...

In de afgelopen 20 jaar hebben we veel kunnen waarnemen in opstellingen hoe familiesystemen werken. Laat ik enkele waarnemingen nader met jullie delen. Dit zijn niet alleen mijn eigen waarnemingen, ook die van Bert Hellinger en andere collega’s uit het veld.

familieopstellingen

In de oprechte verbinding tussen man en vrouw, zoals vaak vorm gegeven in een huwelijk dienen we de levensstroom ten volle. Het is het begin van een nieuw familiesysteem. In dit nieuwe systeem zijn we helaas vaak loyaal aan ons oude familiesysteem. Dit verklaart de vele huwelijksmoeilijkheden. De sleutel ligt dan ook in dit gegeven dat we leren om ons eigen familiesysteem te eren en ook de ander met zijn of haar familiesysteem.

Laat ik hier iets dieper op in gaan. We herhalen uit liefde voor onze voorouders en de zijnen, de patronen die bij hen behoren. We volgen hen uit onbewuste loyaliteit. Ik schrijf hier ook de zijnen, voor de ongeziene familieleden. Die mensen die om wat voor reden dan ook niet erkent zijn. Denk hierbij aan ongeboren kinderen, maar ook aan (ex) partners of oorlogsslachtoffers en daders. Vooral datgene wat niet gezien is, wil via de jongere mensen uit het systeem alsnog zijn of haar plek innemen. Kinderen gaan dan ook onbewust altijd op de plek staan waardoor er meer een zogenaamde balans komt. Vaak ten koste van het leven en van zichzelf. In familieopstellingen maken we dit zichtbaar en zorgen we ervoor dat de ziel weer opnieuw kan stromen op een manier die de levensstroom wel dient. We heffen deze zogeheten verstrikkingen dus op.

Gerelateerde Berichten

× Hoe kunnen we je helpen? Available from 09:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday