Je zal de liefde nooit
leren kennen als je jezelf
niet aan haar overgeeft

Het gaat er niet zo om of jij leuk genoeg bent. Het gaat erom of jij in het leven dat jou gegeven is de liefde kunt leven, met hart, lichaam en ziel. Je hebt daar niets in te verliezen. Je bent je hele leven op pad om dat te leren.
Laten we de pijn en de werkelijkheid van de liefde aanschouwen zoals het is. Niet het buitenkant plaatje. Dit zijn twee verschillende dingen. Goed zorgen voor jezelf betekent luisteren naar je ziel. Ook al kom je iemand tegen die voor jouw buitenkant vreemd, of fout, of verward lijkt, als je echt van hem houdt, ook al is dat voor 5 minuten, dan is dat al goed voor jouw zielsverlangen.

Vele jaren heb je besteed aan het klagen en modderen. Dat is je eigen ding, het doet er nu niet meer toe. Wij hebben het nu te doen. De liefde is nu, niet in het verleden. Kijken naar het verleden en wat mis is gegaan kan voor een tijdje prettig zijn, maar op een dag wordt het zaak om steviger in het hier en nu te komen. Die angst van hoe is het met mij is nu niet meer van belang. Het rijgt jouw verleden aan de toekomst vast. Het is een voortdurend ontwikkelproces van liefde. Belangrijk dat je nu in je hart en je ziel ja voelt bij iemand. Wat er daarna komt, is daarna. Het gaat om nu. Ook al is dat na 2 weken weer weg, als je dat 2 weken hebt gehad, is dat ook mooi.

Jij bent net zo goed dader. Jij ziet namelijk die potentiële liefdespartner ook helemaal niet. Omdat je gehecht bent aan je innerlijke leegte, zit je voortdurend te kijken naar die leegte. En heb je niet de ruimte om boven dat gat uit te kijken naar die ander. Dat is een enorme afstand. Draai het eens om. Zoek eens in jezelf waar jij de dader bent. Zie niet alleen het slachtoffer. Kijk boven de rand uit. Word scherp en eerlijk met jezelf. Haal de bullshit ervan af. Ons egosysteem zit vol met onzin. Van het meeste zijn we ons niet bewust. Zoek de dader in jou. Dan word je scherper, duidelijker. Dan neemt de dynamiek gelijk toe. De aantrekkingskracht, de magneetkracht wordt sterker.

Opleider & Opsteller

In onze maatschappij zijn we gewend om eerst een structuur te krijgen, vanuit het hoofd. Bij Hylke word je gestimuleerd om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je gaat vertrouwen op je eigen gevoel.

Liefde vraagt om volledige overgave, die onafhankelijk is van vorm

Overgave

Iets maakt dat jij ergens de overgave aan de liefde wil. Iets in jou gelooft in die overgave, een innerlijk weten, dat je die liefde bent. De ziel is dat gewaar. Liefde vraagt om volledige overgave, die onafhankelijk is van vorm. De intentie van mijn dagworkshop ‘Leef de Liefde’ is om vol deze overgave te zoeken. Ik ben daar een soort startpunt in. Jij gaat zelf die intentie vinden.

Onze overlevingsstrategie is altijd sterk aanwezig. Dat is  een beschermende strategie. Die blijft steeds terugkomen en wil aan het roer gaan zitten. Maar vanaf nu zetten we de ziel aan het roer. Jouw hart neemt de leiding. Dat gaat heel vaak niet lukken. Het is een spiritueel proces om te zoeken naar de overgave. Iedere keer opnieuw moet je bereid zijn, daar naar toe te gaan.

Je gaat verzwolgen worden. De liefde verzwelgt. De keuze is nu dat je er bewust in stapt. Vol overgave. En dat je daarvan kan genieten. Voor jezelf en voor het leven. Met iemand waarbij het goed voelt. Dit is het proces.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Gerelateerde Berichten