Spoedcursus ‘Leef de Liefde’ – in 10 stappen

 

Je wilt de liefde leven, maar het lukt je nog niet zo goed? In mijn persoonlijke leven en in mijn werk als opsteller heb ik ontdekt dat het vaak onbewuste oude emotionele patronen zijn, die als het ware een muur tussen jou en de ander in zetten. Er zit iets tussen jou en je geliefde of je potentiële geliefde in, waar je je vinger niet op kunt leggen. Alsof een onzichtbare blokkade je tegenhoudt…

Hoe kun je nu inzicht krijgen in de natuur van die blokkade?

Dat kan door bijvoorbeeld thuis zelf een opstelling te doen. 

Zullen we samen even op een kleine innerlijke reis gaan, om te onderzoeken wat het bij jou is? 

Let op. Dit is geen therapie, geen medische handeling. Het is een helende ceremonie, waarbij je zelf het stuur in handen hebt. Ben je ergens heel erg kwetsbaar door, dan kan het raadzaam zijn te wachten totdat jij je stevig genoeg voelt om het aan te kunnen. Het veld laat dingen zien als we ze aan kunnen. In ons werk spreken we over ‘verzameld zijn’. Ben jij verzameld genoeg in jezelf voor een innerlijke reis en neem je zelf de verantwoordelijkheid? 

Mooi! Pak een stapel A4tjes met stiften en een notebook voor aantekeningen dan gaan we samen op pad.

Tien stappen

Stap 1. Eerst gaan we opstellen op blaadjes hoe het nu allemaal is, hoe het veld van relaties om jou heen is. Dit noemen we het symptoomniveau. Maak een blaadje voor jezelf. Ga er even op staan om jezelf te centeren voor je nog dieper op je innerlijk reis gaat. Ieder blaadje maak je netjes met een kijkrichting door boven aan het blaadje een V te zetten. Let er dus ook op hoe je de blaadjes positioneert, het luistert nauw. Leg iedere keer de blaadjes intuïtief neer zoals je het NU voelt, niet zoals je het graag zou willen.

 

Stap 2. Maak een blaadje voor dat wat je lichaam nu ervaart? Welke symptomen neem je waar in je lichaam? Waar voel je spanning en/of pijn?

Als je niets voelt of nergens last van hebt kun je gewoon een blaadje maken voor ‘het lichaam’. Als je niks voelt of je geen zorgen ervaart, neem dan je tijd en ga gewoon rustig door. Sommige van ons hebben even tijd nodig, weer anderen hebben niets met voelen, meer met denken en kijken, dat kan ook.

Het is jouw reis, jouw onderzoek. Er bestaat geen goed of fout. Je doet het helemaal voor jezelf en jouw onderzoek naar jouw blokkades.

Stap 3. Maak een blaadje voor je verlangen in de liefde. Maak het concreet! Ben je op zoek naar een levenspartner? Schrijf dat dan op je blaadje. Ben je op zoek naar meer verdieping in je huidige relatie? Schrijf dat dan op.

Of iets anders waar je naar verlangt in de liefde? Maak daarnaast dan ook een blaadje voor je partner. Ga ook weer even op dit blaadje of beide blaadjes staan om te voelen en/of ervaren hoe dat is.

Stap 4. Vervolgens maak je een blaadje voor je blokkade. Je hoeft niet te weten wat het is, je schrijft gewoon blokkade op het blaadje en gaat hier ook gewoon op staan zonder het te weten. Ervaar maar hoe het is! Als je wel allerlei verhalen, ideeën en gevoelens erbij hebt mag dat natuurlijk ook. Het is jouw reis.

Stap 5. Nu gaan we onder de symptomen zoeken naar de onbewuste krachten die je blokkade in stand houden. Dit is het geheime medicijn van de opstellingen. Ik laat je dan ook meteen een ‘shortcut’ maken.

Maak een blaadje met daarop een ‘X’, wat symbool staat voor een verborgen verhaal. Een tot nu net toe nog verborgen verhaal. En ga daarop staan en voel weer wat daar gebeurt.

Misschien komen er verhalen naar boven misschien ook niet. Allebei is goed. Belangrijk is dat iets en/of iemand een plek krijgt, wat het precies is kan helpen maar is niet beslissend voor het effect.

Stap 6. Je mag hierbij bij deze ‘X’ zoveel blaadjes als je wilt erbij opstellen. Wat er maar bij je bovenkomt mag je opstellen. Denk hierbij aan je moeder, vader, opa, oma, overgrootoma, overgrootopa. Ga op ieder blaadje staan en voel hoe het er is. Je mag ook meer ‘X’en erbij zetten als je wel wat voelt, maar niets ervan weet. Kijk 1 voor 1 op deze blaadjes wat er gebeurt als je erop gaat staan. Laat het veld het werk doen.

Stap 7. Je zult merken dat er nu van alles aan het verschuiven is, ga door met alles opstellen totdat jij het gevoel hebt dat alles er is, en alles er helemaal mag zijn, ook alles wat er voorheen niet mocht zijn en is verstopt en onbekend, dat mag er nu ook zijn, desnoods als ‘X’.

Stap 8. Je kunt altijd een blaadje maken als laatste voor de kracht van de vrouwenlijn en/of de kracht van de mannenlijn.

Stap 9. Ga dan weer terug en kijk of de blokkade inmiddels is verdwenen of gekrompen.

Stap 10. En of je meer verbinding, verdieping of wat je verlangen ook maar is ervaart in je relatie of in je potentiële relatie.

Ga ervoor, neem je hart, je verlangen, serieus. Wees bereid het aan te gaan.

Durf jezelf te openen. De ander voelt dat meteen.

De liefde is je geboorterecht. Echt! Iedereen wil dat! 

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

PS1. Leren hoe dit moet? Donderdagavond 16 mei a.s. avondworkshop ‘Intuïtief Systemisch Coachen in de prachtig mooie Vondelkerk in het Vondelpark in Amsterdam.

PS2. Za 18 mei a.s. dagworkshop ‘Leef de Liefde’De 5 levenswetten voor leiderschap in het (her)vinden van liefde in je relatie. 

 

 

 

 

 

OPSTELLINGEN ONTDEKKEN?

Ervaar thuis de kracht van intuïtief systemisch coachen en maak een doorbraak in werk, liefde en leven.

Download nu het thuisgids Thuisgids Opstellen. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

 

 

 

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

Gerelateerde Berichten

Het nieuwe opstellen

Een nieuwe dimensie aan het Opstellingenwerk.

Geld Verdienen met je Roeping

Werk is Liefde zichtbaar gemaakt.

Van Spanning naar Spirit

Maak van je Trauma je Talent.