Ken je dat, dat je je soms gevangen voelt in een verhaal?

Ken je dat, dat je je soms gevangen voelt in een verhaal? Een verhaal dat je soms zelf hebt gemaakt. Iedereen heeft een verhaal van hoe het hem of haar tot nu toe is vergaan. Ik vertel mezelf bijvoorbeeld dat ik een Fries ben, uit een hardwerkende horeca-familie en dat door een ernstig ongeluk op m’n 19e mijn leven flink overhoop werd gegooid. Dat verhaal klopt wel. Misschien. Maar het is lang niet alles. Er is altijd meer te vertellen. Veel meer.

Vaak hebben we de neiging de wereld te ordenen door steeds maar weer dezelfde verhalen te vertellen. Aan anderen. Aan onszelf.

En langzamerhand gaan we die verhalen helemaal geloven.
We wonen er bijna in. En we vergeten dat er meer is.

En ook dat die verhalen niet helemaal vaststaan. Dat je ze soms zomaar een andere wending kunt geven. Herken je dat?

Het geheim van opstellingen

Door deel te nemen aan een opstelling kun je je eigen verhalen op een andere manier gaan beleven. Dat is misschien wel het grootste geheim van systemisch werk.

Dat in een opstelling je verhaal soms een hele andere wending krijgt. Niet doordat je het bedenkt, met je hoofd. Maar doordat je het voor je ogen ziet gebeuren. Terwijl je erbij aanwezig bent. En dat je dat wat je ziet tegelijk van binnen ook ten diepste voelt.

Zijn verhalen dan niet goed? Zeker wel. Verhalen zijn ook het materiaal waarmee we werken in een opstelling. De kracht van een verhaal brengt je soms ook verder.

Door deel te nemen aan een opstelling kun je het transformeren. Waardoor je nieuwe inzichten krijgt. Die je kunt voelen in je lijf.

Door opstellingen kun je het grotere verhaal ontdekken, gaan zien. Voorbij je eigen kleine stukje (en niet alleen je eigen stukje). Klinkt als een mysterie niet?

Misschien is het dat ook wel een beetje. De dingen die in het veld gebeuren, laten zich eigenlijk niet goed beschrijven. De impact is vele malen groter als je het gewoon ervaart. Erbij bent.

 Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

 

 

PS. Zaterdag 13 April dagworkshop ‘Geld Verdiepen met je Roeping in Weesp.

PS2. Zaterdag 20 April workshop Hylke & Ecstatic Dance met Kareem Raïhani in Weesp. Kareem en ik hebben al lange tijd hier over gekneden, laten broeden, weer opgepakt, verfijnt, weer laten broeden… tot het moment is gekomen dat we dachten: ja, nu! We bundelen onze harten, krachten en ervaringen om met Familie Opstellingen, Muziek, Lichaamswerk en Dans een reis te maken in een prachtige, intieme meditatie space.

PS3. Donderdag 16 mei avondworkshop ‘Intuïtief Systemisch Coachen’ in Amsterdam

PS4. Eind september begint dan ‘De Reis voor je Leven’ – ontdek, groei en vier je resultaten in werk en liefde, op basis van de 5 levenswetten – waarin we hier echt helemaal de diepte mee in gaan. Als je je aanmeldt voor 31 augustus hebben we een sympathieke vroegboekkorting. Tevens bieden we je de mogelijkheid voor gespreide betaling. 

PS5. Van maandag 26 augustus t/m vrijdag 30 augustus 2019 organiseer ik voor de allereerste keer de Internationale Summerschool ‘Intuïtief Systemisch Coachen’,in Amsterdam en in het Engels. Bijna iedereen is druk En ook de internationale vraag begint te groeien. Voor deze mensen is het volgen van ons vlaggenschip, de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen vaak lastig te organiseren. Geldt dit voor jou ook? Dan geef ik je met deze summerschool de kans om in 1 week heel diep een reis te maken voor persoonlijke bewustwording én te ervaren hoe je heel ontspannen Intuïtief Systemisch kunt coachen.

 

 

 

 

 

 

OPSTELLINGEN ONTDEKKEN?

Ervaar thuis de kracht van intuïtief systemisch coachen en maak een doorbraak in werk, liefde en leven.

Download nu het thuisgids Thuisgids Opstellen. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

 

 

 

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

Gerelateerde Berichten