Reis van de Heldin

Een eigentijds Persoonlijk Leiderschapsprogramma voor vrouwen die willen groeien in werk, relaties, lichaam en spiritualiteit.

De Reis van de Heldin

Ben je zelfstandig onderneemster en wil jij jezelf manifesteren vanuit je bezieling? Of wil je leren hoe je de liefde kunt leven? De levenskracht weer door je lichaam voelen stromen?

De Reis van de Heldin is een eigentijds leiderschapsprogramma voor vrouwen die willen groeien in hun werk, relaties, lichaam en spiritualiteit.
De cursus heet de Reis van de Heldin omdat het staat voor de archetypische reis van de Held. In ons geval van de vrouwelijke held, gaat de heldin op zoek gaat naar haar heelheid, haar persoonlijke krachtbron en moet daarvoor haar beschermde en veilige basis verlaten, beproevingen doorstaan. Zij ontdekt haar scheppingskracht en weet deze vervolgens mee terug te nemen naar haar leven van alledag. In haar avontuur zitten precies die fasen die wij als stervelingen doorlopen als wij ons bewustzijn vergroten en persoonlijke groei doormaken.

Wij kunnen in ons leven allemaal de reis van de heldin afleggen. Zodra we gehoor geven aan de roep om de schat in onszelf te ontdekken en onze comfortzone verlaten, beginnen we aan dit grote avontuur van beproevingen, dwalingen, verlies van iets dat ons dierbaar was en de ontdekking van de schat. Met als grootste uitdaging om als we de schat eenmaal gevonden hebben haar niet achter slot en grendel veilig te stellen, maar haar overal mee naar toe te nemen, aan iedereen te laten zien, haar te eren en soms zelfs voor haar te strijden. Persoonlijke leiderschap als vrouw in de meest pure vorm.

Jet Centeno

Opleider en Opsteller

In deze cursus kan ik je gidsen en inspireren, leren wij van en met elkaar terwijl wij reizen door de levensgebieden werk, relaties, lichaam en spiritualiteit. Je leert geen trucjes, maar je krijgt toegang tot jouw bron van leiderschap zodat jij jouw plek in kan nemen. Inzicht, bewustwording, ervaring en transformatie.

Doorbreek de cirkel, kies voor groei en bloei voor jezelf, je gezin, familie, werk en de wereld om je heen! Luister naar je innerlijke stem, die roept en begin de heldinnen reis naar de bron die jou in staat stelt ten volste te leven. Een eigentijds Leiderschapsprogramma voor vrouwen die willen groeien op de levensgebieden werk, relaties, lichaam en spiritualiteit.

Programma

De Reis van de Heldin bestaat uit 5 blokken van 2 dagen. Tijdens de blokken is er volop ruimte om je eigen casussen in te brengen. We werken zowel met archetypische als familie- of maatschappelijke opstellingen. Het is dan ook een uitermate geschikte manier om kennis te maken met het vak van opsteller.

Blok 1 – Basisrelaties

De relatie met onze moeder en vader zijn de basis relaties in ons leven. Systemisch zeggen we ‘als je het leven wil nemen dan kun je niet om hen heen’. Daarnaast geldt ook dat je er niet onderuit komt om te erkennen dat je bij een familiesysteem hoort waarbij jouw ouders de kinderen van hun ouders zijn. De wortels van onze voorouders reiken ver en diep, voorbij de grenzen van gezin, familie, gemeenschap of zelfs landsgrenzen.

Inzicht in jouw oorsprong en dynamiek in jouw familiesysteem, maakt helder waarom bepaalde patronen zich herhalen in jouw leven en wat er door jou nog gezien mag worden of juist losgelaten.

Blok 2 – Bezieling en persoonlijk leiderschap

Doe jij je werk vanuit volle overgave en alle potentie die in jou zit? Ervaar jij de impact die je daarmee kunt hebben? Wil je weten wat jouw vrouw zijn jou in je werk te bieden heeft? In dit blok maak je verbinding met waar jij werkelijk voor staat en ontdek je hoe je jouw onmisbare waarden en talenten, je vrouw zijn nog beter kunt inzetten. Je maakt verbinding met je bezieling en persoonlijk leiderschap en leert je gedrag en belemmeringen herkennen en hoe je chaos en verkramping kunt transformeren in focus en resultaat.

Blok 3 – Laat de liefde stromen

Wil je weten hoe de liefde en het leven in jouw relatie weer kan stromen? Ben je op zoek naar een liefdesrelatie? Heb je moeite onvoorwaardelijk van jezelf te houden?

In dit blok laten we het licht schijnen op barrières tussen jou en je liefdes-, familie-, werk- of vriendschapsrelaties. We onderzoeken de obstakels rondom liefde en hoe deze te transformeren. In dit blok als ook in het blok over Levenskracht in je lichaam zal intimiteit en seksualiteit onderdeel van ons onderzoek zijn. Je krijgt zicht op jouw seksuele kern en de invloed daarvan op je partner relatie. Dit kan jouw ontdekking worden van de spirituele dimensie van je seksualiteit.

Blok 4 – Levenskracht in je lichaam

Je lichaam kennen, er goed voor zorgen, je vitaliteit voeden en de vormende kracht van je ziel volgen is fundamenteel voor je levensenergie. Tijdens dit blok gaan we onze relatie met ons lichaam onderzoeken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. We luisteren naar het verhaal dat ons lichaam ons vertelt. We leren haar te eren als onze bron voor nieuw leven, genot en intimiteit.

Blok 5 – De bron van innerlijke rust

In dit laatste blok gaat het over innerlijke rust vinden. En die innerlijke rust als een voedingsbodem laten werken voor jezelf. Het gaat hier over diep opladen. Je mind leren verstillen en je liefde versterken. We vinden loslaten zo moeilijk, maar hoe kunnen we onszelf, ons werk en onze liefde nieuw leven inblazen als we het oude nog niet hebben losgelaten. In deze tijd van veranderingen, hoge werkdruk en veel ‘leefstress’ vinden we de rust in onszelf. In de leegte en stilte wordt zichtbaar wat we werkelijk zoeken. Het is helend voor geest en lichaam.

Door deze reis samen met andere vrouwen te maken, herinneren wij elkaar niet alleen aan ons vrouw zijn, maar bekrachtigen wij ook onze vrouwelijke energie. De kring van vrouwen biedt veiligheid en verdieping in het vrouw zijn. Voor hen die liever onder de mannen zijn is dit een unieke kans om je eigen plek onder vrouwen te (her)vinden.

Jet Centeno heeft me bij mijn oerkracht gebracht. Samen met een prachtige groep vrouwen tijdens De Reis van de Heldin (2016) gingen we in een handomdraai naar mijn grootste levensvraagstukken. Diep gewortelde pijn kreeg ruimte en heling. Het meest prachtige opstellingenwerk dat je maar kunt bedenken rolt uit de zuivere afstemming en wijsheid van Jet. Er is helder en zacht met me meegereisd en dat was groots en vol van liefde.

Kuun Jenniskens

Toekomstige evenementen

Er zijn op dit moment geen events gepland