Hoe kan ik blijven staan in de kwetsbaarheid van de liefde?

Zoek jij ook? In de liefde? Hoe blijf ik bij mezelf? Hoe blijf ik in verbinding? Hoe vind ik de juiste? Hoe zorg ik voor de passie, naast alle andere zaken die moeten? Ik heb sinds 3 maanden een prachtige nieuwe ziel bij ons erbij, Feya, ze lacht soms zo lief. Eerlijk gezegd heb ik gewoonweg ook even wat minder voortplantingsdrang, ook al vind de cultuur en de media dat ik dat altijd moet hebben. Wat moeilijk is het soms om me niks aan te trekken van hoe het zogenaamd hoort. Ergens wil ik er toch graag gewoon erbij bijhoren. Heb jij dat ook?

Wat mij dan helpt is om met mensen samen te komen die er allemaal – net als ik – voor kiezen om heel eerlijk te zijn met zichzelf, ook al is dat anders dan wat de bladen zeggen. 

Wat ik al 15 jaar in de liefde in mijn eigen leven (en ook bij mijn klanten) zie is dat deze eerlijkheid echt werkt! Intieme relaties kun je zien als een ontmoeting tussen mensen, maar ook als een ontmoeting tussen 2 familie-velden en als een ontmoeting tussen 2 zielen.

De ziel is de hartstroom van het leven die verbonden is met alles. Denk ook aan de uitdrukking zielsgelukkig. Ik zie al jaren mannen en vrouwen in mijn opstellingen rondom de liefde zo gelukkig worden als ze hun oude emotionele familie-verhalen leren zien, leren voelen en ze daarmee loslaten. Er ontstaat dan letterlijk ruimte voor de ziel. 🙂

Relaties fungeren als spiegel van de ziel. Alles mag er zijn. De intimiteit is niet alleen een fysieke aantrekking of het zoeken naar een veilige haven, maar vooral ook het in contact zijn met je partner door echt in contact te zijn met jezelf. Hierin blijven staan is nog niet altijd even makkelijk. Vind je het leuk als ik je hier nog iets meer over vertel?

Dan ben je beiden in contact met iets groters. Alles in ons wat niet heel is, komt omhoog in de relatie. Je mag samen heler zijn, je mag elkaar nodig hebben, terwijl je ook onafhankelijk in je eigen kracht en onafhankelijk mag staan. Hierbij laten we onze oude verhalen los.

Hoe leef je woeste passie, zachtheid en dagelijkse zaken samen? De ontmoeting tussen 2 mensen, tussen 2 familie-velden, tussen 2 zielen is altijd dubbel. Aan de ene kant vullen ze elkaar aan, en aan de andere kant zijn ze soms elkaars tegenpolen. Als je het aandurft maakt de energie van dit ‘creatieve conflict’ je persoonlijk sterker, helderder en ook liefdevoller.

PS. Op zaterdag 2 maart geef ik de workshop ‘Leef de Liefde’ in Amsterdam. De workshop kost 47,50, maar als je met z’n 2-en komt betaal je slechts 74,50 voor 2 tickets (ipv 95,00). Ook helemaal prima trouwens als je niet je lief, maar je beste vriend of vriendin meeneemt. Zo kun je er samen ook een leuke dag Amsterdam van maken. 

PS2. Wil je dit leren? In maart begint de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen’; of doe in augustus mee met de nieuwe Internationale Summerschool ‘Intuïtief Systemisch Coachen’ (in het Engels dus). In deze laatste week van augustus neem ik je mee op een reis in jezelf en wordt je daarna reisleider voor anderen. Ik beloof je in deze 5 dagen maak je meer mee dan in 3 weken gewone vakantie. T/m 30 juni geldt de vroegboekkortingsprijs van 1995,- incl ipv 2995,- incl.

 

 

 

 

 

OPSTELLINGEN ONTDEKKEN?

Ervaar thuis de kracht van intuïtief systemisch coachen en maak een doorbraak in werk, liefde en leven.

Download nu het thuisgids Thuisgids Opstellen. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

 

 

 

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

Gerelateerde Berichten