Jaaropleiding Oterleek

Wil jij leren opstellen en tegelijkertijd zelf op reis? De jaaropleiding in Oterleek is als een retraite. Samen maken we een diepe reis. Tijdens het verblijf zijn momenten van rust ingebouwd om je leerproces een plek te geven.

De mooiste reis is de reis in jezelf

De jaaropleiding in Oterleek voelt als een diepe retraite. Deze opleiding is ook een zielsreis, speciaal voor mensen die bereid zijn met een open hart hun eigen proces aan te gaan en die zichzelf deze tijd en ruimte kunnen geven. Tijdens het verblijf zijn momenten van rust ingebouwd om het leerproces een plek te geven. De omgeving en de verzorging dragen zeker bij aan het resultaat.

Zeven keer samen

Samen zijn in de groep tijdens de 7 blokken intensiveert de ervaring van deze zielsreis, die je alleen en toch ook met elkaar maakt. Vaak ontstaat er vanuit de groep een aanbod voor een (vrijwillig) avond- of vroege ochtendprogramma in de vorm van yoga, meditatie, biodanza enzovoort. Daar is alle ruimte voor. Kijk voor data en prijzen in de agenda

Twee manieren

Wij bieden de mogelijkheid om deze opleiding op twee manieren te volgen. Uiteindelijk bepaal je zelf of je opsteller wordt.

1 Wil je onze opleiding afronden met het certificaat van opsteller en de accreditering van de NOBCO, dan stellen wij een aantal eisen zoals aanwezigheidsplicht en de afronding met een eindwerkstuk*.

2 Ook als je geen opsteller wordt, is deze opleiding een enorme verrijking van je persoonlijke en professionele bagage. Doe jij deze opleiding puur voor jezelf, dan zijn bovenstaande eisen niet van toepassing.

Welke route jij ook kiest: na voltooiing beschik je over voldoende ervaring om zelf opstellingen te begeleiden.

Hylke Bonnema

meester-opsteller

Ambacht

De methode is niet ingewikkeld. Het is een ambacht, door zelf veel te oefenen leer je het vak. Meteen vanaf het begin van de opleiding start je met het doen en begeleiden van opstellingen, naast de opleiding onder andere ook in intervisiebijeenkomsten. Je oefent heel veel, waarbij het niet zozeer gaat over het goed doen, maar over echt naar binnen gaan, voelen, met de spanning omgaan, uithouden, omgaan met impasses en verstrikt raken en andere onvoorziene zaken.

Hylke

Hylke Bonnema is een gevoelsmens. Zijn intuïtieve manier van handelen maakt dat hij in weinig tijd veel naar boven haalt. Met zijn open houding en het tonen van kwetsbaarheid in zijn eigen groeiproces en een dosis humor is hij uniek in Nederland.

Accreditatie jaaropleiding

Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geaccrediteerd door de KTNO en NOBCO. Aan de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen zij 42 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde

van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie vind je op nobco.nl.

Jaaropleiding Events

Er zijn op dit moment geen events gepland

Je eigen weg

Je wordt opsteller, door zelf de reis helemaal te maken, niet door de kaart van anderen te bestuderen. De nadruk ligt meer op de eigen kracht en waarneming dan op het leren van een methode. Hiermee blijven we dicht bij Bert Hellinger, hij volgt ook altijd zijn eigenwijze pad en daaruit is dit vak ontstaan. Daarnaast onderscheiden we ons in het stimuleren van je ondernemerschap, we besteden aandacht aan hoe je na de opleiding als opsteller professioneel aan de slag kunt.

Programma van de jaaropleiding

De opleiding bestaat uit 7 blokken van 2,5 dag, verdeeld over woensdagavond, de hele donderdag en vrijdagmorgen. Hylke Bonnema is de hoofddocent, bij sommige thema’s werken partnerdocenten met ons vanuit hun specialisatie.

Blok 1 Basishouding

Uitleg over de basishouding, het klassieke familieopstellen en de uitgangspunten van systemisch werken. Je oefent met het veld voelen, in het veld zijn, een veld openen. Je ervaart wat het betekent om bij jezelf te voelen en je intuïtie te volgen, zowel als opsteller als als representant.

Je leert over systemisch bewustzijn naar jezelf en naar de ander toe. In gesprek met de ander of in een sharing binnen de groep leer je praten vanuit voelen, en niet alleen vanuit de mentale bovenlaag.

Het eerste blok is ook een kennismaking met elkaar en met de structuur van de opleiding. Op een aantal momenten is er de gelegenheid om een individuele opstelling onder begeleiding van Hylke te doen. Deze opstellingen zijn - samen met het vraaggesprek vooraf -keer op keer belangrijke kijk- en leermomenten in de opleiding.

Blok 2 Individuele Opstellingen

Dit blok gaat over individuele opstellingen in coaching, supervisie of consulting. De verschillende soorten individuele opstellingen komen aan bod. Je werkt aan jouw houding als opsteller en leert over de methodiek. De vraag van de cliënt helder krijgen is een belangrijk leerpunt. Hetzelfde geldt voor jouw houding als opsteller in systemisch werk. Je ontdekt het wezenlijke verschil tussen de opsteller en de psychotherapeut.

Blok 3 Familieopstellingen met een groep

Je leert een opstelling met representanten begeleiden. Hoe houd je het overzicht, hoe begeleid je de representanten, wanneer grijp je in of niet? Hoe vertaal je de vraag naar de opstelling? Hoe voelt het veld en wat is een plek? Thematisch behandelen we in dit blok het deelgebied opstellingen met lichaam, gezondheid en ziekte.

Blok 4 Relatieopstellingen

In dit blok staat de liefde centraal. De liefde is de meest wezenlijke drijfveer in ons leven. Hoe gaat het met jou in de liefde? Wat is jouw plek en rol in relatie met de ander? Je krijgt de gelegenheid je partner uit te nodigen voor een relatieopstelling, waar de hele groep weer van kan leren. Thematisch besteden we aandacht aan vraagstukken bij scheiding, omgangsregelingen enzovoort, door te werken met mediation-opstellingen.

Blok 5 Organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen, loopbaanopstellingen, teamopstellingen, sales- en marketingopstellingen, werken met organisaties in het algemeen. Een belangrijk onderdeel is observeren bij een organisatieopstelling in de praktijk. Ook in dit blok word je gevraagd jouw vraagstukken vanuit werk en bedrijf in te brengen of een bedrijf uit te nodigen voor een live opstelling.

Blok 6 Politiek-maatschappelijke/spirituele opstellingen.

In dit blok komen bredere maatschappelijke thema’s aan de orde. Je leert de methodiek in te zetten op abstracter niveau en ontdekt dat de opstelling hier ook zijn werk doet.

Blok 7 Samen afsluiten als collega-opstellers

Afsluiting van de opleiding in de vorm van een ceremonie, waarin feed back aan elkaar, evaluatie en jouw leerproces aandacht krijgen. Je laat weer los en neemt afscheid.

Resultaten

  • Je hebt bewustzijn ontwikkeld over jezelf en je ondernemerschap.
  • Je hebt bewustzijn ontwikkeld over je lichaam, je gevoel, je relatie.
  • Je hebt zelf een aantal opstellingen begeleid.
  • Je hebt ervaren hoe opstellingen op divers gebied gebruikt worden.

Testimonials

Een greep uit de reacties van onze event-deelnemers.

Leonka Balduk over 'Geld Verdienen met je Roeping' met Hylke Bonnema.
 

Raymond Hafkenscheid vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen' voor hem heeft betekend.

Siska Kroondijk over de workshop 'Leef de Liefde' met Hylke Bonnema.
 

GRATIS videotraining 'Geld Verdienen met je Roeping'

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS webinar ‘Geld Verdienen met je Roeping’

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen 

You have Successfully Subscribed!

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Stress'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Burn out'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Depressie'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Leef de Liefde'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

De 'LEEF' Challenge

De LEEF! Challenge gaat over leren voelen: van vernauwende denk- en gedragspatronen naar luisteren naar je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. 

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS 'Handboek Familieopstellingen'

Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met hulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. 

Je krijgt een mail met daarin een link om het handboek te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden