Familie opstellingen wat is het

Wat zijn familie opstellingen?

Wat zijn familieopstellingen? Met familieopstellingen helpen wij jou om de niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen en zo mogelijk weg te nemen. Een opstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s die je in een nieuw daglicht wilt stellen of waarin je wilt groeien.

familie opstellingen

Het bijzondere aan familie opstellingen

Het bijzondere aan familieopstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat we zichtbaar maken met behulp van opgestelde mensen of dingen. Dit krachtenveld is een veld waar de mensheid al eeuwen gebruik van maakt. Je kan een opstelling vergelijken met oude rituelen die bij vele oervolkeren terug te vinden zijn.

 

Het ontstaan van Familie opstellingen

Familieopstellingen zijn ontwikkeld door Bert Hellinger in de jaren ’80,uit een samenspel tussen Freuds psychoanalyse, lichaamswerk, familietherapie, nlp, gestalt en religieuze rituelen van oervolkeren en christenen. Hieruit ontstond het familieopstellingen fenomeen. Door de diepe indruk en duidelijk merkbare voordelen in het dagelijks leven heeft het zich de afgelopen 20 jaar over de hele wereld verspreid. Bijna overal ter wereld wordt inmiddels gewerkt met familieopstellingen en daarvan afgeleide varianten zoals organisatieopstellingen, loopbaanopstellingen en ziekteopstellingen.

Wat brengt familie opstellingen jou?

Familieopstellingen dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door en kan daardoor vele malen effectiever zijn dan jaren reguliere psychotherapie. Familieopstellingen helpen om te kunnen voelen en ervaren wat er werkelijk met je aan de hand is. Het is dan ook vooral deze hernieuwde kracht, die veel meer is dan alleen inzicht, die verlichting brengt bij allerlei uiteenlopende levensvragen.

Opstellingen brengt beweging rondom ziekte, relaties, familie, kinderen, geld of je loopbaan. Het helpt ook als je je verloren, boos, depressief of angstig voelt. Kortom, familieopstellingen zijn er voor iedereen die zakelijk en/of prive vastloopt in terugkerende thema’s en patronen, zonder echt te weten waardoor.

Zelf familie opstellingen ervaren

We nodigen je graag uit om eens kennis te maken met de kracht en werking van het bijzondere familieopstellingen fenomeen. Kijk voor de mogelijkheden en ons aanbod op het gebied van individuele familieopstellingen.

Zie onze Agenda voor aankomende workshops. Heb je interesse om deel te nemen of heb je vragen neem dan contact op.