Organisatie- en
loopbaanopstellingen

Waarom stroomt het niet in je organisatie? Waar ligt nog verborgen potentieel? In deze cursus leer je de tien basisprincipes van een vitale organisatie. Via opstellingen krijg je meer inzicht in blokkades “onder water” en het doorbreken daarvan.

Martijn Haan

Opleider en Opsteller

Wat speelt er werkelijk?

Organisatieopstellingen geven inzicht in wat er werkelijk speelt in een organisatie. Ze brengen beweging in de onderstroom, waardoor mensen op een snelle manier dichter bij elkaar en dichter bij de klant en/of doelgroep komen. Een Loopbaanopstelling is een uiterst doelmatige manier om snel tot het punt te komen waar jouw cliënt zichzelf beperkt. Daarnaast laat de methode zien waar verborgen potentieel nog meer tot bloei kan komen.

Opstellingen voor loopbaan, teams, sales
Je leert diverse vormen van opstellingen. Ten eerste de beginselen van zelf een loopbaanopstelling doen. Je ervaart ook hoe je een team stap voor stap meeneemt via deze bijzondere manier van werken. Maar ook bijvoorbeeld Salesopstellingen zijn bijzonder doeltreffend, omdat ze laten zien waar een organisatie geld laat liggen.

Programma

In de basiscursus van 4 dagen beginnen we met een overzicht van de houding en theorie. Aan de hand van het SONDE model en onze 10 ervaren principes voor een vitale organisatie doen we oefeningen.

Ook werken we met organisatievragen die je zelf inbrengt. Je ervaart verschillende manieren van opstellen en gaat veel zelf aan de slag. Het werkt voor deelnemers heel verhelderend om te werken met vragen van klanten met wie zij zelf als trainer/coach/consultant mee werken. Ervaring leert ons dat veel van deze vragen ook gaan over onze familiesystemen. Daarom werken we binnen deze context ook met Familieopstellingen.

Resultaat

  • Je maakt verbinding met organisatiesystemen vanuit jezelf en jouw achtergrond.
  • Je past de methodiek toe en voelt en ziet wat er speelt en leert hierbij de beginselen van zelf opstellen.
  • Je leert hoe ik werk in het bedrijfsleven/overheid en kan deze oefeningen en vormen zelf na de cursus toepassen in je werkveld
  • Je leert theoretische ondertiteling van de opstellingen die je ziet en ervaart
  • Je bereikt hierdoor een kennis en kunde, waarmee je na de cursus resultaat kan halen met je eigen klanten
  • Je leert deze bijzondere werkvorm beter toepassen in zakelijke context.

Toekomstige evenementen

Er zijn op dit moment geen events gepland