De Jaaropleiding Familie - en Organisatieopstellingen

De meest intuïtieve opleiding van NL

Onze opleiding familieopstellingen - de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen in Amsterdam - is de mooiste reis die je ooit gaat maken: de reis in jezelf. De Academie voor Opstellingen opereert vanuit het geloof dat je anderen kunt ondersteunen in hun zeilsreis door eerst deze reis geheel zelf te hebben ondervonden. Ben jij gereed om dit jaar vanuit een dieper niveau te gaan leven en werken?

Leer dit ware ambacht

Opstellen is een prachtig, diepgaand vak dat je alleen echt kunt omarmen door te doen. Leren door te doen is het speerpunt van de academie. Opstellen gaat niet over goed of fout. Wel over oprechte aandacht, voelen, omgang met spanning en de waarde zien van impasses en blokkades.

Het fundamenteel herstellen van de verbinding met jezelf, elkaar en de natuur: dat is waar systemisch werk voor bedoeld is. Met de vernieuwende methode van de Academie voor Opstellingen wordt het bewustzijn verruimt. Daarmee boor je het potentieel in jezelf aan om te doen waarvoor je bedoeld bent: in wie je bent, in je werk, het contact met anderen en op het gebied van je gezondheid.

Wat biedt onze opleiding
familieopstellingen jou?

Je ontwikkelt een diepgaand bewustzijn over jezelf en je ondernemerschap

Je ontwikkelt fundamenteel bewustzijn over je lichaam, je gevoel en je relatie

Je hebt zelf opstellingen begeleid

Je hebt ervaren hoe opstellingen op in uiteenlopende situaties en gebieden gebruikt kan worden

Je kunt jezelf en anderen in hun kracht zetten met behulp van het eigen maken van innovatieve tools: het nieuwe opstellen

Je kunt jezelf en anderen in hun kracht zetten met behulp van het eigen maken van innovatieve tools: het nieuwe opstellen

Je hebt zelf de transformatieve werking van opstellingen ervaren en plukt daar de vruchten van in je persoonlijke en werkzame leven

Onder leiding van de Hylke Bonnema

Meesteropsteller, Topcoach, Auteur, Opleider

Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als een van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van het nieuwe opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf– de grondlegger van het Systemisch Werk – heeft Hylke zijn werk de laatste 10 jaar doorontwikkeld. Met het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak, maar vooral ook zijn klanten, een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft hij 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al meer dan 750 mensen opgeleid in zijn werk.

Onze opleiding familieopstellingen is geschikt voor mensen die bereid zijn met een open hart hun eigen proces aan te gaan en de eigen waarheid onder ogen willen komen. De kern van onze jaaropleiding ligt op jouw eigen kracht en waarneming en daarna op het leren van een methode. Je wordt opsteller, door zelf de reis helemaal te maken, niet door de kaart van anderen te bestuderen.

Voorwaarde is dat je al stappen gemaakt hebt in jezelf met persoonlijke ontwikkeling. Mocht dat nog niet het geval zijn dan raden we je onze Jaartraining 'Het Jaar van je Leven' aan. Begin bij jezelf, voordat je het vak leert, dat legt een beter fundament. De jaartraining 'Het Jaar van je Leven' gaat over jezelf en jouw levensdoelen en is ook bedoeld voor mensen die niet persé zelf met opstellingen willen werken, maar wel de methode willen gebruiken om te groeien. Lees meer over de Het Jaar van je Leven...

Programma van de Jaaropleiding

In zeven modulen omgeef jij je een jaar lang met de rijkdom van het systemisch werk. De meest waardevolle kennis en ervaring krijg je van mij in de tweedaagse live events bij de start van ieder blok. In deze twee dagen geeft meester-opsteller Hylke Bonnema jou alle tools en mogelijkheden om het innovatieve ambacht van de Academie van Opstellingen eigen te maken. Theorie en praktijk zijn sterk vervlochten.

Module 1 Basismethode het nieuwe opstellen

De eerste dagen gaan we in op de basis van het klassieke opstellen en de uitgangspunten van systemisch werk en bewustzijn. Je ervaart wat het betekent om goed te voelen en je intuïtie te volgen: als opsteller en representant. We gaan diep in op communiceren vanuit voelen: praten vanuit een laag die de mentale bovenlaag te boven gaat. Bijzonder waardevol zijn de opstellingen – een mogelijke opstelling met Hylke Bonnema – en het belang van het voorgesprek. Dit event is de aftrap voor een onvergetelijke jaar.

