De Academie

Zoals binnen, zoals buiten. Wij leven in al onze kwetsbaarheid onze eigen zoektocht en ons vakmanschap. Bezieling is wat ons bindt. De organisatievorm is daaraan volgend. We gebruiken regelmatig onze eigen werkvorm intern om de koers mede te bepalen. Werk is liefde zichtbaar gemaakt. Dat geldt voor ons allemaal en ook altijd blijven leren en onderzoeken. We kijken er naar uit persoonlijk contact met je te maken.

Hylke Bonnema

Hylke Bonnema

Opleider & Opsteller

Hylke Bonnema is psycholoog en leerde het vak van Bert Hellinger – de grondlegger van het Systemisch Werk – zelf, waarna hij het doorontwikkelde. Met het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak een nieuwe dimensie. Hij geld dan ook als een van de innovatieve leidende mensen in dit veld. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar duizenden mensen en organisaties begeleid in Nederland en Wereldwijd.
In zijn eigen Academie voor Opstellingen geeft Hylke als meester opsteller en systemisch leiderschapsexpert les en begeleidt hij opstellingen. Dagelijks laat hij met zijn ontwapende, onverschrokken stijl  mensen en organisaties bewegen naar zichzelf, hun kracht en hun doelen.

Dechen Radovic

Dechen Radovic

Opsteller, met name thema’s ouderschap, vrouwelijkheid, seksualiteit en relaties

Dechen en haar specialisatie

Binnen de Academie werkt zij veel samen met Hylke op het gebied van liefde seksualiteit en relaties. Zij geeft samen met Hylke les op deze vlakken in de jaaropleiding.
Daarnaast begeleidt ze individuele opstellingen met specialiteit op de thema’s relaties, seksualiteit, vrouwelijkheid en ouderschap.

Ik vind het eigen proces heel erg belangrijk. Dat betekent eigen verantwoordelijkheid nemen voor en dragen in het leven. Dat is zo mooi aan het systemische werk, daarin worden de verantwoordelijkheden altijd heel erg duidelijk, dat geeft zoveel meer ruimte en vrijheid om je eigen thema’s te dragen, niet alleen van jezelf maar ook die van je geschiedenis en/of je omgeving. 

Angelique Sterkman

Angelique Sterkman

Organisatie, financiën & opsteller met name op het thema ouderschap, kinderen en opvoeding

Angelique en haar werk

Angelique coördineert al het werk achter de schermen bij Hylke Bonnema. Ze regelt de planning en doet de financiële administratie. Samen met Hylke en collega’s werkt zij aan de ontwikkeling en de groei van de organisatie.
Ze begeleidt individuele opstellingen met specialisatie ouderschap, kinderen en opvoeding.

Bij Hylke kan ik me heerlijk uitleven als het gaat om regelen en plannen. Het fijne aan dit team is dat er altijd ruimte is voor het persoonlijke gevoel. Voelt het goed wat ik aan het doen ben, past dit bij mij? En dat gevoel leren volgen…

Lees meer...

Persoonlijk

Dechen Radovic (1976) woont en werkt in Amsterdam. Zij is de partner van Hylke Bonnema en is moeder.

Ze heeft een veelomvattende achtergrond op het gebied van pedagogische hulpverlening, psychologie en culturele antropologie. Ze heeft een grote passie voor persoonlijke ontwikkeling en verdiepte zich in psychologie, meditatie en de Tibetaans Boeddhistische filosofie.

Het persoonlijke proces is altijd leidend in het leven en het werk van Dechen. Zo kwamen familieopstellingen, en de manier hoe Hylke hiermee werkt, op haar pad. Naast het systemische werk, vindt zij geweldloze communicatie ook een mooi gereedschap om mee te werken binnen relaties.

Lees meer...

Persoonlijk

Angelique Sterkman (1976) woont en werkt in Heiloo. Ze is getrouwd en heeft 2 dochters. Na haar studie Organisatie Sociologie reisde ze maandenlang door Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Oceanië. Eenmaal terug in Nederland maakte ze via het NLP instituut kennis met systemisch werken. Ook bekwaamde zij zich als kindercoach.

Erik Arendonk

Erik Arendonk

Marketingmanager en Websitebeheerder

Erik en de Academie

Als marketingmanager verzorgt Erik alle nieuwsbrieven, onderhoudt hij de website en zorgt dat de Academie voor Opstellingen zichtbaar en vindbaar is. Erik is enorm betrokken en loyaal en dat maakt het zijn persoonlijke missie om de Academie en Hylke te laten groeien.

Quote:

Karin van Duuren

Karin van Duuren

Secretariaat, assistentschap en opsteller met name op de thema’s (Zelf)Liefde, Vrouw Zijn en Bewust-Zijn

Karin en de Academie

Karin is de spin in het web en de reisgids van de Academie. Ze assisteert Hylke in de opleidingen en begeleid het team van assistenten.
Als klant heb je contact met Karin: van zeer inhoudelijke vragen tot de praktische zaken.

Zij doet individuele opstellingen op het gebied van (Zelf)Liefde, Vrouw Zijn en Bewust-Zijn.

De combinatie van kantoorwerk en het samenwerken in de opleidingen met Hylke is voor mij het mooiste werk dat er is. Daarnaast ook nog vormgeven aan mijn eigen workshops en opstellingenwerk maakt dat ik werkelijk Geld verdien met mijn Roeping.

Marianne van Vliet

Marianne van Vliet

Redacteur en opsteller

Marianne en de Academie

Marianne schrijft en redigeert de teksten voor de website en voor de boeken van de Academie. Ze beheert het documentbeheer van alle teksten van de workshops en opleidingen die worden opgeslagen als referentiemateriaal voor de blogs, websiteteksten en boeken.

Ze geeft individuele opstellingen over algemene levensthema’s waarbij ze ook lichaamswerk gebruikt.

Ik werk met het lichaam als ingang en basis. Echt stil zijn en naar binnen gaan. Als het lukt om dit te bereiken bij mensen, met een tekst, in een opstelling, of met yoga, dan voel ik mij gelukkig.

Lees meer...

Persoonlijk

Erik Arendonk (1966) woont en werkt in Wijk bij Duurstede en is vader van 2 puberzoons.

Lees meer...

Persoonlijk

Karin van Duuren (1960) woont en werkt in Almere. Ze is moeder van 1 dochter en grootmoeder van een kleinzoon.

Ze heeft gewerkt als secretaresse, later als DTP’er (layout van boeken). Nu combineert ze haar werkzaamheden bij de Academie met een eigen praktijk en haar DTP- werkzaamheden.

Karin heeft een brede achtergrond met onder andere Reiki, The Work (Byron Katie), Voice Dialogue, Karakterstructuren. Werkvormen die ze graag combineert met Systemisch werk.

Lees meer...

Persoonlijk

Marianne (1963) woont en werkt in Heiloo. Ze is getrouwd met Martijn Haan en is moeder van 2 kinderen.

Ze studeerde Italiaans en theater en werkt een tijd bij verschillende theatergezelschappen. Na een uitstapje in het bedrijfsleven ontdekte zij Yoga als levenskunst. Zijn deed een opleiding tot yogaleraar. In 2013 ontmoete zij Hylke en werd geraakt door de innerlijke reis die de opstellingen bij Hylke in haar wakker maakte.

Monique Ansia

Monique Ansia

Eventmanager, assistent en opsteller met name op het gebied van de thema’s misbruik en trauma

Monique en de Academie

Monique verzorgt het eventmanagement rondom de workshops en assisteert in de opleidingen van de Academie.

Ze begeleidt individuele opstellingen en is gespecialiseerd in de thema’s misbruik en traumaverwerking. Monique weet je ook als je jezelf helemaal hebt afgesloten weer naar je gevoel te brengen.

Het veld voelt zo natuurlijk en ondanks dat mijn hoofd het nog vaak wil begrijpen, is er zoveel herkenning. Ik voel dat ik hier vol van aan ga. Met woorden niet te omvatten alleen in beleving te ervaren.

Steph van der Heijden

Steph van der Heijden

Assistent en opsteller met name op het gebied van ziekte (kanker) en bewust-zijn

Steph en de Academie

Steph assisteert in de Jaaropleidingen en geeft individuele sessies. Ze is gespecialiseerd in opstellingen met het thema ziekte en gezondheid. Maar ook opstellingen op het gebied van algemene levensthema’s weet zij heel geduldig en liefdevol te begeleiden.

Familieopstellingen lieten mij een andere manier van kijken naar kanker zien, hoeveel liefde daarin verborgen ligt. Dit heeft mij geholpen om betekenis te geven aan deze ziekte in mijn leven.

Lees meer...

Persoonlijk

Monique Ansia (1979) woont en werkt in Heemskerk. Ze is moeder van 3 kinderen.

Ze begon haar werkzame leven als leidinggevend kapster. Toen ontdekte ze al hoe fijn het is om met mensen te werken en ze helemaal te ontvangen.

Ze volgde een EMDR traject om diepere thema’s (misbruik) zichtbaar te maken en te verwerken en ontdekte toen familieopstellingen. Ze heeft het daarna het hele opleidingsprogramma bij Hylke Bonnema doorlopen. Ze heeft zich verdiept op vele gebieden zoals ademwerk, yoga, drumcirkels, klankschalen, Trauma release etc.

Lees meer...

Persoonlijk

Steph van de Heijden (1970) woont en werk in De Bilt. Ze is getrouwd en is moeder van 2 zoons.

Ze studeerde klinische- en gezondheidswetenschappen. Ze volgde cursussen in reiki- en energetisch werk en maakte spirituele reizen. Ze volgde een opleiding tot astroloog en sjamanistisch genezer.

In 2008 kreeg ze de diagnose uitgezaaide borstkanker en hoorde dat ze nog maar 2 jaar te leven zou hebben. In deze moeilijke en heftige periode werd de enorme drang om te leven in haar wakker. Toen ze emotioneel en fysiek voldoende was hersteld is ze de Jaaropleiding bij Hylke gaan volgen.

Sasja Nicolai

Sasja Nicolai

Schrijver & Redacteur

Sasja is antropoloog en werkt als ondernemerscoach en schrijver/redacteur, vooral voor grote nationale bedrijven als Boskalis, Bavaria en Suez. Ze is gegrepen door het gedachtegoed en het werk van Bert Hellinger en Hylke Bonnema. Ze draagt er als vakvrouw met plezier aan bij dat nog veel meer mensen er mee kennismaken, groeien en uiteindelijk tot bloei komen. Sasja werkt in Rhenen en woont daar ook, met haar lief en kinderen.

Sasja schrijft samen met Hylke aan zijn boeken en blogs.
“Tekst is onmisbaar om de passie van de Academie voor het Opstellen over te brengen. Met woorden kun je mensen in beweging brengen. Juist ook in de huidige beeldcultuur. Je kunt mensen overtuigen dat het dit het juiste moment is voor verandering, het perfecte moment om eindelijk die ene stap te zetten. Lezen kan ook een verrijkende ervaring zijn.

Ik vind het mooi om iemand die zo gedreven is als Hylke te ondersteunen bij het uitdragen van zijn missie en visie. Samen met hem iets creëren vind ik een verrijkende ervaring. Als ik mijn vakkennis en ervaring inbreng, en hij de zijne, ontstaat er keer op keer iets bijzonders.”

Karin Molenaar

Karin Molenaar

Adviseur

Zij is de oudste binnen de geledingen van de academie. Als bijna 70 jarige wil zij graag betrokken zijn bij deze bijzondere werkvorm van reizen in de ziel.
Zij heeft jaren als manager in de gezondheidzorg gewerkt (diverse  fusies meegemaakt) en heeft veel ervaring in o.a. coachend leidinggeven en omgaan met veranderingen in lerende organisaties. Haar eigen processen en reizen deed ze via de opleidingen lichaamsgerichte  therapie, groepsproceswerk, bodywork en  tantra. Naast diverse managementopleidingen, volgde zij ook de opleiding voor loopbaanbegeleiding. In 2006 ontmoette Karin Hylke tijdens een organisatiebijeenkomst, waar na een fusieproces een nieuwe visie en doel geformuleerd moest worden. De bijdrage die Hylke (organisatieopstelling) hier in had, raakte haar bijzonder. Zij volgde in 2007 een van de eerste opleidingen bij Hylke tot familieopsteller.

Zij is getrouwd (47 Jaar) met George Molenaar, wiskundige, zij hebben 2 zonen en 6 kleindochters.

GRATIS videotraining 'Geld Verdienen met je Roeping'

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS webinar ‘Geld Verdienen met je Roeping’

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen 

You have Successfully Subscribed!

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Stress'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Burn out'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Depressie'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Leef de Liefde'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

De 'LEEF' Challenge

De LEEF! Challenge gaat over leren voelen: van vernauwende denk- en gedragspatronen naar luisteren naar je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. 

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS 'Handboek Familieopstellingen'

Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met hulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. 

Je krijgt een mail met daarin een link om het handboek te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden