De Jaar opleiding Familieopstellingen en Organisatieopstellingen

De meest intuïtieve opleiding van NL

 

Start 5 oktober 2020 (vroegboek t/m 20 september 2020)

Onze opleiding familieopstellingen, de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen – is de mooiste reis die je ooit gaat maken: de reis in jezelf. Wij opereren vanuit het geloof dat je anderen kunt ondersteunen in hun zielsreis door eerst deze reis geheel zelf te hebben ondervonden. Ben jij gereed om dit jaar vanuit een dieper niveau te gaan leven en werken?

Leer dit ware ambacht

Opstellen is een prachtig, diepgaand vak dat je alleen echt kunt omarmen door te doen. Leren door te doen is het speerpunt van de academie. Opstellen gaat niet over goed of fout. Wel over oprechte aandacht, voelen, omgang met spanning en de waarde zien van impasses en blokkades.

Het fundamenteel herstellen van de verbinding met jezelf, elkaar en de natuur: dat is waar systemisch werk voor bedoeld is. Met de vernieuwende methode van Hylke Bonnema wordt het bewustzijn verruimt. Daarmee boor je het potentieel in jezelf aan om te doen waarvoor je bedoeld bent: in wie je bent, in je werk, het contact met anderen en op het gebied van je gezondheid.

Wat biedt onze opleiding
familieopstellingen jou?

Je ontwikkelt een diepgaand bewustzijn over jezelf en je ondernemerschap

Je ontwikkelt fundamenteel bewustzijn over je lichaam, je gevoel en je relatie

Je hebt zelf opstellingen begeleid

Je hebt ervaren hoe opstellingen op in uiteenlopende situaties en gebieden gebruikt kan worden

Je kunt jezelf en anderen in hun kracht zetten met behulp van het eigen maken van innovatieve tools: het nieuwe opstellen

Je hebt zelf de transformatieve werking van opstellingen ervaren en plukt daar de vruchten van in je persoonlijke en werkzame leven

Onder leiding van de Hylke Bonnema

Meesteropsteller, Topcoach, Auteur, Opleider

Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als een van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van het nieuwe opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf– de grondlegger van het Systemisch Werk – heeft Hylke zijn werk de laatste 10 jaar doorontwikkeld. Met het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak, maar vooral ook zijn klanten, een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven met zijn opleidingfamilieopstellingen. Daarnaast heeft hij 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al meer dan 750 mensen opgeleid in zijn werk.

In de Jaaropleiding werken we met grotere groepen. Van deelnemers horen we steeds terug dat het vaak de eerste dag wat overweldigend is, maar dat er al snel een intieme sfeer ontstaat. Er wordt  geoefend in kleinere groepjes in verschillende ruimtes. Groot voordeel is dat er ook in de subgroepen gewerkt kan worden met veel representanten.

Amsterdam start 2 oktober 2020

Linneaushof 94, Amsterdam

Duur: 14 lesdagen. We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 18:00.

Data:

 • blok 1 – 5-6 oktober 2020
 • blok 2 – 23-24 november 2020
 • blok 3 – 18-19 jan 2021 
 • blok 4 –  15-16 maart 2021 
 • blok 5 –  10-11 mei  2021
 • blok 6 –  5-6 juli 2021
 • blok 7 – 6-7 september 2021

Investering Opleiding familieopstellingen: € 3995,- (excl. btw). Incl. Koffie/Thee/Water, koekjes/fruit. Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.
Zie voor actuele kortingsacties het blok hieronder op deze pagina. Er is een mogelijkheid voor gespreide betaling. Neem hiervoor even contact op met Karin: info@familieopstellingen.nl, zij kan je er alles over vertellen.


Meedoen aan de Jaaropleiding onze opleiding familieopstellingen, is best een grote beslissing die een stevige financiële en tijdsinvestering vraagt van jou. Ik waardeer het enorm als je besluit te investeren in deze reis voor jezelf, je systeem en de wereld. Het is belangrijk dat het klopt voor jou, mij en de de systemen. Daarom nemen we samen de ruimte om tot en met het eerste blok afscheid van elkaar te kunnen nemen. Als we ervaren dat het niet klopt krijg je na het eerst blok ook je investering terug (met aftrek van de kosten van het eerste blok, zijnde € 500,-). Na het eerste blok is restitutie niet meer mogelijk.

Programma van de Jaaropleiding

In 7 blokken leggen de weg van buiten naar binnen helemaal af. Zo transformeren we van emoties naar gevoel, van vastzitten naar stromen, van verwarring naar wijsheid en van angst naar liefde.
In het eerste blok worden Intervisiegroepen samengesteld (op regio). Deze intervisiegroepen komen minimaal 1 keer een dagdeel tussen de blokken samen. Hier ontstaan vaak hechte verbindingen tussen de deelnemers. Sommige intervisiegroepen blijven nog vele jaren na de Jaaropleiding samen komen om ervaringen te delen, casussen te bespreken en te oefenen met opstellen.

In deze Jaaropleiding ga je ervaren hoe het is om Intuïtief Systemisch te Coachen. De basis daarvan ligt in Het Nieuwe Opstellen, dat nog steeds wordt doorontwikkeld met de ervaringen opgedaan uit alle opstellingen. Het is vooral kijken en luisteren naar wat het veld ons teruggeeft.

Blok 1 Basismethode het nieuwe opstellen

De Jaaropleiding wordt in dit blokje als het ware ‘geboren’. We leren elkaar onszelf en het veld kennen. We kijken naar onze intentie voor dit komende Jaar. Die intentie is een belangrijk deel van de basishouding waar we het volgende blok mee aan de slag gaan.

Blok 2 Individuele opstellingen

Om een opstelling echt goed te kunnen begeleiden is de basishouding heel belangrijk. Deze basishouding helpt je op een goede, natuurlijke en pure manier een opstelling te begeleiden. Dat vraagt kijken naar je eigen intentie.  Kan je het leven echt voelen? Wat leeft er echt in je? Is je motivatie voor het werk zuiver? Het gaat over wezenlijk verbinden met jezelf en de ander.

In dit blok gaan we ook aan het werk met individuele opstellingen. De werkelijke vraag boven water krijgen. Oefenen met de blaadjesmethode, werkelijk intuïtief voelen.

Blok 3 Familieopstellingen

We zakken samen nu echt dieper in het veld. We gaan intuïtief Systemisch coachen met behulp van tekenen.
Samen werken we ook aan ons eigen proces met behulp van de Cirkel van de Waarheid.

Blok 4 Relatieopstellingen

Dit blok leer je hoe je systemisch coaching inzet voor relaties.
Intieme relaties kun je zien als een ontmoeting tussen mensen, maar ook als een ontmoeting tussen twee systemen, en zelfs als een ontmoeting tussen twee zielen. We gaan kijken het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit en hoe je je werkelijk kunt openen voor de liefde.
Als je een partner hebt is deze de eerste dag van dit blok welkom. We laten zien hoe je een relatieopstelling begeleid. 

Blok 5 Organisatie

Dit blok staan organisatie-, loopbaan-, team, sales- en marketingopstellingen centraal. Jouw vraagstukken rondom werk en bedrijf worden sterk onder de loep genomen. Ook is er voor jou ruimte om een bedrijf uit te nodigen voor een live opstelling.
Verder leer je over parallelle processen die zich afspelen in de onderstroom van een organisatie en die door mensen in een organisatie worden opgepikt.

Blok 6 Politieke, maatschappelijke en spirituele opstellingen

Voor de wereld is het belangrijk dat er nieuwe perspectieven komen. Door systemisch te kijken naar de huidige wereldproblematiek kunnen we de wereld van onze kinderen helpen betere keuzes te maken. 
We kijken dit blok naar de grotere velden en de vraagstukken van deze tijd: Neoliberalisme; migratie; medische ethiek; financiën; klimaat; relaties; onderwijs; spiritualiteit. Kortom een systemisch perspectief op leven in de 21e eeuw.
Er is ook ruimte om een maatschappelijke organisatie uit te nodigen (politiek; Ngo’s; ministeries etc.)

Blok 7 Afsluitende event en ceremonie

Het laatste blok staat in het teken van afscheid. Net als in het eerste blok de opleiding ‘geboren’ werd zal hij nu weer ‘sterven’. Er wordt veel aandacht besteed aan het proces van ‘loslaten’.
Het is nu ook tijd voor de presentaties van de eindopdrachten (voor hen die dat willen).  Samen sluiten we af met een mooie ceremonie.

Onze opleiding familieopstellingen is geschikt voor mensen die bereid zijn met een open hart hun eigen proces aan te gaan en de eigen waarheid onder ogen willen komen. De kern van onze jaaropleiding ligt op jouw eigen kracht en waarneming en daarna op het leren van een methode. Je wordt opsteller, door zelf de reis helemaal te maken, niet door de kaart van anderen te bestuderen.

Mocht je twijfelen of de Jaaropleiding wel écht iets voor jou is, maak dan even een belafspraak met Karin (info@familieopstellingen.nl; tel. +31640249042), dan kijkt zij samen met jou wat de beste route is.

Om de Jaaropleiding te kunnen volgen is het belangrijk dat je al bekend met Familieopstellingen. Bij voorkeur heb je al een aantal workshops bij Hylke gevolgd en weet je al hoe het Nieuwe Opstellen eruit ziet.

Voorwaarde is dat je al stappen gemaakt hebt in jezelf met persoonlijke ontwikkeling. Om samen te kijken of de Jaaropleiding voor jou de juiste stap is is een telefonisch intakegesprek gewenst. Mocht je nog niet toe zijn aan die stap dan dan raden we je onze Jaartraining ‘Het Jaar van je Leven’ aan. Begin bij jezelf, voordat je het vak leert, dat legt een beter fundament. De jaartraining ‘Het Jaar van je Leven’ gaat over jezelf en jouw levensdoelen en is ook bedoeld voor mensen die niet persé zelf met opstellingen willen werken, maar wel de methode willen gebruiken om te groeien. Als je niet zeker weet wat voor jou de beste weg is bel dan even met Karin: 0640249042 (tijdens kantooruren) of stuur een mailtje.

Mocht je twijfelen of de Jaaropleiding wel écht iets voor jou is, maak dan even een belafspraak met Karin (info@familieopstellingen.nl; tel. +31640249042), dan kijkt zij samen met jou wat de beste route is.

Hylke Bonnema

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland en wereldwijd. Met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode heeft hij al duizenden mensen begeleid en opgeleid. Deze bijzonder inspirerende man heeft een eigenzinnige manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant. Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Hij wordt gestempeld als een echte vakman en meesteropsteller die jou wezenlijk in beweging kan brengen.

 

Wat biedt de jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen jou?

Praktijk. Na voltooiing van de opleiding kun je zelf opstellingen begeleiden. Je bent vakbekwaam en weet hoe je het geleerde in de praktijk brengt. Je weet ook hoe je als professional aan de slag wilt. Certificering. Je kunt na onze opleiding het certificaat van opsteller aanvragen. Hiermee kun je ook aanmelden voor de accreditering van de beroepsvereniging NOBCO. Al tijdens de opleiding gelden hiervoor bepaalde eisen zoals aanwezigheidsplicht en een eindwerkstuk. Opstellen wordt op steeds meer plekken ingezet. Ook als je besluit om geen opsteller te worden, is onze opleiding een enorme persoonlijke en professionele verrijking.

Hylke’s intuïtieve handelen gecombineerd met zijn prettige, open persoonlijkheid, maakt het dat hij in weinig tijd het beste in mij heeft boven gehaald.

Roland van Mourik

Hylke heeft een bijzondere gave om diepgaande kennis heel concreet in te zetten voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij heeft en scherp oog vanuit een diep innerlijk weten.

Ilonka de Haan

Er zijn momenteel nog geen aankomende events ingepland

Accreditatie jaaropleiding

Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geaccrediteerd door de KTNO en NOBCO. Aan de opleiding Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen zijn 84 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). 

Jaaropleiding Amsterdam, najaar 2020

Duur:
14 lesdagen.
We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 18:00.

Data:

 • blok 1 – 5-6 oktober 2020
 • blok 2 – 23-24 november 2020
 • blok 3 – 18-19 jan 2021 
 • blok 4 –  15-16 maart 2021 
 • blok 5 –  10-11 mei  2021
 • blok 6 –  5-6 juli 2021
 • blok 7 – 6-7 september 2021

Locatie:
Linneaushof 94
Amsterdam

Investering volledige opleiding:
€ 3995,-  (excl. btw).

Extra

 • Zodra je je hebt aangemeld krijg je 2 gratis tickets voor alle dagworkshops (Leef de Liefde, Geld verdienen met je Roeping en Intuïtief Systemisch Coachen – Het Nieuwe Opstellen) vanaf het moment van aanmelden tot het einde van de Jaaropleiding.
 • Gratis toegang tot de nieuwste online training Intuïtief Systemisch Coachen – Het Nieuwe Opstellen

Verzorging
Incl. Koffie/Thee/Water, koekjes/fruit.
Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.

Wil je samen met je partner de Jaaropleiding doen (heel waardevol!)? Of met een vriend/vriendin of collega? Dan geven we je ook nog een extra korting. Neem daarvoor even contact op met Karin: info@familieopstellingen.nl.

Er is een mogelijkheid voor gespreide betaling. Neem hiervoor even contact op met Karin: info@familieopstellingen.nl, zij kan je er alles over vertellen.

Deelnemers over de opleiding

Wat deelnemers zeggen over de jaaropleiding 

Susanne over wat de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen’ voor haar heeft betekend.

Mark over wat de “Jaaropleiding Familie – en Organisatie opstellingen” voor hem heeft betekend.

Dagmar over wat de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen’ voor haar heeft betekend.

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden