Les - Je lijf, spanning en emoties

‘Ontdek de verborgen boodschap van je ziel’

Je bent vertrokken. Gefeliciteerd. Hoe ga je nu verder, wat is nu de volgende stap? Levenswet 2 zegt dat je lijf de weg naar binnen wijst. In je lijf, je spanningen en emoties daarin ligt je ziel, je spirit en je levenskracht verscholen. Het valt me altijd in mijn groepen weer op hoe mensen daarvan schrikken. Tot nu toe was het allemaal te doen maar iew, nu moeten ze iets gaan doen met hun lijf. 

Als we niet luisteren naar ons lijf. LET OP ik zeg niet lichaam, dat is de splitsing tussen lichaam en geest/ziel. Ik schrijf heel bewust lijf, omdat ik hier het ‘all-inclusive’ begrip lijf als in lichaamsgeest. Als in lijf, hart en ziel allemaal in een! Stap 1 is dat we ons realiseren dat we op reis willen, stap 2 is dat we echt op reis durven en het moeilijke terrein van ons lijf, van spanning, van emotie gaan onderzoeken. Onze blokkades, onze vluchtroutes, waarbij we weg willen van alles wat we voelen. Begrijpelijk pijn is niet fijn. NU gaat het erom dat we bereid zijn om even door te zetten als het moeilijk wordt!

Vanaf hier gaan we omarmen wat er is. En we genieten van alles. Van elke emotie, van alle pijn en van alle onrust.

Waar worstel je nu precies mee?  

In deze les gaan we inzoomen op de vraag die je momenteel bezig houdt. Dit is niet altijd even makkelijk. Het is net alsof je begint met mediteren. Ik weet niet of je dat wel eens hebt geprobeerd. Je bereidt je voor. Je zet je telefoon uit. Je zorgt dat je niet gestoord kunt worden. Je trekt makkelijke kleren aan en installeert je op een kussentje. Je sluit je ogen, vouwt je handen, haalt diep adem. En dan begint het in je hoofd te zoemen, de ene gedachte buitelt over de andere. Je wordt er gek van. Waar blijft nu deze beloofde rust?

Dit is ook zo’n moment dat je mag blijven bij wat er is. Bij de spanning en bij de boosheid, bij verdriet, bij onrust. Het is er nog allemaal. En ik wil je uitdagen er bij te blijven. Voorbij de schaamte, zet na deze film even je favoriete dansplaat op en dans even, super medicijn voor iedere dag even… ik doe het zelf ook te weinig…

De tweede stap gaat er dus over dat je met je aandacht leert om eerst heel concreet contact te maken met je lijf. Durf jij je aandacht even naar je lijf te brengen en deze spanning te ervaren. 

De reis naar binnen 

Teken de situatie

We hebben nu de eerste 2 basisvaardigheden al geoefend. We gaan nu tekenen om zo je hier en nu situatie te bekijken en te onderzoeken hoe het je raakt.

Oude verhalen

De volgende les gaat over oude verhalen. De geschiedenis herhaalt zichzelf. In onze emoties zitten oude verhalen. In dee les ga je ontdekken hoe je in je oude destructievere emoties oude verhalen kunt herkennen, die nog in jouw nog steeds meespelen.

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden