laat je verhaal eens los

Laatst las ik wat teksten van mijzelf terug van een jaar geleden. Ik vond het moeilijk om echt in die oude verhalen nog de waarheid van NU te voelen. Mijn gevoelens van toen zijn allemaal alweer voorbij. Het was een achterhaalde waarheid, de waarheid van toen.

Hoe vaak houden wij niet vast aan verhalen uit het verleden, zonder te voelen wat die verhalen nu nog echt voor ons betekenen? Vandaar mijn vraag aan jou: Ben jij bereid verhalen los te laten? Aan sommige verhalen zijn we met ons hele hebben en houden gehecht. Zo is het gegaan in het verleden en daar houden we aan vast. Een gebeurtenis zet zich vast in jouw systeem en verankert daar als een overtuiging, die NU jouw gedrag en jouw persoonlijkheid bepaalt.

Verknocht aan het negatieve

Dat geldt vooral voor negatieve ervaringen. Stiekem zijn we nogal verknocht aan onze negatieve perspectieven. Die houden we veel beter vast dan de positieve gebeurtenissen. Gek genoeg lijken die laatste makkelijker te stromen en voorbij te gaan. Dat kan anders. Als jij je openstelt, kun je de positieve gebeurtenissen juist meer beleven en ervaren. Zoals je ervoor kan kiezen in een rivier te springen… of niet! Als je je vastklampt aan de kant van die rivier, ontstaat enorme weerstand, en stroomt de rivier verder zonder jou.

Anders kijken

Het begint allemaal in je eigen hoofd, in hoe je kijkt naar de dingen. Ben je bereid anders te gaan kijken? ‘Ja’ zeggen dan de meeste mensen. Maar echt bereid zijn, betekent dat je alle puzzelstukjes bij elkaar gaat leggen, niet alleen het stukje dat jij vanuit jouw perspectief hebt onthouden. Dat is soms angstig maar levert je ook veel op. Want energy flows where attention goes.

Opleider & Opsteller

In onze maatschappij zijn we gewend om eerst een structuur te krijgen, vanuit het hoofd. Bij Hylke word je gestimuleerd om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je gaat vertrouwen op je eigen gevoel.

“Misschien ben je nog erg gehecht aan je oude verhalen, dan is dat zo. Ik ben dat zelf ook geregeld.”

Een opstelling om zelf te proberen

Als je concreet wilt ervaren hoe het voelt om vanuit een ander perspectief naar een nare gebeurtenis te kijken, nodig ik je uit deze oefening met jezelf te doen:
– Neem een gebeurtenis waar je je ellendig bij voelt.
– Schrijf op afzonderlijke blaadjes de naam van alle mensen die bij de gebeurtenis waren betrokken, dus ook je eigen naam!
– Leg die blaadjes in de ruimte neer.
– Ga vervolgens één voor één op elk blaadje staan en voel/beeld je in dat je het verhaal vanuit deze persoon bekijkt. Wat is zijn/haar gevoel?
Leef je in in de ander!

Je hebt nu eigenlijk een opstelling in je eentje gedaan. Hoe vond je het? Misschien werkte het nog niet meteen voor je. Dat geeft niet. Misschien ben je nog erg gehecht aan je oude verhalen, dan is dat zo. Ik ben dat zelf ook geregeld. Daar eerlijk over zijn is ook al een goede stap op deze weg.

Ben je geraakt of geïnspireerd door deze oefening? Wil je er meer over leren, samen met mij en anderen? In mijn jaaropleiding ga ik veel dieper op wat Opstellingen voor je kunnen betekenen. Kom gerust eens kennismaken. De eerstvolgende mogelijkheid daarvoor vind je hier. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Hylk

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

PS. Op dinsdagavond 28 november geef ik een GRATIS online seminar LEEF ‘De eerste stap’. In dit online seminar gaan we samen een eerste stap zetten met het loslaten van de oude verhalen. 

PS2. Op donderdagavond 30 november geef ik voor de allereerste keer LEEF! ‘De eerste stap’. In een avond kan ik je echt helpen ‘door te breken’ en te LEVEN zoal je al heel lang diep van binnen voelt. Ik wil niets liever dan de kickstarter zijn voor jouw vernieuwing. Geef je mij de kans dat voor je te zijn? Kom in beweging!

 

 

 

 

 

OPSTELLINGEN ONTDEKKEN?

Ervaar thuis de kracht van intuïtief systemisch coachen en maak een doorbraak in werk, liefde en leven.

Download nu het thuisgids Thuisgids Opstellen. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

 

 

 

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

Gerelateerde Berichten