...

MASTERCLASS
Ziekteopstellingen met Hylke

Leer werken met Ziekteopstellingen

 

MASTERCLASS
Ziekteopstellingen met Hylke

Leer werken met Ziekteopstellingen

 

Het is mijn droom dat in 2040 alle ziekenhuizen beschikken over een opsteller! Dat geestelijke, emotionele en zelfs spirituele aspecten van gezondheid tot het grondbeginsel behoren van waaruit alle hulp wordt georganiseerd. Dat het niet meer vechten tegen ziekte en dood is, maar vooral een houden van het leven wordt, waarin de dood een plek krijgt. Die is er namelijk toch. Dat we met zijn allen, regulier en alternatief, samen zoeken naar meer gezondheid, vitaliteit en leven.

– Hylke Bonnema –

Ziekte en systemisch werken

Ziekte is nooit alleen maar een persoonlijk fenomeen. In familieopstellingen zie ik vaak dat symptomen van een ziekte een relatie blijken te hebben met (verborgen) personen of verhalen uit de familiegeschiedenis. Representanten van ziekte lijken verbinding te hebben met afgewezen of uitgesloten personen of gebeurtenissen. Symptomen boeten vaak aan kracht in als de uitgesloten personen of gebeurtenissen gezien worden en er mogen zijn.

In opstellingen zien we vaak dat wanneer het verborgen verhaal onder de ziekte zichtbaar wordt, er een helende beweging op gang kan komen en de eigen levensstroom vrijer kan gaan stromen.

Daarom is het in systemisch werk zo belangrijk om de ziekte met compassie te benaderen, in plaats van te bevechten en weg te duwen. Het is wanneer er werkelijk contact is met de ziekte en haar boodschap dat we in een opstelling kunnen onderzoeken waar de verborgen loyaliteit ligt en met welk verborgen verhaal in de familiegeschiedenis de ziekte resoneert.

Na de masterclass:

N

Kun je ziekteopstellingen begeleiden in 1 op 1 coaching en groepen.

N

Kun je de verborgen verhalen uit de familiegeschiedenis die onder de ziekte liggen naar boven halen.

N

Heb je inzicht in het lichaam als systeem en hoe energieblokkades (verstrikkingen) voor je cliënt kunt aanvoelen.

N

Heb je een andere kijk op ziekte in relatie tot leven en dood.

N

Kun je je cliënt een ander, helend perspectief bieden op zijn ziekteproces.

Wat kun je verwachten van deze masterclass ziekteopstellingen?

Speciaal voor coaches en geïnteresseerden die zich verder willen bekwamen op het gebied van systemisch werken en ziekte, hebben we een nieuwe Masterclass Ziekteopstellingen gecreëerd.

In deze 2-daagse masterclass ziekteopstellingen gaan we, met behulp van live ziekteopstellingen, onderzoeken wat ziekte, het lijf en vooral ook klachten willen vertellen. En hoe we meer zelfgenezing kunnen uitnodigen door ons daar met onze liefde en ons bewustzijn toe te gaan verhouden.

Opstellingen is een ervaringsgerichte manier van werken, waarin de vragen en thema’s van je cliënt de ingang zijn. We werken met meer archetypische opstellingen in kleine groepjes, met lichaamswerk en met grote opstellingen in de hele groep op basis van persoonlijke vragen rondom het thema ziekte en gezondheid. Zo ga ik je in 2 dagen zoveel mogelijk leren over ziekteopstellingen wat direct toepasbaar is in je eigen coaching praktijk.

Data en investering

Datum:

  • Maandag 20 en dinsdag 21 maart 2023 is deze Masterclass geweest.

    Op dit moment staat er geen Masterclass Ziektesopstellingen op de agenda. Mocht je interesse hebben in deze bijzondere Masterclass stuur dan even een mailtje naar info@hylkebonnema.nl dan laten we je weten als er een nieuwe datum bekend is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen, of stel je vraag via de helpdesk (rechtsonder)

Vooropleiding & Kennis

Heb ik een bepaalde vooropleiding of kennisniveau nodig om deel te kunnen nemen aan de Masterclass Ziekteopstellingen? 

Deze masterclass is speciaal ontworpen voor mensen die al ervaring hebben als coach of healer met systemisch werk. De masterclass is niet geschikt voor beginners. Het is noodzakelijk dat je opgeleid bent bij onze Academie voor Opstellingen of een vergelijkbare opleiding hebt gevolgd. De masterclass is gericht op het verdiepen van je vaardigheden en kennis over het gebruik van familieopstellingen bij gezondheidsproblemen, daarom verwachten we dat de deelnemers al over bepaalde basiskennis en ervaring beschikken.

Groep & Activiteiten

Hoe kan ik me het beste voorbereiden?
Neem mee wat jou comfortabel maakt. Dekentje, evt. warme sokken. Verder hoef je niks voor te bereiden.

Hoe groot is de groep?
Maximaal 50 personen.

Hoe ziet de groepssamenstelling eruit?
Alhoewel de meerderheid vrouw is, nemen ook mannen geregeld deel aan onze programma’s. Het programma is voor beiden heel geschikt. De gemiddelde leeftijd ligt de tussen de 40-55 jaar. Steeds meer jonge mensen nemen deel aan onze Opleiding, en het percentage mannen ligt inmiddels gelukkig ook al op 25%.

 

Bereikbaarheid & Vervoer

Hoe zit het met de bereikbaarheid/ parkeergelegenheid van de locatie?
De Hofkerk in Amsterdam ligt gunstig gelegen nabij uitvalswegen. Parkeren in de buurt is beperkt mogelijk en kost € 3,- per uur. De dichtstbijzijnde parkeergarage (Middenweg 69) ligt op 3 minuten loopafstand.

Ik kom met het Openbaar Vervoer.
De Hofkerk is gevestigd aan het Linneaushof 94 in het oosten van Amsterdam. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bij halte Hogeweg kun je met tram 19 of de bussen 41 en 287 uitstappen. Vanaf daar ben je in 2 minuten lopen bij de kerk.

Reserveren & Annuleren

Ik wacht liever nog even met reserveren, wat is de uiterste datum dat ik me aan kan melden?
Je kunt nog tot voor de start aanmelden, maar eerlijk is eerlijk: wij verwachten niet dat er dan nog een plek vrij is. We kunnen nu al merken dat het hard gaat met de boekingen.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
Die liggen vast in onze Algemene Voorwaarden.

Financieel

Hoe zit het met de betaling en de kleine lettertjes?
Je kunt via de site betalen met iDeal. Er zijn geen kleine lettertjes, al zijn uiteraard wel onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Zijn er verder nog bijkomende kosten?
Nee. Wel vragen we je om je eigen lunch mee te nemen (lunchen in de omgeving is ook mogelijk). Koffie, thee, water en wat lekkers zijn voor onze rekening.

Kan ik gespreid betalen?
Voor deze 2-daagse Masterclass is het niet mogelijk om gespreid te betalen.

Over Hylke

Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als één van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van het nieuwe opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf - de grondlegger van het Systemisch Werk - heeft Hylke zijn werk de laatste 25 jaar doorontwikkeld. Met het Intuïtief Systemisch Coachen geeft hij het vak, maar vooral ook zijn klanten, een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hylke heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft hij 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al over de 1.000 mensen opgeleid in zijn werk.