Partners

Partners van de Academie voor Opstellingen

 

_MG_3268Hylke Bonnema

Hylke Bonnema is de oprichter van de Academie. Ruim 15 jaar werkt hij met hart en ziel met  familie- en organisatieopstellingen. Zijn jarenlange ervaring gecombineerd met zijn persoonlijke  zoektocht heeft geleid tot een bijzonder effectieve manier van werken. ‘Ik nodig mensen uit om in beweging te komen en meer contact te maken met daar waar kracht, passie en inspiratie liggen. Zodat zij dit vervolgens door kunnen pakken om nog meer te kunnen doen wat in hun hart ligt, om daarmee de wereld nog mooier te maken voor onze volgende generatie!’

 

_MG_3115

Stefanie Bussing

Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingswerk is de eenvoud en de helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons over kunnen geven aan ‘het niet weten’. De eenvoud van enkel waarnemen en luisteren naar wat ‘het veld’ aan informatie geeft over hardnekkige patronen en complexe vragen in ons leven.
Van huis uit sociale wetenschapper werkte ik een aantal jaar op het gebied van organisatieverandering. Al snel bleek dat mijn passie zich vooral richtte op het welzijn van mensen in een veranderende context. Hoe kun je vol energie zijn en het beste uit jezelf halen, zelfs als de context dat niet lijkt te ondersteunen?

Jet Centeno

Jet Centeno

Mijn fascinatie voor het leven is het best te omschrijven als verwondering. Er ligt een mateloze nieuwsgierigheid aan ten grondslag. In mijn werk als opsteller komt alles samen; wie ik ben in het nu als vrouw, partner, moeder en dochter met al mijn voorouders achter mij, mijn levenservaring en mijn passie om mensen te begeleiden om bij zichzelf thuis te komen en zien hoe hun levensenergie weer kan stromen.

Ons diepste verlangen gaat zoals ik steeds weer ervaar over het thuiskomen bij onszelf. Hoe langer de reis is die we hebben afgelegd langs uitreiken of terugtrekken, vechten of vluchten, hard werken of apathie, verantwoordelijkheid of machteloosheid, des te sterker dit verlangen.

_MG_3073Martijn Haan

Martijn wordt geraakt door de diepgang en verstilling die uit een opstelling kan komen. Wanneer een client geraakt is, de emotie die verborgen was er mag zijn dan worden verbindingen weer zuiver. Martijn beschrijft zijn stijl als direct, vanuit verschillende perspectieven belichten van het hier en nu, scherp interviewen, en het veld te laten werken waarbij liefdevol de huidige keuzes van de client geëerd worden. Je doet niets zonder reden, maar de reden erachter kan vanuit de onderstroom wel eens een andere reden zijn dan je vanuit vanzelfsprekendheid denkt.

 

_MG_3044

Marianne van Vliet

Marianne van Vliet is Iyengaryogadocent. Het werken met mensen in beweging in hun lijf is haar specialiteit. Zij heeft in 2014 de jaaropleiding Familieopstellingen bij Hylke Bonnema afgerond. Zij is vooral geinspireerd door het lichaam, de stem en de ademhaling. ‘Via ademhaling meditatie en lichaamswerk verbinden wij met onszelf en leren wij luisteren naar de ziel.’Volg wat je voelt, en zie wat er echt is, ook al gaat dat tegen de gewenste beweging in.’

 

 

Dechen Radovic

Dechen Radovic

Ik houd al mijn hele leven van mensen. Ik bestudeer ze en heb daar ook mijn studie van gemaakt als anthropologe.

Daarnaast loop ik al vanaf mijn geboorte het pad van dichter bij mezelf komen, mijn ouders gingen me hierin al voor, ik ben opgegroeid met de psychologie van het Buddhisme.

Wat ik bij mensen vooral interessant vind zijn hun relaties, al hun relaties, maar vooral ook de liefdes relaties.

Als vrouw heb ik gevoeld hoe ik niet als mens werd gezien maar als vrouw werd benadert, via de feministische route heb ik ontdekt dat vrouw zijn zijn eigen kwaliteiten heeft en dat we ons niet hoeven te meten met mannen, maar mogen genieten van onze eigenheid als vrouw en die kwaliteiten ook durven neerzetten in de wereld.