...

De Academie

Zoals binnen, zoals buiten. Wij leven in al onze kwetsbaarheid onze eigen zoektocht en ons vakmanschap. Bezieling is wat ons bindt. De organisatievorm is daaraan volgend. We gebruiken regelmatig onze eigen werkvorm intern om de koers mede te bepalen. Werk is liefde zichtbaar gemaakt. Dat geldt voor ons allemaal en ook altijd blijven leren en onderzoeken. We kijken er naar uit persoonlijk contact met je te maken.

Hylke Bonnema

Hylke Bonnema

Opleider & Opsteller

Hylke Bonnema is psycholoog en leerde het vak van Bert Hellinger – de grondlegger van het Systemisch Werk – zelf, waarna hij het doorontwikkelde. Met het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak een nieuwe dimensie. Hij geld dan ook als een van de innovatieve leidende mensen in dit veld. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar duizenden mensen en organisaties begeleid in Nederland en Wereldwijd.
In zijn eigen Academie voor Opstellingen geeft Hylke als meester opsteller en systemisch leiderschapsexpert les en begeleidt hij opstellingen. Dagelijks laat hij met zijn ontwapende, onverschrokken stijl  mensen en organisaties bewegen naar zichzelf, hun kracht en hun doelen.

Lees meer...

Dechen Radovic

Dechen Radovic

Opsteller, met name thema’s ouderschap, vrouwelijkheid, seksualiteit en relaties

Dechen en haar specialisatie

Binnen de Academie werkt zij veel samen met Hylke op het gebied van liefde seksualiteit en relaties. Zij geeft samen met Hylke les op deze vlakken in de jaaropleiding.
Daarnaast begeleidt ze individuele opstellingen met specialiteit op de thema’s relaties, seksualiteit, vrouwelijkheid en ouderschap.

Ik vind het eigen proces heel erg belangrijk. Dat betekent eigen verantwoordelijkheid nemen voor en dragen in het leven. Dat is zo mooi aan het systemische werk, daarin worden de verantwoordelijkheden altijd heel erg duidelijk, dat geeft zoveel meer ruimte en vrijheid om je eigen thema’s te dragen, niet alleen van jezelf maar ook die van je geschiedenis en/of je omgeving. 

Lees meer...

Persoonlijk

Dechen Radovic (1976) woont en werkt in Amsterdam. Zij is de partner van Hylke Bonnema en is moeder.

Ze heeft een veelomvattende achtergrond op het gebied van pedagogische hulpverlening, psychologie en culturele antropologie. Ze heeft een grote passie voor persoonlijke ontwikkeling en verdiepte zich in psychologie, meditatie en de Tibetaans Boeddhistische filosofie.

Het persoonlijke proces is altijd leidend in het leven en het werk van Dechen. Zo kwamen familieopstellingen, en de manier hoe Hylke hiermee werkt, op haar pad. Naast het systemische werk, vindt zij geweldloze communicatie ook een mooi gereedschap om mee te werken binnen relaties.

Angelique Sterkman

Angelique Sterkman

Organisatie, financiën & opsteller met name op het thema ouderschap, kinderen en opvoeding

Angelique en haar werk

Angelique coördineert al het werk achter de schermen bij Hylke Bonnema. Ze regelt de planning en doet de financiële administratie. Samen met Hylke en collega’s werkt zij aan de ontwikkeling en de groei van de organisatie.
Ze begeleidt individuele opstellingen met specialisatie ouderschap, kinderen en opvoeding.

Bij Hylke kan ik me heerlijk uitleven als het gaat om regelen en plannen. Het fijne aan dit team is dat er altijd ruimte is voor het persoonlijke gevoel. Voelt het goed wat ik aan het doen ben, past dit bij mij? En dat gevoel leren volgen…

Lees meer...

Persoonlijk

Angelique Sterkman (1976) woont en werkt in Heiloo. Ze is getrouwd en heeft 2 dochters. Na haar studie Organisatie Sociologie reisde ze maandenlang door Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Oceanië. Eenmaal terug in Nederland maakte ze via het NLP instituut kennis met systemisch werken. Ook bekwaamde zij zich als kindercoach.

Erik Arendonk

Erik Arendonk

Marketingmanager en Websitebeheerder

Erik en de Academie

Als marketingmanager verzorgt Erik alle nieuwsbrieven, onderhoudt hij de website en zorgt dat de Academie voor Opstellingen zichtbaar en vindbaar is. Erik is enorm betrokken en loyaal en dat maakt het zijn persoonlijke missie om de Academie en Hylke te laten groeien.

Quote:

Lees meer...

Persoonlijk

Erik Arendonk (1966) woont en werkt in Wijk bij Duurstede en is vader van 2 puberzoons.

Karin van Duuren

Karin van Duuren

Secretariaat, assistentschap en opsteller met name op de thema’s (Zelf)Liefde, Vrouw Zijn en Bewust-Zijn

Karin en de Academie

Karin is de spin in het web en de reisgids van de Academie. Ze assisteert Hylke in de opleidingen en begeleid het team van assistenten.
Als klant heb je contact met Karin: van zeer inhoudelijke vragen tot de praktische zaken.

Zij doet individuele opstellingen op het gebied van (Zelf)Liefde, Vrouw Zijn en Bewust-Zijn.

De combinatie van kantoorwerk en het samenwerken in de opleidingen met Hylke is voor mij het mooiste werk dat er is. Daarnaast ook nog vormgeven aan mijn eigen workshops en opstellingenwerk maakt dat ik werkelijk Geld verdien met mijn Roeping.

Lees meer...

Persoonlijk

Karin van Duuren (1960) woont en werkt in Almere. Ze is moeder van 1 dochter en grootmoeder van een kleinzoon.

Ze heeft gewerkt als secretaresse, later als DTP’er (layout van boeken). Nu combineert ze haar werkzaamheden bij de Academie met een eigen praktijk en haar DTP- werkzaamheden.

Karin heeft een brede achtergrond met onder andere Reiki, The Work (Byron Katie), Voice Dialogue, Karakterstructuren. Werkvormen die ze graag combineert met Systemisch werk.