isgeldverdienenGeld verdienen is voor mannen vaak logischer dan voor vrouwen. Het is bijna hetzelfde als eten en drinken. Mannen zijn van oorsprong gericht op het wereldse en de buitenkant, en geld verdienen is daar gewoon bijgekomen. Hoe je dat geld verdiende was lang een vraag waar mannen zich minder mee bezig hielden. Hoe daar ook nog gelukkig mee te zijn, is minder makkelijk voor een man. Ergens in het leven ontstaat toch het verlangen naar meer verdieping en start de reis naar binnen. Hoe kom je dichter bij je roeping, hoe vind je verdieping in je leven? 

Vrouwen staan vaak meer in verbinding met hun roeping. Zij zijn van nature gewend naar binnen te keren en te voelen. Geld verdienen lijkt soms wel niet te mogen van iets van binnen. Hun verlangen is meer kracht en stabiliteit naar buiten toe, en de vraag is hoe kan ik geld verdienen met mijn roeping?

Hoe voelt dit bij jou als man of vrouw? Herken jij je in dit beeld dat ik schets? We zijn er in de vorige workshops achtergekomen dat je roeping leven en hier geld mee verdienen vanuit dezelfde bron wordt gevoed​.​​ Deze bron noemen we je bezieling, je kern, datgene wat je op de wereld te doen hebt. Als je contact hebt met deze bron, ​en de angsten die de bron afschermen ervaart, dan kan deze bron je voeden. De bron is verbonden met de stroming van geld. Door echt naar binnen te reizen en te voelen hoe het daar is, ontstaat de verbinding en de kracht in het hier en nu.​ ​

Ondragelijk

Wanneer mannen geen geld verdienen, ontstaat een schuldgevoel, dat voor veel mannen ​bijna ondragelijk is. De oermens diende te jagen en met vlees en voedsel terug te komen om het gezin te dienen. Vrouw en kinderen wachten op de buit van de man. Een man die met te weinig voedsel terugkeerde, faalde in zijn zijnskracht. Het beeld dat je als man hierbij voelt, nu terwijl je dit leest, maakt veel duidelijk van wat het wezen in de man diep van binnen doormaakt wanneer hij niet scoort, presteert en haalt uit de buitenwereld.

Bij vrouwen ontstaat dit ondraaglijke gevoel wanneer het moederschap niet ten volle geleefd kan worden. De vrouw was bij het kroost en zorgde voor hen, zij voedt haar kind met haar borst. Het doorgeven van de levenssappen in het samenzijn met haar kind is een van de meest wezenlijke krachten van het vrouw zijn. Wanneer een vrouw geen borstvoeding mag of kan geven, voelt zij diep van binnen pijn. De ondraaglijkheid voelen wij nu ook wanneer wij het beeld voor ons zien dat deze woorden oproepen. Een vrouw met een borst vol melk die wordt weggehaald bij een naar voedsel hunkerend kind. Dit is de basis, in de eenvoud, het bestaan van de vrouw. In ons binnenste zijn wij daar allemaal mee verbonden. ​

In een opstelling kun je contact maken met deze pijn, en die verbinding kan het begin van een transformatie zijn. In verschillende opstellingen zullen we je dit laten ervaren. Ik zal steeds een opstelling voordoen met een vrijwilliger die met dit thema worstelt en vervolgens ervaar je in groepjes een eigen opstelling met zingevende inzichten die je verder helpen. De workshop is opgebouwd zodat we steeds dieper naar de kern komen en hierin ook je familiegeschiedenis laten ervaren die verbonden is met wie je bent, je angsten, je blokkades, maar ook je roeping en krachten daarachter.

Samensmelten

De man van nu groeit meer naar de zorg voor het gezin en de zachtheid van het leven, de vrouw zoekt zich een weg in de manifestatie en krachtmeting van de buitenwereld.  

Vrouwen die geen kinderen krijgen, maar een organisatie of een bedrijf in de wereld zetten, verbinden zich op deze manier met hun roeping energie. ​Wij bewonderen bezield leiderschap, waarin het vrouwelijke met het mannelijke wordt verenigd, en mannen meer op zoek zijn naar hun innerlijke roeping. Ons ideaal beeld is dat deze wegen met elkaar versmelten.  ​

Net zoals voor de man het naar binnen gaan nieuw voelt, is het naar buitentreden voor de vrouw dat. Bijna alle worstelingen op dit gebied in de maatschappij en in relaties hebben hiermee te maken.  Dat wat wij veranderen in ons hoofd, in ons gedrag, is nog niet doorgedrongen in onze kern, ons lichaam, onze ziel. Wij als volledig mens hebben dit te respecteren. Om echt te voelen moet je vertragen, en ademen. Wanneer je echt naar binnen gaat, voel je hoe het zit. Waar kom je vandaan en waar heeft je ziel behoefte aan?

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Hylke Bonnema 

Gerelateerde Berichten

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden