Door de eindeloze toestroom van ZZPers verandert onze maatschappij.  Er wordt steeds meer verwacht om creatief en adaptief mee te denken  en je dient zelf verantwoordelijkheid te nemen voor jouw vorm.  De buitenkant van een baan, de structuur en de zekerheid van werk zijn weggevallen. Wij leefden natuurlijk voor een deel in een wereld van schijnzekerheden. Pensioenrechten neem je niet mee in je dood en dat wij dood gaan is misschien wel de enige zekerheid die we hebben. De buitenkant vergaat en wat eeuwig blijft is ons diepste binnenste.

Wij zien vaak in organisatieopstellingen dat veel organisaties zo strak in de behuizing zitten, dat er geen ruimte is voor bezieling. Of je nu ZZper bent of in loondienst werkt, op zoek naar werk of naar je roeping, het is heel belangrijk om contact te krijgen met je bezieling.

Good is the enemy of great *

In de zoektocht naar je bezieling is er geen ruimte voor vrijblijvendheid. Alles wat niet direct bij je bezieling hoort, dien je uiteindelijk te laten gaan. Durf te kiezen. Ga voor de 10! Doe alleen dat waar je volmondig ja tegen zegt. Ga niet voor ” o ja wel leuk” . Wanneer je jezelf “o ja, wel leuk”, hoort zeggen tegen een uitnodiging , vraag je dan af met welke stem je dit zegt. Komt dit uit je diepste zelf , of is het een sociaal wenselijk antwoord? Is het iets dat je moet doen omdat iemand in jouw leven dat van jou verwacht? De ware roeping zal uit de diepte komen. Om te voelen wat echt van binnen komt, is een opstelling een goed middel is om te leren onderscheiden tussen deze verschillende lagen in jezelf. Het menselijk hart draag allerlei wonden met zich mee. De pijn en de wonden, die het contact met jouw bezieling in de weg staan, daar gaan wij mee werken in de workshop Geld verdienen met je roeping.

Living on the edge

Bezieling is geen concept, het is nooit af. Het is een altijd doorgaand proces, net als de ademhalen. Het is dan ook geen kwestie van je bezieling vinden en voor de rest van je leven weet je het. Het gaat erom te leven en te werken in verbinding met je bezieling. Iedere dag dat ik wakker word en aan het werk ga, vraag ik mijzelf af hoe ik met mijn werk nog dichter bij mijn bezieling kan komen. Als ik in mijn werk deze uitdaging aan ga, en werk op het scherpst van de snede, experimenteer, doe wat ik voel en mijn ingeving volg in plaats van een vooropgezet idee, is het spannend en echt, dan ga ik op mijn allerbest. Dan komt er een niet te omschrijven energie vrij tussen mensen. Ik stel mijzelf als leider kwetsbaar op. Ik heb in mijn eigen meesters nog het meest de kwetsbaarheid gemist.

Neem je verantwoordelijkheid en vraag je wekelijks af wat je kunt doen om dichter bij je bezieling te komen. Waar ben jij  van? Waardoor gaat jouw bloed stromen? Wat is jouw plek in het grote geheel?  Ga eens na bij jezelf, wat is het meest gelukmakende in jouw leven? Wat zijn de diepe waarden. Kun je daarbij komen? Ga je hart achterna, op avontuur de wereld in.

Hoe kunnen opstellingen hierbij helpen?

In een opstelling kan helder worden, waar jouw behoefte aan zekerheid vandaan komt, en of dit jouw echte verlangen is. Misschien komt deze behoefte wel uit loyaliteit aan je ouders of grootouders. En dat op het moment dat jij je bevrijdt van deze overtuiging, door hem daar te laten waar hij hoorde, ontstaat er een bevrijding in je hart.  Daarachter ligt jouw ware zielsverlangen, dat nu zichtbaar mag worden.

* James C. Collins

Dagworkshop ‘Geld Verdienen met Je Roeping’  en ‘Bezieling en Leiderschap in organisaties’

Voor diegenen die er volop in willen duiken hebben geef ik op zaterdag a.s. 6 februari weer een dagworkshop ‘Geld verdienen met je roeping’ in Amsterdam. We zijn al met een mooie groep mensen, maar de inschrijvingen lopen nog steeds binnen, dus als je voelt dat je hier bij moet zijn wacht dan niet te lang met je aanmelding …

En in maart begint de Basiscursus Organisatieostellingen.

Gerelateerde Berichten

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden