Leraren

Hylke Bonnema heeft naast Bert Hellinger nog een aantal andere belangrijke inspiratiebronnen gehad. Zijn eerste grote inspiratiebron waren zijn ouders. Van zijn ouders kreeg hij een gezond en nuchter Fries zakelijk verstand mee. Bovendien ondersteunden ze hem in al zijn avonturen, ook al begrepen ze het niet altijd. Ze vertrouwden hem en gaven hem de ruimte om zichzelf op zijn eigen manier vorm te geven. Wat heb jij van jouw ouders meegekregen? Daarnaast zijn vrienden en vrouwen blijvende inspiratiebronnen.
Evenals zijn spirituele leraren:

Ma Jaya Sati Bhagavati

Zij heeft Hylke Bonnema de naam ‘Jahnu’ gegeven, en hem geinspireerd op het pad van persoonlijke ontdekking. In 1998 heeft zij hem shaktipat gegeven, waardoor hij voelde in zijn hart dat hij uit licht bestond. Bovendien realiseerde en voelde Hylke bij haar eenheid van alles.

Dank je wel Ma Jaya, voor je moed om ons wakker te maken voor de diepe kracht van de universele moeder in ons. Die in allerlei verschijningen, zoals in haar meedogenloze scherpte om de waarheid te brengen en ook voor haar liefde die oneindig is. www.kashi.org

Penor Norbu Rinpoche

O, wat moest hij lachen; de gouden lachende lichtgevende Buddha, toen Hylke bij hem transmissie ontving. De wijlen Pnor Norbu Rinpoche werd gezien als een echte buddha, als hoofd van de oudste Tibetaanse School voor Buddhisme en gelijk in rang aan de Dalai Lama, word hij over de hele wereld door miljoenen geeerd.

Dank je wel, Penor, dat je me hebt laten zien dat het hele universum in mijn hart zit. En dat ik in het midden hiervan besta. Dank je wel voor de bijzondere overdracht en ook voor de naam ‘Odzer Dorje’, wat onvernietigbaar stralend licht betekent. www.palyul.org

Dr. Edward Maupin

Dr. Edward Maupin was ‘resident scholar’ bij de oprichting van Esalen Instituut in Big Sur California. Hij was een van de eerste leerlingen van Ida Rolf en oprichter/directeur van IPSB (International Professional School of Bodywork). Hij heeft Hylke persoonlijk begeleid en is een vriend. Hylke heeft van hem heeft Rolfing geleerd en kennis gemaakt met Arica.

Dank je wel Ed, voor de ‘Body Epiphany’. En dat je me een beginners verlichting hebt laten zien via mijn lichaam. Ik moest zo lachen toen ik na mijn eerste sessie met Ed naar huis liep en ik mijn lichaam voor het eerst ervaarde als ‘ik ben mijn lichaam’ en ‘ik heb mijn leven gecreeerd zoals het nu is’. Echt fantastisch! Later in opleiding bij hem leerde ik 2 hele belangrijke principes. Wat ik me voorstel is wat ik aanraak en aanraken om te leren kennen.

John Pierrakos

John Pierrakos was een leerling van Wilhelm Reich. Samen met Alexander Lowen heeft hij Bio-energetica opgericht. Later voegde hij, onder invloed van zijn vrouw, het spirituele element toe. Zijn vrouw Eva is de oprichter van Padwerk; gechannelde informatie. Zijn model bestond uit het masker, het lagere zelf en het hogere zelf.

Dank je wel, John voor de kracht die je me hebt laten zien, waarmee ik echt in contact kon gaan met vrouwen. Dank je wel, dat je me naar de aarde kon brengen en dat je mijn diepe ‘cruelity’ hebt laten zien. En dat je me hebt laten zien hoeveel je daarmee echt je hart kunt openen voor aardse spirituele liefde en sexualiteit. www.coreenergetics.com

Naast al deze mensen waren er natuurlijk heel veel meer, waaronder Albert Pesso, Ilona Rubenfeld, Heidi Batinger, Friedrich Ingwersen, Judith Hemming, James Stewart, Andrei Salvat, Daan van Kampenhout, Byron Katie, Mandy Evans, John Fire Lame Deer, Sogyal Rinpoche, Tenzin Wangyal Rinpoche, Lopon Tenzin Namdak, Dalai Lama, Ken Wilber, Yogi Bhagan, Gurudev, Bob Kuit, Kees van Zijtveld, Jan Pieter van Lieshout, Robbert Verschuur, Breggytta Rooney, A.H.Almaas en Hugo van Santbrink