Martijn Haan (Alkmaar-Heiloo)

_MG_3084

Martijn wordt geraakt door de diepgang en verstilling die uit een opstelling kan komen en  wat dit met de cliënt doet. Wanneer hetgeen dat verborgen was er mag zijn, dan worden verbindingen weer zuiver. Martijn heeft zich gespecialiseerd in familie- en organisatieopstellingen in kleine groep (max 12 personen) en individuele loopbaanopstellingen.

Opstellingenwerk doen is communiceren in een taal die we soms vergeten lijken te zijn, maar die we allemaal blijken te spreken en te verstaan. helder, krachtig, eerlijk en oordeelloos. Altijd op zoek naar de kern word ik geraakt door en ontroerd over de schoonheid en kracht van het opstellingenwerk. Opstellingenwerk is helder, eenvoudig, krachtig en breed toepasbaar. Voor het doen van analyses, het toetsen van scenario’s en het veranderbaar maken van (organisatie-)vraagstukken. Opstellingenwerk is sterk groeiend en er komt volgens hem veel achter vandaan.

Opstellingen veranderen ons westerse wereldbeeld. Het systeemdenken geeft een ander perspectief op onze westerse individualistische kijk. Daarmee biedt het nieuwe oplossingen, waar we zo hard aan toe zijn. Het opstellingenwerk is volop in ontwikkeling. Martijn vind het fantastisch daar onderdeel van te mogen zijn.

Martijn beschrijft zijn opstellingen-stijl als: “Direct, vanuit verschillende perspectieven belichten van het hier en nu, scherp interviewen, en het veld te laten werken waarbij liefdevol de huidige keuzes van de client geëerd worden. Mijn cliënten bij familieopstellingen, organisatieopstellingen en loopbaanopstellingen noemen dit een scherpe ‘hoekige’ kracht die gerond wordt in de verbinding.

Je doet niets zonder reden, maar de reden erachter kan vanuit de onderstroom wel eens een andere reden zijn dan je vanuit vanzelfsprekendheid denkt. Martijn werkt volgens de door Hylke Bonnema vervolmaakte stilteopstellingen van Bert Hellinger. In stilte laat het veld meer zien en horen. Laat je verrassen en je zult verrijkt worden door nieuwe inzichten. Opstellingen zijn een krachtige manier om snel inzicht te krijgen in wat je volgende stap is in werk en relatie.

Zijn ervaring? 25 jaar ervaring in informatiekunde, 10 jaar ervaring in Marketing en Advies, 7 jaar opstellingen-ervaring. PostHBO coachingopleiding aan de hogeschool van Den Haag en Agile, Scrum, Agile Portfolio en LEAN management opleiding.  Martijn heeft zijn opleidingen systemisch werk gedaan bij Boudewijn Lemstra van Latitude opleidingen in Groningen en vervolgens de cursussen, jaaropleiding en vervolg-jaaropleiding ter vedieping gedaan bij Hylke Bonnema van de Academie van Opstellingen. De jaaropleiding is gecertificeerd. Op dit moment geef ik de basiscursus loopbaan- en organisatieopstellingen, maandelijks een zondagmiddag-workshop opstellingen met mijn vrouw, en doe op aanvraag, loopbaan- en organisatieopstellingen door het land.

Martijn werkt parttime als Agile SCRUM en LEAN teamcoach bij het Ministerie van OCW en kan daarin ook systemisch werken principes goed toepassen. Martijn woont en werkt in Heiloo in onze workshopruimte op de kennemerstraatweg 464, en kan ook op locatie in het land en daarbuiten uitgenodigd worden voor organisatie- en loopbaanopstellingen.