele groep kan leren. Thematisch besteden we aandacht aan vraagstukken bij bijvoorbeeld scheiding en omgangsregelingen, we werken met mediation-opstellingen.

Blok 5 Organisatieopstellingen

In werken met organisaties gaat het over organisatieopstellingen, loopbaanopstellingen, teamopstellingen, sales- en marketingopstellingen. Een belangrijk onderdeel van dit blok is het observeren van een organisatieopstelling. Je kunt jouw vraagstukken rond werk en bedrijf inbrengen of een bedrijf uitnodigen voor een live opstelling.

Blok 6 Politiek/maatschappelijke/spirituele opstellingen.

Opstellingen werken ook op een abstracter niveau. In dit blok kijken we naar bredere maatschappelijke thema’s. Je leert de methodiek en ontdekt dat de opstelling ook hier zijn werk doet.

Blok 7 Samen afsluiten als collega opstellers

Ceremonie waarmee we de opleiding afsluiten. Met feedback aan elkaar, jouw leerproces en ruimt voor evaluatie. Presentatie van alle werkstukken.

Na de opleiding

PRAKTIJK Na voltooiing van de opleiding kun je zelf opstellingen begeleiden. Je bent vakbekwaam en weet hoe je het geleerde in de praktijk brengt. Je weet ook hoe je als professional aan de slag wilt.

CERTIFICERING Je kunt na onze opleiding het certificaat van opsteller aanvragen. Hiermee kun je ook aanmelden voor de accreditering van de beroepsvereniging NOBCO. Al tijdens de opleiding gelden hiervoor bepaalde eisen zoals aanwezigheidsplicht en een eindwerkstuk.

Opstellen wordt op steeds meer plekken ingezet. Ook als je besluit om geen opsteller te worden, is onze opleiding een enorme persoonlijke en professionele verrijking.

Praktische informatie

Data voorjaar 2018

  • Blok 1 14-15 mei 2018
  • Blok 2 2-3 juli 2018
  • Blok 3 17-18 sept 2018
  • Blok 4 5-6 nov 2018
  • Blok 5 10-11 dec 2018
  • Blok 6 4-5 feb 2019
  • Blok 7 25-26 mrt 2019

Tijden

We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 19:00

Waar

Hofkerk, Linneaushof 94, Amsterdam

Investering

Kosten opleiding: 3495 euro (excl. btw).

Incl. Koffie/Thee/Water, koekjes/fruit.
Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.

Vroegboekkorting

Tot april hebben we een vroegboekkorting van maar liefst 1000 euro. Je betaald dan dus 2495 euro (excl. btw).
Gebruik de code jo19vb in je winkelmandje. De korting wordt dan automatisch verrekend (let op dat je geen extra spaties gebruikt).

Gespreid betalen

Het is mogelijk om gespreid te betalen voor de jaaropleiding. Voor gespreid betalen brengen wij 5% administratie kosten in rekening. Deze regeling geldt niet voor de aanbiedingen. Wil je hiervoor in aanmerking komen neem dan even contact met ons op via info@familieopstellingen.nl

Aanmelden en Vragen

Wil je je aanmelden of heb je een vraag, of wil je gewoon eerst even persoonlijk contact?
Stuur ons dan een mail naar info@familieopstellingen.nl of bel met Karin  +31640249042.

Hylke Bonnema, Opleider/Opsteller

Hylke Bonnema

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland én wereldwijd die met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode al duizenden mensen heeft begeleid en opgeleid. De mensen die met hem op reis gaan vinden hem een inspirerende man met een bijzondere manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant.

Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Deelnemers zeggen over hem dat hij als een echte vakman/meesteropsteller zijn kennis en weten kan integreren en overbrengen.

TESTIMONIALS

Een greep uit de reacties van onze event-deelnemers.

Raymond Hafkenscheid vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen' voor hem heeft betekend.

Ellen vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen' voor haar heeft betekend.

Aline Staal vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen' voor haar heeft betekend.

TESTIMONIALS

Een willekeurige reactie/ ervaring van een deelnemer van een van de vele deelnemers

Vanaf het eerste moment vertelde Hylke over basishouding en het belang hiervan in het werk als opsteller. Voor mij is dit zeker een bekend begrip, want tijdens mijn opleiding tot pedagoog is hier veelvuldig over gesproken en heb ik mijzelf hierin getraind. Echter in de context van systemisch werk is het even zoeken wat er wordt bedoeld en vooral hoe ik dit bij mijzelf aanboor. Nu aan het einde van de opleiding valt alles op z’n plek. Het gaat om het punt waar ik nu ben.
Dichtbij, mijzelf voelen en daarbij kunnen blijven, daar kunnen verblijven. Gewaar zijn.
Zijn ín het moment. In mijzelf en alles en iedereen daarbuiten.

Binnenstebinnen Danielle Boss-Leepel, Jaaropleiding Amsterdam 2017

Als je je hebt ingeschreven voor de Jaaropleiding, en het door welke omstandigheid dan ook het toch niet meer goed voelt om de Jaaropleiding te gaan doen, dan krijg je bij annulering gewoon je geld terug (met aftrek van administratiekosten).

Tickets

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen; Amsterdam; start 14 mei 2018 3.495,00 excl. BTWJaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen; Organisator: Hylke Bonnema Locatie: Amsterdam Data: Blok 1 14-15 mei 2018 Blok 2 2-3 juli 2018 Blok 3 17-18 sept 2018 Blok 4 5-6 nov 2018 Blok 5 10-11 dec 2018 Blok 6 4-5 feb 2019 Blok 7 25-26 mrt 2019 Incl. koffie/thee; excl. lunch

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Datum:
maandag, 14 mei, 2018
Tijd:
10:00 - 18:00
Kosten:
3495 euro
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Hylke Bonnema
Telefoon:
+31640249042
E-mail:
info@familieopstellingen.nl

Overige informatie

Opleidingen
Opleidingen

Locatie

Hofkerk
Linnaeushof 94

Amsterdam, NH 1098 KT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-6653830
Website:
http://www.hofkerk.nl/