...

MARIA MAGDALENA DAG

Ervaar de energie van Maria Magdalena en ontdek een hernieuwde kracht in jezelf

Zaterdag 16 november

Nu met Early bird korting

Ben je opzoek naar dat gevoel van thuiskomen?

Merk jij dat je worstelt met vragen over liefde, relaties, gezondheid, zorgen en angsten? Of een diep knagend gevoel van onbehagen? Het archetype Maria Magdalena kan jou veel steun bieden bij de vragen of problemen waar je nu tegenaan loopt.

Maria Magdalena is al jarenlang aanwezig in onze opleidingen, trainingen en workshops. Ze komt naar voren in de vrouwenlijn, als de oermoeder, als archetype dat diep in ons collectieve bewustzijn resoneert.

Net zoals Maria Magdalena in onze opstellingen naar voren komt, ontvangen Geert Kimpen en Michelle Shanti ook dagelijks berichten van (hoofdzakelijk) vrouwen die Maria Magdalena in zichzelf herinneren. Soms dromen ze over haar, soms voelen ze haar, soms krijgen ze visioenen in meditaties van haar. Het lijkt alsof ze massaal ontwaakt in het bekken, het hart en de ziel van de mensen in deze tijd.

Het archetype Maria Magdalena

In onze grote opstellingen hebben we ontdekt dat er een krachtig, onafhankelijk vrouwelijk archetype nodig is voor deze tijd. Een archetype dat de ware spirituele essentie van de katholieke kerk behoudt, maar ook afrekent met het politiek gecreëerde verhaal over Maria en Maria Magdalena.

Maria Magdalena staat voor de heilige seksualiteit, voor het omgaan met je lichaam alsof het een tempel is, voor het heilige in het vrouwelijke en het mannelijke en de verbinding daartussen.

Maria Magdalena is ook het archetype van het vrouwelijke dat niet gezien en gehoord mocht worden. En is onze collectieve moederwond ontstaan bij het onderdrukken en wegsnijden van haar, waardoor we het vrouwelijke, het zachte, het verbindende en empathische in onszelf onderdrukken.

4-daagse opleiding

Wie zijn wij?

Geert Kimpen
Auteur van onder meer De Kabbalist en Het meisje dat aan de oever verscheen, reconstrueerde het verhaal van Maria Magdalena in een inspirerende roman. Dit deed hij samen met de scherpe visioenen van zijn vrouw Michelle Shanti. Tijdens het schrijven heeft hij zijn uiterste best gedaan om Maria Magdalena een stem te geven en haar verhaal zo goed mogelijk op te schrijven. Alhoewel zijn ego zich tijdens het schrijven verzette, was zijn ziel wijzer.  

4-daagse opleiding

Michelle Shanti
Trainer en coach voor vrouwen die hun kwaliteiten scherper willen inzetten, ondersteunde Geert Kimpen tijdens het schrijven van zijn boek door alle visioenen en boodschappen die zij binnenkreeg. Vele keren bracht ze hem op plekken die hij vanuit zijn eigen research niet had kunnen vinden. Als vanzelf maakt zij op een diep niveau contact, waardoor ze naar de essentie en kern van problemen en uitdagingen kan gaan.  

4-daagse opleiding

Hylke Bonnema
Expert in familieopstellingen en de leidende stem in het nieuwe opstellen wereldwijd, heeft in de afgelopen 25 jaar al veel mensen en organisaties geholpen om vanuit leiderschap te leven. Met het Intuïtief Systemisch Coachen geeft hij het vak, maar vooral zijn klanten, een nieuwe dimensie in hun leven, liefde en werk. In de vele opstellingen die hij heeft mogen begeleiden, ziet hij Maria Magdalena vaak voorbij komen in de vrouwenlijn en als archetype oermoeder.  

Een stuk uit het boek van Geert Kimpen: Ik, Maria Magdalena, P397, 398  

“Onze bestemming is niet hier, op deze aarde, hoe paradijselijk deze plek ook lijkt. Het leven op aarde is vaak geen feest, het is hard. We worden geconfronteerd met onze demonen. We lijden, hebben verdriet, worden gekwetst, verliezen wat ons dierbaar is.  

Soms zouden we willen dat ons leven stopte, dat we het konden beëindigen en lijkt de dood ons liever dan het leven. Maar als je uit dit leven stapt, zonder gnosis, zonder kennis, dan wordt je ziel niet bevrijd na de dood, maar zal ze onverbiddelijk terug naar aarde worden gestuurd tot ze haar lessen geleerd heeft.  

Onze uiteindelijk bestemming is Barbēlō, de moeder van de levenden. Barbēlō is het ultieme vrouwelijke principe, de passieve factor in de schepping. Ze wordt ook wel ‘de eerste gedachte’ genoemd, je zou haar de pure wijdheid en alwetende intuïtie kunnen noemen. 

Na onze dood verlangt onze ziel, dat goddelijke deeltje in ons mensen, om weer thuis te komen bij Barbēlō. Ons godsdeeltje is verstrikt geraakt in het kwaad van de stoffelijke wereld. Het doel van onze ziel is om zich weer te verenigen met Barbēlō, maar daarvoor moet ze kennis verwerven.”  

Maria Magdalena Dag

Een dag vol innerlijke transformaties, waardoor je weer diep gaat voelen wie je werkelijk bent en in contact staat met je intuïtie. 

 • Ontdek de diepte van jezelf: Bij de betoverende Maria Magdalena Dag nemen we een moedige stap richting het ontdekken van jouw diepste zelf en het omarmen van vernieuwing. We gaan verder dan oppervlakkige inzichten; jouw unieke uitdagingen vormen de kern van onze gezamenlijke reis. 
 • Combinatie van wijsheden: We putten uit een schat aan inzichten, waaronder systemische wetenschap, eeuwenoude kennis van natuurvolkeren, mindfulness, meditatie en lichaamswerk. Deze diverse benaderingen leiden tot een unieke ervaring van inzicht en heling, doordrenkt met de energie van Maria Magdalena. 
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling: We starten bij het begin. Gezamenlijk duiken we diep in de essentie van Maria Magdalena en haar tijdloze wijsheid. Ons doel? Je helpen om meer in lijn te leven met je ware zelf, zowel in je persoonlijke leven als in je spirituele groei. 
 • Voor iedereen: Met decennia aan ervaring in het delen van deze wijsheid, hebben we een programma ontwikkeld dat toegankelijk is voor zowel beginners als doorgewinterde zoekers. Of je nu aan het begin staat van je spirituele pad of al lange tijd onderweg bent, er is ruimte voor verdieping en groei. 
 • Resultaten die beklijven: Na deze bijzondere dag zul je diepgaande inzichten hebben verworven, Maria Magdalena’s energie hebben ervaren en een hernieuwde kracht voelen in je wezen. Met deze waardevolle ervaringen kun je bewuster en intuïtiever leven, gedreven door liefde en persoonlijk leiderschap. 

Deze bijzondere gelegenheid is niet een gewoon event; het is een uitnodiging om jezelf op een nieuw niveau te ontdekken en ervaren. Laat je leiden door je innerlijke wijsheid en verken hoe je met de inspiratie van Maria Magdalena een authentiek leven kunt leiden, vol liefde, inzicht en verbondenheid. 

Deze dag is voor jou…

N

Als je verlangt naar een diepere connectie met jezelf en openstaat voor zelfontdekking en transformatie.

N

Als je op zoek bent naar een combinatie van diverse wijsheden, zoals systemische wetenschap, eeuwenoude kennis van natuurvolkeren, mindfulness, meditatie en lichaamswerk.

N

Als je behoefte hebt aan een startpunt of verdieping in je persoonlijke ontwikkeling, waarbij we gezamenlijk de essentie van Maria Magdalena en haar tijdloze wijsheid verkennen.

N

Als je Maria Magdalena’s energie wilt ervaren en een hernieuwde kracht in jezelf wilt voelen.

N

Als je klaar bent om oude patronen los te laten en ruimte te maken voor nieuwe groei en mogelijkheden.

Het programma – samenvatting

Aan de hand van vergeten en verboden verhalen, oude rituelen die we tot leven wekken, opstellingen, en diep contact maken met de Maria Magdalena energie door Michelle, kijken wij uit naar een magische dag waarin oude vergeten kennis, springlevend in onszelf zal worden.

Ons team zorgt voor een veilige bedding waarin jij je mag overgeven aan het programma van de dag. Even helemaal de tijd voor jezelf en je gevoel nemen, waardoor je weer van binnenuit kunt stralen.

Voel je dat je hierbij wilt zijn? Nu is er een early bird prijs van €147,-.

9:30 Inloop

10:00 Opening met Hylke – lichaamswerk

10:30 – 11:30 Geert en Michelle – Ceremonie man/vrouw en verhaal

11:30 – 11:50 Pauze

11:50 – 12:00 Michelle – Ceremonie

12:00 – 13:30 Opstellingen in groepjes of grote opstelling met Hylke

13:30 – 14:30 Lunchpauze

14:30 – 15:00 Opstellingen met Hylke en Michelle

15:00 – 16:30 Opstellingen in groepjes of grote opstelling met Hylke

16:30 – 17:00 Eindceremonie

 

 

Data, locatie en investering

 

Datum:

 • Zaterdag 16 november 2024.. Start 10:00 uur (inloop vanaf 9:30 uur); Einde ca. 17:30 uur

  Locatie:

  • Cultuurkoepel, Heiloo (bij Alkmaar)

  Investering:

  € 177,- (incl btw). Met vroegboekkorting: € 147,-
  Inclusief koffie/thee/water, en wat lekkers.
  De lunch kan je meenemen of ergens gebruiken in de buurt.

   

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen, of bel/mail ons even.

  Groep & Activiteiten

  Hoe kan ik me het beste voorbereiden?

  We raden je aan om mee te nemen wat jou comfortabel maakt, zoals een dekentje, sloffen en een opschrijfboekje. Verder hoef je niets voor te bereiden, wij zorgen voor alles wat je nodig hebt tijdens de workshop.

  Hoe groot is de groep?

  De Maria Magdalena Dag heeft maximaal 150 deelnemers. We begrijpen dat sommige mensen zich hier op voorhand wat bezorgd over kunnen maken, maar dat is totaal niet nodig. We creëren altijd een intieme en veilige omgeving, waarin persoonlijke groei kan plaatsvinden. Onze locatie, het programma en de mogelijkheid om in kleine groepjes te verdiepen, helpen daar ook bij. In de praktijk blijkt een wat grotere groep juist vaak een voordeel te zijn en het is ook echt geweldig om grote opstellingen te kunnen doen. 

  Hoe ziet de groepssamenstelling eruit?

  De workshop is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Hoewel de meerderheid van de deelnemers vrouw is, nemen ook mannen regelmatig deel. De leeftijd varieert van 35 tot 65 jaar, met een gemiddelde leeftijd tussen de 40-55 jaar. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, geslacht, achtergrond of ervaring met familieopstellingen. We geloven juist dat de diversiteit in de groep bijdraagt aan een rijke en waardevolle ervaring voor iedereen.

  Vooropleiding & kennis

  Heb ik een bepaalde vooropleiding of kennisniveau nodig om deel te kunnen nemen  aan de Maria Magdalena Dag

  Nee, alles wat je nodig hebt voor de Maria Magdalena Dag is een open hart en een nieuwsgierige geest. Het is ook niet nodig om het boek van Geert te hebben gelezen. 

  Bereikbaarheid & Vervoer

  Hoe zit het met de bereikbaarheid/ parkeergelegenheid van de locatie?

  De cultuurkoepel ligt op het Landgoed Willibrordus, een vrij toegankelijk terrein centraal gelegen in Heiloo aan de Kennemerstraatweg. Bereikbaar via fiets, met de trein of auto. Parkeren is gratis op de aangegeven locaties.

  Reserveren & Annuleren

  Kan ik een plek reserveren en tot hoe lang blijft deze plek dan voor mij?
  Via info@familieopstellingen.nl kun je een plek reserveren. Als de Maria Magdalena Dag volloopt krijg je van ons bericht en vragen we je om te beslissen of je er wel/niet bij zult zijn.

  Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

  Die liggen vast in onze Algemene Voorwaarden.

  Financieel

  Hoe zit het met de betaling en de kleine lettertjes?
  Je kunt via de site betalen met iDeal. Er zijn geen kleine lettertjes, al zijn uiteraard wel onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

  Zijn er verder nog bijkomende kosten?
  Consumpties buiten de maaltijden zijn voor eigen rekening (koffie/thee/water zijn inclusief).

  Wat als de retraite toch niet door kan gaan, krijg ik dan mijn geld terug?
  Net als bij annulering van onze andere events hopen we dat je kiest voor een voucher. Maar geld retour mag ook.