Opleiding Familie- en Organisatieopstellingen

De mooiste reis is de reis in jezelf

Opleiding Familie- en organisatieopstellingen, jaargroep 2017 met Hylke Bonnema en partners

Familieopstellingen, organisatieopstellingen en systemisch werk leren begint bij jezelf. We ontdekken onszelf als instrument door het ontwikkelen van ons systemisch gewaarzijn.

Meteen vanaf het begin van de opleiding familie- en organisatieopstellingen zal er veel geoefend worden, onder andere door naast de opleiding ook intervisie bijeenkomsten te houden. Theorie en methodiek worden per onderdeel besproken.

In het voelen en ervaren van de diepe levensstroom ligt de werkelijke magneetkracht van dit vak. Met alleen maar kennis kom je niet ver. We zijn wat we leren en pas als we zelf de reis helemaal maken, kunnen we van waarde zijn voor anderen.

De opleiding familie en organisatieopstellingen omvat 7 blokken met:

  • – familieopstellingen
  • – organisatieopstellingen
  • – relatieopstellingen
  • – individuele opstellingen
  • – politieke opstellingen
  • – en nog veel meer

 

Accreditatie jaaropleiding

Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geaccrediteerd door de KTNO. NOBCO
Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geaccrediteerd door de KTNO en NOBCO.  Aan de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen zij 42 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie treft u aan op nobco.nl.

Waarom bij ons een opleiding familie en organisatieopstellingen volgen?

Als je voor onze opleiding familie- en organisatieopstellingen  kiest dan kies je voor verdieping en kwaliteit. Er zijn enkele opleidingen in systemisch werk in Nederland. Je kunt deze opleidingen verdelen in de meer methodisch georiënteerde opleidingen en de de meer intuïtief georiënteerde opleidingen. Wij onderscheiden ons door beide te doen. Hylke Bonnema is een gevoelsmens. Zijn intuïtieve manier van handelen maakt dat hij in weinig tijd veel naar boven haalt. Met zijn open houding en het tonen van zijn kwetsbaarheid in zijn eigen groeiproces en een dosis humor is hij uniek in Nederland. Nieuw dit jaar is, dat een aantal van onze partners meewerken aan de jaaropleiding. Delen van de methodiek en proceskant zullen door hen extra belicht worden.
We begeleiden je het veld te laten voelen en ervaren in een veilige omgeving en je intuïtie te vergroten en te gebruiken. Je wordt opsteller, door zelf de reis helemaal te maken, niet door de kaart van anderen te bestuderen. De nadruk ligt dus meer op de eigen kracht en waarneming dan op het leren van een methode. Hiermee blijven we dicht bij Bert Hellinger, hij volgt ook altijd zijn eigenwijze pad en daaruit is dit vak ontstaan.

Daarnaast onderscheiden we ons in het stimuleren van je ondernemerschap, we besteden aandacht aan hoe je na de opleiding als opsteller professioneel aan de slag kunt. We bieden hierbij partnerschap aan van deze site.

Andere verschillen zijn de brede focus van het werkveld. Alles wat je enigszins kunt doen met opstellingen doen we. Daarnaast word je gestimuleerd om meteen het werk te gaan doen. Deze ‘hands-on’ ervaring is nodig om het ambacht te kunnen integreren in je doen. Bovendien leer je het meeste van je zogenaamde fouten. Echte fouten bestaan natuurlijk niet, want wie zijn wij dat we denken dat we Het Systeem zouden kunnen verprutsen?

Praktische info

Om je een idee te geven van de verschillende thema’s die tijdens de verschillende blokken aan bod komen hier een overzicht. Doordat we het groepsproces volgen kan het zijn dat de volgorde van de blokken kan wijzigen.

Blok 1  Basishouding                                                                                    

Fenomenologische basishouding, klassieke familieopstellingen, de basis uitgangspunten van systemisch werken, oefenen met het veld openen, bij jezelf blijven, de eenvoud gebruiken. Blok 1  is ook een kennismaking met de structuur van de opleiding, met de plek en met elkaar, waarbij we ook meteen beginnen met diep zelfonderzoek en transformatie.

Blok 2 Individuele Opstellingen

Individuele opstellingen, genogram, verschillende manieren van individuele opstellingen. Dit blok gaat over individuele vraagstukken in therapie, coaching, supervisie of consulting. Dit is een gemakkelijkere vorm om al echt mee te beginnen met werken met cliënten.

Blok 3 Familieopstellingen met een groep

Structuur opstellingen en het vervolg van individuele opstellingen, trauma opstellingen, opstellingen bij ziekte. Inmiddels heb je een beetje geoefend met opstellingen, waarbij het niet zozeer gaat over het goed doen, maar over erin zitten en voelen, met de spanning omgaan, weten uithouden, momenten van impasses, verstrikt raken en andere onvoorziene zaken.

Blok 4 Relatieopstellingen

Paaropstellingen, relatieopstellingen, mediation-opstellingen en conflictresolutie.

Blok 5 Organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen, loopbaanopstellingen, teamopstellingen, sales- en marketingopstellingen, assesment vraagstukken, werken met organisaties in het algemeen.

Blok 6 Politiek/maatschappelijke/spirituele opstellingen

Politieke opstellingen, vervolg organisatieopstellingen, bredere maatschappelijke thema’s behandelen.

Blok 7 Samen afsluiten als collega opstellers

Afsluiting van de opleiding. Allemaal met elkaar opstellingen doen. De cursus evalueren en de afsluiting vieren.

Voor wie

CertificaatDe opleiding familie- en organisatieopstellingen is voor mensen die bereid zijn met een open hart hun eigen proces aan te gaan en de hier en nu eigen waarheid onder ogen willen komen.  Na deze cursus komen er specialistische vervolg opleidingen. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je werkelijk aan kunt en hoe je het geleerde in de praktijk brengt. Alle deelnemers gaan altijd enorm verrijkt naar huis en beschikken over genoeg ervaring om te beginnen met het doen van opstellingen, maar uiteindelijk bepaalt je eigen proces of je dat ook werkelijk gaat doen. De cursus is bedoeld om je meer systemisch bewustzijn bij te brengen en je daarbij zo goed mogelijk de opstellingsmethodiek uit te leggen. De methode is simpel, het gaat om de staat van bewustzijn. Het is een ambacht, dus zelf veel oefenen. Ook als je geen opstellingen gaat doen, is dit alsnog een enorme verrijking van je persoonlijke en professionele bagage. Een opleiding die als een diepe retraite voelt!

Door wie

De jaaropleiding is onder begeleiding van Hylke Bonnema met een of twee assistenten. In sommige blokken komt een docent van de academie een dagdeel geven in zijn of haar specialisme, zodat jij ook een andere manier van werken kunt ervaren.

Testimonials

Twee jaaropleidingen – met of zonder overnachting (Oterleek of Amsterdam)

Waar

In Amsterdam kiezen wij voor een opleiding zonder overnachting, in een cluster van 7 x 2 volle dagen. Waar wij in Oterleek staan voor het retraite gevoel, afgesloten van de wereld, met de gehele groep intern, verspreid over 7 x 3 dagen, gaan we hier voor de beleving middenin het leven op twee compact ingerichte doordeweekse dagen. Hiermee houden wij de verblijfskosten laag en kunnen mensen thuis slapen als zij dat willen, wij komen tegemoet aan een veel gehoorde vraag. Overigens zullen wij in Amsterdam wel samen lunchen en dineren. Ik ben blij dat onze kok Atten ook in Amsterdam zijn heerlijke biologisch vegetarische gerechten gaat bereiden.

Wij zijn dankbaar voor de luxe dat wij nu twee soorten jaaropleidingen kunnen aanbieden. Ieder voelt zelf vast snel wat beter bij hem past. Laat je leiden door dat gevoel en luister goed naar jezelf. Laat het geld niet alleen de beslissing nemen. Wil je dolgraag de jaaropleiding doen, maar laat jouw leven de luxe van de driedaagse retraite nu even niet toe, wees dan reëel en kies voor Amsterdam. Ben je iemand die zijn emoties graag alleen verwerkt, tijd en vrijheid nodig heeft om in en uit een groep te stappen en zie je op tegen de overnachtingen? Dan hebben wij nu de juiste formule voor jou. Geniet je en groei van het groepsproces en heeft dit jou al eerder in je leven onuitwisbare ervaringen opgebracht? Kies dan voor Oterleek.

oterleek

Jaaropleiding met overnachting (Oterleek)

 

Wanneer

Van woensdagmiddag 16:00 uur (16:00 inloop, 18:30 eten we een broodje en soepje, 19.30 ’s avonds beginnen) t/m vrijdagmiddag 12:00.

Data  Bietenhaven 2017

• Blok 1,  31 jan, 1-2 febr. 2018

• Blok 2, 14-15-16 mrt 2018

• Blok 3, 18-19-20 apr 2018

• Blok 4,  30-31 mei, 1 juni 2018

• Blok 5, 27-28-29 juni 2018

Blok 6, 5-6-7 sept 2018

Blok 7, 10-11-12 okt 2018

Waar

Op een prachtplek in Noord-Holland, de luxe groepsaccommodatie www.debietenhaven.nl

Investering

Kosten opleiding: € 3.495,00 (exclusief BTW).

Bij de kosten voor de opleiding komen nog de verblijfskosten.

Vroegboekkorting

Tot en met 7 juli 2017 krijg je een prachtige korting van € 1.000,-. Jet betaald dan dus maar € 2.495,-
Gebruik hiervoor de kortingscode vroegboekjo in je winkelwagentje, de korting wordt dan automatisch verrekend (let op dat je geen extra spaties gebruikt).

Tevens ontvang je dan als BONUS 3 GRATIS tickets voor de dagworkshops ‘Systemisch coachen’, ‘Geld Verdienen met je Roeping of ‘Leef de Liefde’Zo kun je dan eigenlijk al voordat je echte opleiding straks in oktober start al ervoor beginnen! En als je wilt mag je voor elk van die 3 workshops een vriend of vriendin meenemen.

De gewone vroegboekkorting, zoals ‘ie was (dus zonder de 3 GRATIS bonus workshops) verlengen we t/m vrijdag 1 september. Het academische jaar start dan ook altijd en we vonden dit daarom wel een mooie datum

Aanmelden

Als je belangstelling hebt voor deze Jaaropleiding in Oterleek neem dan even contact op met het secretariaat.

Mail: info@familieopstellingen.nl of bel: +31640249042

 

Verblijfskosten

Overnachting inclusief alle maaltijden (biologisch/vegetarisch), gekookt door een professionele kok. Investering: Eenpersoonskamer  € 1750. Tweepersoons kamer € 1250 en € 900 voor een meerpersoonskamer.

Vragen

Heb je een vraag? Kijk dan even in de FAQ van de jaaropleiding of mail info@familieopstellingen.nl of bel +31640249042.

 

* Voor de BONUS gelden de volgende voorwaarden:
– De aanbieding geldt zolang de Jaaropleiding nog niet is volgeboekt.
– Vooraf doorgeven wanneer en met wie je komt (per mail naar info@familieopstellingen.nl), je kunt je inschrijven nadat je je definitief hebt ingeschreven voor de Jaaropleiding.
– De gratis tickets zijn niet overdraagbaar aan anderen (je komt dus zelf, samen met een vriend/vriendin).
– Deze aanbieding geldt alleen voor de dagworkshops 2017 van Hylke Bonnema (Systemisch Coachen, Leef de Liefde en Geld Verdienen met je Roeping). Ze zijn niet overdraagbaar naar volgend jaar.


Jaaropleiding zonder overnachting (Amsterdam)

 

Wanneer

Van maandagochtend (inloop 9:30 uur) 10:00 uur  t/m dinsdagavond 18:30 uur.

Data  groep 17 in het najaar 2017

• Blok 1,  9 – 10 oktober 2017

• Blok 2, 13 – 14 november 2017

• Blok 3, 19 – 19 december 2017

• Blok 4,  12 – 13 februari 2018

• Blok 5,  26 – 27 maart 2018

• Blok 6,  7 – 8 mei 2018

• Blok 7,  18 – 19 juni 2018

Waar

In de Hofkerk in Amsterdam.

Investering

Kosten opleiding: € 2.995,00 (exclusief BTW).

Het is mogelijk om gespreid te betalen voor de jaaropleiding. Voor gespreid betalen brengen wij 5% administratie kosten in rekening. Je doet direct een aanbetaling van 1025 euro en kunt de rest van het bedrag in 3 termijnen van 850 euro betalen. het gehele bedrag moet 2 weken voor aanvang van de opleiding voldaan zijn. Wil je hiervoor in aanmerking komen neem dan even contact met ons op via info@familieopstellingen.nl

Vroegboekkorting

Tot en met 7 juli 2017 bieden we deze Jaaropleiding aan met een zeer aantrekkelijke vroegboekkorting van maar liefs € 1.000,-.
Je betaald dan dus maar € 1995,- in plaats van € 2995,-.
Gebruik hiervoor bij je bestelling de couponcode vroegboekjo
(Let op dat je geen extra spaties gebruikt). De korting wordt dan automatisch verrekend in je winkelmandje.

Tevens ontvang je dan als BONUS 3 GRATIS tickets voor de dagworkshops ‘Systemisch coachen’, ‘Geld Verdienen met je Roeping of ‘Leef de Liefde’Zo kun je dan eigenlijk al voordat je echte opleiding straks in oktober start al ervoor beginnen! En als je wilt mag je voor elk van die 3 workshops een vriend of vriendin meenemen.

