Hylke Bonnema

Hylke Bonnema – meester opsteller en oprichter van de Academie voor opstellingen

 

marijke3Als meesteropsteller en systemsisch leiderschaps expert ben ik dankbaar aan mijn klanten dat ik met mijn bezieling voor hun mag werken. Naast het les geven en het begeleiden van opstellingen geef ik leiding aan De Academie voor Opstellingen. Daarnaast werk ik veel als systemisch leiderschaps expert op het gebied van leiderschap- en cultuurverandering.

Wat echt bijzonder aan mijn werk is dat ik samen met mijn klanten op onderzoek uit ga, zonder van tevoren precies te weten waar we uit zullen komen. Het enige wat ik zeker weet is dat er meer van het verborgen potentieel ‘de bezieling’ naar boven gaat komen.

Ik houd van dit werk omdat het gaat over dat wat zich aandient te onderzoeken en helemaal aan te gaan. Alleen als mijn klanten dat willen zijn ze bij mij aan het goede adres. Het echt aangaan is een voorwaarde voor mij om echt mijn klant belofte naar concrete resultaten waar te kunnen maken.

Dit betekent ieder moment maatwerk leveren, altijd aan mezelf werken en iedere dag nieuwe nog betere manieren zoeken. Deze ‘leading edge’ manier van systemisch werk en leiderschapsontwikkeling heeft mij, mijn partners en mijn klanten al veel gebracht.

Als opsteller onderzoek en ontwikkel ik het systemisch werk. Ik schrijf hierover, maak films en deel mijn inzichten via webinars, workshops en individuele sessies, op het gebied van werk, ziekte en relaties. Daarnaast verzorg ik, samen met partners al meer dan 10 jaar cursussen, opleidingen en masterclasses in systemisch werk. Bert Hellinger – de grondlegger van het Systemische Werk – heeft mij zijn persoonlijke zegen gegeven om zijn werk in zijn traditie voor te zetten.

Als systemisch leiderschaps expert werk ik al jaren samen met partners bij verschillende grote leiderschaps- en organisatie ontwikkelings trajecten. Ik ben daarbij werkzaam bij grote organisaties vooral in de financiele dienstverlening. Bovendien ga ik ieder jaar samen met een aantal leiders en ondernemers op een schitterende leiderschapsreis. Ik houd ervan om leiders mee te nemen op een reis in zichzelf, in de natuur om daar de inspiratie te vinden om hun klanten en de wereld te dienen vanuit hun natuurlijke bezieling.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!