Module 2 Individuele opstellingen

Individuele opstellingen zijn van ongekende waarde in coaching, supervisie of consulting. In module 2 van de opleiding Familie- en organisatieopstellingen gaan we diep in op individuele opstellingen. De daadwerkelijke vraag van de cliënt helder krijgen: dat is essentieel in de innovatieve methode Je krijgt tools en methodiek aangereikt om te gebruiken als opsteller. En je ontdekt het wezenlijke verschillen tussen opstellen en psychotherapie.

Module 3 Familieopstellingen

Tijdens de dagen van module 3 leer je representanten begeleiden. Belangrijke thema’s die aanbod komen zijn lichaam, gezondheid en ziekte. Je leert vragen effectief vertalen naar de opstelling in een groep. Je gaat ook sterk in op het passend begeleiden van representanten.

Module 4 Relatieopstellingen

In deze module geef je diepgaande aandacht aan vraagstukken rondom relaties, liefde en intimiteit. Liefde is een grote drijfveer in ons leven. Fundamenteel inzicht in dit stuk is daarom bijzonder waardevol. Welke plaats neem jij in en wat is jouw rol in relatie tot de ander of anderen. Ook maak je kennis met relatieopstellingen waarbij we werken met zowel de beide partners.

Module 5 Organisatie

In deze module staan organisatie-, loopbaan-, team, sales- en marketingopstellingen centraal. Van groot belang is het observeren in deze thematiek. Jouw vraagstukken rondom werk en bedrijf worden sterk onder de loep genomen. Ook is er voor jou ruimte om een bedrijf uit te nodigen voor een live opstelling.

Module 6 Politieke, maatschappelijke en spirituele opstellingen

Ook op abstracter niveau geven opstellingen buitengewoon veel inzicht in uiteenlopende thema’s. In deze module kijken we naar bredere maatschappelijke vraagstukken. Je maakt de impactvolle methode eigen die opstellingen op in een groter perspectief zeer toepasbaar maakt.

Module 7 Afsluitende event en ceremonie

In de laatste module leggen we dat hand aan de laatste tools om het nieuwe opstellen als professional in te kunnen zetten. Ook ontdek je de ongekende kracht van evaluatie. Op een mooie wijze sluiten wij dit buitengewone jaar vervolgens gezamenlijk af met onder andere de presentaties van de eindopdracht.

 

 

In Amsterdam werken we met grotere groepen. Van deelnemers horen we steeds terug dat het vaak de eerste dag wat overweldigend is, maar dat er al snel een intieme sfeer ontstaat. Er wordt geoefend in kleinere groepjes in verschillende ruimtes. Groot voordeel is dat er ook in de subgroepen gewerkt kan worden met veel representanten.

Amsterdam start 4 maart 2019

Linneaushof 94, Amsterdam Duur: 14 lesdagen. We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 18:00.

Data:

  • Blok 1 – 4-5 maart 2019
  • Blok 2 – 8-9 april 2019
  • Blok 3 – 20-21 mei 2019
  • Blok 4 – 24-25 juni 2019
  • Blok 5 – 9-10 september 2019
  • Blok 6 – 28-29 oktober 2019
  • Blok 7 – 9-10 december 2019

Investering Kosten opleiding : € 3995,- (excl. btw). Incl. Koffie/Thee/Water, koekjes/fruit. Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.
Zie voor actuele kortingsacties het blok hieronder op deze pagina.

Er is een mogelijkheid voor gespreide betaling. Neem hiervoor even contact op met Karin: info@familieopstellingen.nl, zij kan je er alles over vertellen.


*Als je je hebt ingeschreven voor de Jaaropleiding, en het door welke omstandigheid dan ook het toch niet meer goed voelt om de Jaaropleiding te gaan doen, dan krijg je bij annulering gewoon je geld terug (met aftrek van administratiekosten).

