Professionele ontwikkeling

In onze opleidingen leer je vertrouwen op je gevoel, op je intuïtie, op dat wat je misschien al je hele leven hebt gevoeld. Onze opleiding Familie- en Organisatieopstellingen leert jou het vak van opsteller en zet je op een innerlijke reis naar bewustzijn, die jouw leven voorgoed zal veranderen.

Hoe word je opsteller?

Wij bieden verschillende mogelijkheden om zelf het vak als opsteller te leren. Ons belangrijkste uitgangspunt is dat wij geloven in het leren door doen. In die zin is opsteller echt een ambacht dat je onder knie krijgt. Hylke is de leermeester die door zijn lange ervaring de kneepjes van het vak kent, en dit vak aan jou overdraagt. Meteen vanaf het begin van onze jaaropleiding start je met het doen en begeleiden van opstellingen, ook in intervisiebijeenkomsten. Doordat Hylke daarbij veel verhalen vertelt en theorie uitlegt, leer je gaandeweg over de achtergrond en het ontstaan van het vak. Hylke bespreekt de basisboeken van Bert Hellinger de grondlegger van Familieopstellingen. Daarnaast komt uiteraard veel psychologie, en levensfilosofie aan de orde. Een ander belangrijk onderdeel van de opleiding is het ontwikkelen van jouw ondernemersvaardigheden, zodat je na de opleiding ook daadwerkelijk als professioneel opsteller aan de slag kunt.

Hylke Bonnema, Opleider en Opsteller

Je wordt opsteller, door eerst naar jezelf te kijken en je eigen ontwikkeling aan te gaan. Pas nadat jouw proces op gang is gekomen, en jij de weg naar binnen in jezelf hebt gevonden, kun je gaan werken met anderen. Hiermee blijven we dicht bij Bert Hellinger, die zijn eigen pad volgde en van daaruit Familieopstellingen ontwikkelde.

AANKOMENDE EVENTS

In onze opleidingen leer je vertrouwen op je gevoel, op je intuïtie, op dat wat je misschien al je hele leven hebt gevoeld. Onze opleiding Familie- en Organisatieopstellingen leert jou het vak van opsteller en zet je op een innerlijke reis naar bewustzijn, die jouw leven voorgoed zal veranderen.

Accreditatie Opleiding

Onze Opleiding Intuïtief Systemisch Coachen is geaccrediteerd door de KTNO en NOBCO. Aan de Opleiding zijn 102 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. 

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen

De Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is de mooiste reis die je ooit gaat maken: de reis in jezelf. Wij werken vanuit het geloof dat je anderen kunt ondersteunen in hun zielsreis door eerst deze reis geheel zelf te hebben ondervonden. Ben jij gereed om de komende anderhalve jaar vanuit een dieper niveau te gaan leven en werken? Kom dan dit ware ambacht leren!

In tien 2-daagse Intensives, met ieder een eigen thema, leggen we de weg van buiten naar binnen helemaal af. Zo transformeren we van emoties naar gevoel, van vastzitten naar stromen, van verwarring naar wijsheid en van angst naar liefde. In de eerste Intensive worden intervisiegroepen samengesteld (op basis van regio). Deze intervisiegroepen komen minimaal 1 keer een dagdeel tussen de Intensives samen. Hier ontstaan vaak hechte verbindingen tussen de deelnemers. Sommige intervisiegroepen blijven nog vele jaren na de opleiding samen komen om ervaringen te delen, casussen te bespreken en te oefenen met opstellen.

In deze Opleiding ga je ervaren hoe het is om Intuïtief Systemisch te Coachen. De basis daarvan ligt in Het Nieuwe Opstellen, dat nog steeds wordt doorontwikkeld met de ervaringen opgedaan uit alle opstellingen. Het is vooral kijken en luisteren naar wat het veld ons teruggeeft. Opstellen is een prachtig, diepgaand vak dat je alleen echt kunt omarmen door te doen. Leren door te doen is het speerpunt van de academie. Opstellen gaat niet over goed of fout. Wel over oprechte aandacht, voelen, omgang met spanning en de waarde zien van impasses en blokkades. Het fundamenteel herstellen van de verbinding met jezelf, elkaar en de natuur: dat is waar systemisch werk voor bedoeld is. Met de vernieuwende methode zoals wij die binnen onze school hanteren wordt het bewustzijn verruimd. Daarmee boor je het potentieel in jezelf aan om te doen waarvoor je bedoeld bent: in wie je bent, in je werk, het contact met anderen en op het gebied van je gezondheid.

Lees meer…

Deelnemers over de opleiding

Een greep uit de reacties van onze event-deelnemers.

Ellen vertelt wat de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen’ voor haar heeft betekend.

Ellen Geist

Raymond vertelt wat de “Jaaropleiding Familie – en Organisatie opstellingen” voor hem heeft betekend.

Raymond Hafkenscheid

Aline vertelt wat de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen’ voor haar heeft betekend.

Eline Staal

Lezen

Het Nieuwe Opstellen

Meer info >>

Geld Verdienen met je Roeping

Meer info >>

Van Spanning naar Spirit

Meer info >>

Luisteren

Muzieklijst

Er is een lijst op spotify waar Hylke ook nummers in zet die hij mooi vindt. De lijst heet Terug in je Lijf.

De metamorfose Podcast

Iris Sturgeon maakt de Metamorfose Podcast. Zij heeft een interview met Hylke gehad en deze is terug te luisteren via deze link.

Kijken

YouTube

Om alvast meer materiaal te bekijken kan je een kijkje nemen op ons Youtube kanaal.