De gewone vroegboekkorting, zoals ‘ie was (dus zonder de 3 GRATIS bonus workshops) verlengen we t/m vrijdag 1 september. Het academische jaar start dan ook altijd en we vonden dit daarom wel een mooie datum.

Verblijfskosten

 Elk blok 2x warme lunch en diner ( soep+salade )  € 420,00

Annulering

Annuleren tot 8 weken voor aanvang van de opleiding kost 250 euro administratiekosten.  Annuleren tot 4 weken voor aanvang kost 250 euro plus 50% van de verblijfskosten. Als je later annuleert, betaal je 250 euro plus de verblijfskosten. Na de start van het tweede blok is geen restitutie meer mogelijk.

Aanmelden

>> Aanmelden Jaaropleiding Najaar 2017 <<

Vragen

Heb je een vraag? Kijk dan even in de FAQ van de jaaropleiding of mail info@familieopstellingen.nl of bel +31640249042.

 

* Voor de BONUS gelden de volgende voorwaarden:
– Deze aanbieding geldt zolang de Jaaropleiding nog niet is volgeboekt.
– Vooraf doorgeven wanneer en met wie je komt (per mail naar info@familieopstellingen.nl), je kunt je inschrijven nadat je je definitief hebt ingeschreven voor de Jaaropleiding.
– De gratis tickets zijn niet overdraagbaar aan anderen (je komt dus zelf, samen met een vriend/vriendin).– Deze aanbieding geldt alleen voor de dagworkshops 2017 van Hylke Bonnema (Systemisch Coachen, Leef de Liefde en Geld Verdienen met je Roeping). Ze zijn niet overdraagbaar naar volgend jaar.

Cursisten over de opleiding

ksIk heb ‘alle hoeken’ van mijn binnenkant gezien, ervaren en gevoeld in deze zielsreis, én het ontbrekende deel in mijn werk gevonden. Een reis met een diepgaande betekenis voor mijn zijn en voor wat ik wil en kan betekenen in de wereld. Ik voel diepe dankbaarheid, nooit eerder was ik op een plek waar zoveel ruimte is voor de onderstroom, de bovenstroom en alles er tussen in! Dat maakt dat ik me verbonden voelde en oprecht kon zijn over dat wat ik voel, zie en ervaar. En dat is best veel Ik ben gegrepen door dit werk op deze intuïtieve wijze, het is ook míjn werk en leefwijze!
Ik ben blij. Dat wat ontbrak vond ik hier. Het is rond…

Karin Seine

“Na de lunch, die liefdevol en smaakvol door de kok/assistent was gemaakt, werd er meteen geoefend met de basis houding als begeleider. Hylke had al genoeg laten zien en laten horen. Zelf doen was een ander verhaal, ik vond het leuk ondanks dat ik merkte dat ik daar meer in mag oefenen……vooral vanuit de rust. Achteraf kon ik vaststellen dat er van alles al in werking was bij mij waardoor de rust er niet kon zijn. Verrassend hoe op vlot tempo Hylke met een volgende vorm aankwam om opstellingen neer te zetten. Met papiertjes! Yes…mijn ding! Dit is waar ik al 2 jaar met een groepje vrouwen, maandelijks mee oefen op allerlei manieren. Ik had alleen nog even (weer) een zetje nodig om er voor te gaan. Fijn, het was mijn beurt om in het veld te staan. Ik heb een intense opstelling gehad met papiertjes. Er werd veel helder en ik voelde begrip en acceptatie aan het eind. Dankzij de aanpak en kennis van Hylke, de aanwezige groep en het sterke opstellingsveld ging het goed de diepte in. Hylke’s methode is snel en gaat ook veel meer de onderste lagen in, wat meer en diepere inzichten geeft in het systeem waar toe ik behoor. De tweede wereld oorlog en hun geheimen van beiden ouders/overgrootouders werden zichtbaar/voelbaar in 1 opstelling. Iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt bij de wat klassiekere familie opstellingen”.

Anja Damstra, september 2014

 

“Tijdens mijn jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen 2010/2011 heb ik persoonlijk een belangrijke doorbraak en inzicht gekregen waar ik Hylke Bonnema en de opleidingsgroep dankbaar voor ben. Zijn intuïtieve handelen gecombineerd met zijn prettige, open persoonlijkheid, maakt het dat hij in weinig tijd het beste in mij heeft boven gehaald. Hylke heeft voor mij de aanzet gegeven het systemisch werk door te geven en in te zetten bij organisaties en de mensen waar ik mee en voor werk. Zijn humor en levenslust naast een oprechte kwetsbaarheid in zijn eigen ontwikkeling is voor mij een lichtend voorbeeld.

Wat ben ik blij dat ik Hylke heb gevonden in mijn tocht naar iemand die mij zowel op spiritueel als zakelijk gebied kon scholen in het systemisch werk. Hylke werkt vanuit zijn innerlijke kracht en weet feilloos af te stemmen op de ander. Ik heb grote bewondering voor zijn persoonlijkheid en de wijze waarop hij zijn werk vormgeeft voor verschillende doelgroepen. Ik heb van Hylke geleerd om nog meer vanuit mijn hart te werken en hiermee mijn eigen stijl te ontwikkelen t.a.v. het systemisch werken binnen mijn integratieve coaching en therapiepraktijk . Je moet niet over Hylke horen, je moet hem ervaren!”

Yvonne van de Panne, 19 April 2011.

 

“Wat een cadeau om bij Hylke de opstellingen opleiding te volgen. Los van vormen, oordelen en concepten werken we op zielsniveau met opstellingen: dat wat er echt is leren we ruimte geven, met respect voor alles wat er is. Deze manier van werken ervaar ik als een verrijking niet alleen tijdens systemisch werk, maar in al mijn contacten. En niet onbelangrijk, ik ervaar dat mijn eigen systeem steeds zuiverder wordt: minder ballast en meer kracht!”

Marjanke de Cock, 16 Mei 2010.

 

“Hylke heb ik leren kennen als iemand die vanuit krachtige kwetsbaarheid werkt. Door zijn open houding voor nieuwe mogelijkheden, het tonen van zijn kwetsbaarheid in zijn eigen groeiproces en een dosis humor, creeërt hij voor mij een omgeving waarin ik kan groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Daarmee is de opleiding voor mij een diepe zielsreis, die me verder helpt mijn levenspad te gaan en mezelf vanuit mijn hart in de wereld te zetten”.

Stefany Bussing, 21 Februari 2010.

 

“Bij Hylke volg ik de opleiding ‘familie- en organisatie opstellingen’. Hylke begeleid deze opleiding vol enthousiasme, en voornamelijk vanuit zijn hart. Waar ik mij door aangetrokken voel bij de opleiding van Hylke en de manier waarop hij dat doet, is dat hij het spirituele element heel duidelijk meeneemt, waardoor de opstellingen veel diepgang krijgen en op zielsniveau doorwerken. Als deelnemer neem ik dit ook mee in mijn leerproces tot opsteller. Kortom; een super kerel om mee samen te werken”!

Barbara Jansen, 4 Februari 2010.

 

ih“Hylke heeft een bijzondere gave om diepgaande kennis heel concreet in te zetten voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij heeft een scherp oog vanuit een diep innerlijk weten. Dit weet hij zeer doeltreffend in te zetten voor iedereen die echt de waarheid onder ogen wil zien om te kunnen groeien en transformeren. Het leuke aan Hylke is dat hij tegelijkertijd zijn humor en levenslust vol inzet, naast een oprechte kwetsbaarheid in zijn eigen ontwikkeling als mens. Dat maakt het werken met hem toegankelijk en gelijkwaardig. Ik ervaar het als een feest om van hem dit vak te leren. Heel voedend en inspirerend”!

Ilonka de Haan, 2 Februari 2010.

 

“Hylke geeft met zijn opstellingen zowel inzicht als overzicht waardoor duurzame oplossingen realiteit worden. Je stapt over de drempel van de vraag in de oplossing. De opstellingen opleiding is een van de meest waardevolle opleidingen die ik gevolgd heb en welke ik veelvuldig in mijn werk inzet. Hylke is een prettige opleider met een mooie organische stijl van opleiden”.

Anick de Lange, 1 Februari 2010.

 

pg“Ik geloof niet in persoonlijke leraren of gurus maar als iemand voor mij dicht in de buurt komt dan is het Hylke wel. Hylke bezit de unieke combinatie van een scherpe, heldere geest en een open hart. Dit heb ik ervaren toen hij 1 van de opleiders was in de trainers opleiding van Nieuwe Dimensies die ik heb gevolgd en als vormgever en opleider van de opleiding Familie en Organisatie Opstellingen die ik bij hem heb gedaan. En ik heb het gezien toen ik, vanuit TalentFirst, Hylke heb ingehuurd om ons als team beter te laten functioneren. Hylke legt, als systemisch opsteller diepe, ongeziene patronen en dynamieken bloot en weet dat haarfijn, compassievol en duidelijk in woorden te vatten. Ik kan je voor persoonlijke coaching en/of team + organisatie begeleiding Hylke van 100% aanbevelen”!

Peter Gerritsen, 29 Juni 2010