Hylke Bonnema

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland en wereldwijd. Met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode heeft hij al duizenden mensen begeleid en opgeleid. Deze bijzonder inspirerende man heeft een eigenzinnige manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant. Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Hij wordt gestempeld als een echte vakman en meesteropsteller die jou wezenlijk in beweging kan brengen.

Wat biedt de jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen jou?

Praktijk. Na voltooiing van de opleiding kun je zelf opstellingen begeleiden. Je bent vakbekwaam en weet hoe je het geleerde in de praktijk brengt. Je weet ook hoe je als professional aan de slag wilt. Certificering. Je kunt na onze opleiding het certificaat van opsteller aanvragen. Hiermee kun je ook aanmelden voor de accreditering van de beroepsvereniging NOBCO. Al tijdens de opleiding gelden hiervoor bepaalde eisen zoals aanwezigheidsplicht en een eindwerkstuk. Opstellen wordt op steeds meer plekken ingezet. Ook als je besluit om geen opsteller te worden, is onze opleiding een enorme persoonlijke en professionele verrijking.

Om de Jaaropleiding te kunnen volgen is het belangrijk dat je al bekend met Familieopstellingen. Bij voorkeur heb je al een aantal workshops bij Hylke gevolgd en weet je al hoe het Nieuwe Opstellen eruit ziet.
Ook belangrijk is het dat je al wat aan persoonlijke ontwikkeling gedaan hebt, zodat je al bewust in het leven staat en ‘voelen’ en voor jou geen onbekend terrein meer is.

Als dat nog niet het geval is adviseren we je om eerst de Jaartraining ‘Het Jaar van je Leven’ te volgen.

Mocht je twijfelen of de Jaaropleiding wel écht iets voor jou is, maak dan even een belafspraak met Karin (info@familieopstellingen.nl; tel. +31640249042), dan kijkt zij samen met jou wat de beste route is.

Hylke's intuïtieve handelen gecombineerd met zijn prettige, open persoonlijkheid, maakt het dat hij in weinig tijd het beste in mij heeft boven gehaald.

Roland van Mourik

Hylke heeft een bijzondere gave om diepgaande kennis heel concreet in te zetten voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij heeft en scherp oog vanuit een diep innerlijk weten.

Ilonka de Haan

Accreditatie jaaropleiding

Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geaccrediteerd door de KTNO en NOBCO. Aan de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen zijn 42 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner,Senior Practitioner of Master Coach. 

Jaaropleiding Amsterdam, voorjaar 2019

zonder overnachting

Duur:
14 lesdagen.
We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 18:00.

Data:
Blok 1, 4-5 maart 2019
Blok 2, 8-9 april 2019
Blok 3, 20-21 mei 2019
Blok 4, 24-25 juni 2019
Blok 5, 9-10 september 2019
Blok 6, 28-29 oktober 2019
Blok 7, 9-10 december 2019

Locatie:
Linneaushof 94
Amsterdam

Kosten volledige opleiding:
Kosten opleiding : 3995 euro (excl. btw).

Incl. Koffie/Thee/Water, koekjes/fruit.
Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.

Vroegboekkorting

Tot 31 december 2018 geldt er een vroegboekkorting van 1000 euro. Je betaalt dan dus 2995 euro (excl. btw)

Er is een mogelijkheid voor gespreide betaling. Neem hiervoor even contact op met Karin: info@familieopstellingen.nl, zij kan je er alles over vertellen.

Deelnemers over de opleiding

Een greep uit de reacties van onze event-deelnemers.

Ellen vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen' voor haar heeft betekend.

Ellen Geist

Raymond vertelt wat de "Jaaropleiding Familie - en Organisatie opstellingen" voor hem heeft betekend.

Raymond Hafkenscheid

Aline vertelt wat de 'Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen' voor haar heeft betekend.

Eline Staal

GRATIS videotraining 'Geld Verdienen met je Roeping'

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS webinar ‘Geld Verdienen met je Roeping’

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen 

You have Successfully Subscribed!

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Stress'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Burn out'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Depressie'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Leef de Liefde'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

De 'LEEF' Challenge

De LEEF! Challenge gaat over leren voelen: van vernauwende denk- en gedragspatronen naar luisteren naar je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. 

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS 'Handboek Familieopstellingen'

Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met hulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. 

Je krijgt een mail met daarin een link om het handboek te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden