Dit zijn wij

Zoals binnen, zoals buiten. Wij leven in al onze kwetsbaarheid onze eigen zoektocht en ons vakmanschap. Bezieling is wat ons bindt. De organisatievorm is daaraan volgend. We gebruiken regelmatig onze eigen werkvorm intern om de koers mede te bepalen. Werk is liefde zichtbaar gemaakt. Dat geldt voor ons allemaal en ook altijd blijven leren en onderzoeken. We kijken er naar uit persoonlijk contact met je te maken.

Hylke Bonnema

Hylke Bonnema

Opleider & Opsteller

Hylke Bonnema is psycholoog en meesteropsteller. Hij leerde het vak van Bert Hellinger - de grondlegger van het Systemisch Werk – zelf, waarna hij het doorontwikkelde. Met het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak een nieuwe dimensie. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar duizenden mensen begeleid en opgeleid, ook wereldwijd.

In zijn eigen Academie van Opstellingen geeft Hylke als meester opsteller en systemisch leiderschapsexpert les en begeleidt hij opstellingen. Dagelijks laat hij nationaal en internationaal mensen kennismaken met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode. Ook voor partners en docenten binnen de academie is hij een inspirator.

Lees meer

Stefanie Bussing

Stefanie Bussing

Opleider & Opsteller

Ik heb mij gespecialiseerd in ziekteopstellingen en systemisch lichaamswerk. Naast individuele opstellingen en sessies systemisch lichaamswerk (opstellingen via het lichaam), begeleid ik dagworkshops en meerdaagse cursussen rondom de thema’s  ‘Licht op Ziekte en Gezondheid’, Systemisch Lichaamswerk en Aanwezig Zijn in je Lichaam. Ik woon en werk in Haarlem.

Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen in die zin tegelijkertijd ook de reis die ik zelf gegaan ben in het aanwezig zijn met dat wat er is. Lees meer

Jet Centeno

Jet Centeno

Opleider & Opsteller

Mijn specialiteit is de vrouwenlijn. Ik geef dagworkshops en meerdaagse cursussen met het thema Vrouw, Moeder-dochter en Vader-dochter. Ik doe ook individuele opstellingen. Ik woon en werk in Den Haag.

In mijn werk komt alles samen; wie ik ben in het nu. Als vrouw, partner, moeder en dochter met al mijn voorouders achter mij om het pad van de levensstroom te volgen en hierin anderen te vergezellen. Lees meer

Martijn Haan

Martijn Haan

Opleider & Opsteller

Ik heb mij gespecialiseerd in organisatie- opstellingen en individuele loopbaanopstellingen. Een individuele loopbaanopstelling helpt om het perspectief in je leven helder te krijgen en te ervaren waar je echt voor wil gaan.

Ik woon en werk in Heiloo in Noord-Holland en geef daar tweemaal per jaar de cursus Organisatieopstellingen. Daarnaast bied ik samen met mijn vrouw maandelijks de workshop Familieopstellingen aan. Het is mooi om te zien hoe wij iedere keer weer mensen in beweging krijgen met dit vak. Ik word geraakt door de diepgang die uit een opstelling kan komen en wat dit met de cliënt doet. Wanneer wat verborgen was er mag zijn, dan worden verbindingen weer zuiver. Lees meer

Geert Gaveland

Geert Gaveland

Opsteller

Ik geef dagworkshops en verzorg een onderdeel in de Jaaropleiding. Mijn workshop Kracht, natuur en leiderschap is speciaal voor mannen. Ik doe opstellingen ondersteund met lichaamswerk met de actuele thema’s die spelen op het terrein van kracht, partnerschap, vaderschap en leiderschap. In de workshop Sjamanisme gaat het over de natuur en onze innerlijke natuur van waaruit we ons verbonden weten met alles om ons heen. In het bedrijfsleven neem ik groepen mee in de natuur op Vision Quest of Trail.

Mijn inzicht is dat alles bezield is en doordrongen van spirit. Het is een leren zien door een andere bril, jouw unieke bril, dat gaat over  essentie en kracht. De inspiratie vinden we bij opstellingen en in de natuur, zoals dat voor vele natuurvolkeren normaal is. Lees meer

Angelique Sterkman

Angelique Sterkman

Organisatie, Financiën & Opsteller

Angelique Sterkman (1971) studeerde Organisatie Sociologie aan de Universtiteit van Amsterdam. Daarna heeft ze 8 maanden gereisd door Australie en Nieuw-Zeeland. Teruggekomen is zij gaan werken bij een evenementen bureau, een marketingonderzoek bureau en bij het Amsterdams Uit Buro als projectleider. Na een jaar of 5 is zij opnieuw gaan reizen, met haar vriend (nu man) Jeroen naar Azie en weer naar Australie en Nieuw-Zeeland. Teruggekomen zijn Jeroen en Angelique verhuisd naar Heiloo en daar zijn 2 kinderen geboren. Via het NLP instituut in Limmen maakte ze kennis met systemisch werken en dat intrigeerde haar enorm. Het duurde nog 10 jaar voor ze ook echt aan de jaaropleiding is begonnen. Inmiddels werkt zij voor de Academie en daarnaast coacht zij kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Angelique regelt de planning en coördinatie en doet daarnaast ook een stuk van de boekhouding. Samen met Hylke en collega’s werkt zij aan de ontwikkeling en groei van de Academie.

Karin van Duuren

Karin van Duuren

Secretariaat, Assistentschap & Opsteller

Karin van Duuren (1960) startte haar carrière als een bij Schoevers opgeleide secretaresse. Als autodidact heeft ze zichzelf omgeschoold tot DTP'er en deed ze jarenlang de layout van wetenschappelijke tijdschriften en boeken.
Na een eerste echtscheiding kwam er een ommekeer en ging ze het persoonlijke ontwikkelingspad lopen. Tijdens haar opleiding als Holistisch Therapeut kwam ze voor het eerst in aanraking met familieopstellingen. Meteen greep dit haar. Na het zien van een webinar van Hylke, wist ze dit is mijn weg, van hoofd naar hart.
Na eerst de 8-daagse cursus gevolgd te hebben, was toch de logische vervolgstap de Jaaropleiding. Nu loopt zij nog steeds mee in de verdiepingsgroepen om haar eigen reis te vervolgen.

Als klant zal je bijna altijd contact met Karin hebben. Of het nou gaat om (inhoudelijke) vragen of om praktische zaken.
Naast het kantoorwerk assisteert zij in de Jaaropleidingen in de persoonlijke ontwikkelingsreis LEEF!

Marianne van Vliet

Marianne van Vliet

Redacteur &,Opsteller

Marianne van Vliet (1963) studeerde Italiaans en theater en werkte een tijd bij verschillende theatergezelschappen. Na een uitstapje in het bedrijfsleven ontdekte zij Yoga als levenskunst. Zij deed de driejarige Iyengaryoga opleiding en is nu yoga leraar. in 2013 ontmoette zij Hylke en werd geraakt door de innerlijke reis die de opstellingen bij Hylke in haar wakker maakte. Ze deed alle opleidingen binnen de academie en ging het systemisch werk steeds meer integreren in haar werk en leven.
Marianne woont en werkt in Heiloo (Noord-Holland) Zij is getrouwd met Martijn Haan, ze hebben twee kinderen samen.

Marianne schrijft en redigeert de  teksten voor de website familieopstellingen.nl en voor de Nieuwsbrief. Samen met Hylke werkt zij aan de publicaties van de Academie. Marianne geeft ook introductie workshops familieopstellingen in Heiloo.

Karin Molenaar

Karin Molenaar

Adviseur

Zij is de oudste binnen de geledingen van de academie. Als bijna 70 jarige wil zij graag betrokken zijn bij deze bijzondere werkvorm van reizen in de ziel.
Zij heeft jaren als manager in de gezondheidzorg gewerkt (diverse  fusies meegemaakt) en heeft veel ervaring in o.a. coachend leidinggeven en omgaan met veranderingen in lerende organisaties. Haar eigen processen en reizen deed ze via de opleidingen lichaamsgerichte  therapie, groepsproceswerk, bodywork en  tantra. Naast diverse managementopleidingen, volgde zij ook de opleiding voor loopbaanbegeleiding. In 2006 ontmoette Karin Hylke tijdens een organisatiebijeenkomst, waar na een fusieproces een nieuwe visie en doel geformuleerd moest worden. De bijdrage die Hylke (organisatieopstelling) hier in had, raakte haar bijzonder. Zij volgde in 2007 een van de eerste opleidingen bij Hylke tot familieopsteller.

Zij is getrouwd (47 Jaar) met George Molenaar, wiskundige, zij hebben 2 zonen en 6 kleindochters.

Sasja Nicolai

Schrijver & Redacteur

Sasja is antropoloog en werkt als ondernemerscoach en schrijver/redacteur, vooral voor grote nationale bedrijven als Boskalis, Bavaria en Suez. Ze is gegrepen door het gedachtegoed en het werk van Bert Hellinger en Hylke Bonnema. Ze draagt er als vakvrouw met plezier aan bij dat nog veel meer mensen er mee kennismaken, groeien en uiteindelijk tot bloei komen. Sasja werkt in Rhenen en woont daar ook, met haar lief en kinderen.

Sasja schrijft samen met Hylke aan zijn boeken en blogs.
“Tekst is onmisbaar om de passie van de Academie voor het Opstellen over te brengen. Met woorden kun je mensen in beweging brengen. Juist ook in de huidige beeldcultuur. Je kunt mensen overtuigen dat het dit het juiste moment is voor verandering, het perfecte moment om eindelijk die ene stap te zetten. Lezen kan ook een verrijkende ervaring zijn.

Ik vind het mooi om iemand die zo gedreven is als Hylke te ondersteunen bij het uitdragen van zijn missie en visie. Samen met hem iets creëren vind ik een verrijkende ervaring. Als ik mijn vakkennis en ervaring inbreng, en hij de zijne, ontstaat er keer op keer iets bijzonders.”