...

Gezondheid, lichaam & ziekte

“Een liefdevolle aanraking brengt ons thuis in ons lichaam”

De taal van je lichaam

In ons systemisch lichaamswerk volgen we de taal van het lichaam van de vraagsteller. Wij zien ziekte en aanhoudende symptomen als een uiting van het lichaam om iets zichtbaar te maken. Een opstelling brengt bewustwording en toont de relatiepatronen tussen jou, jouw lichaam, jouw ziekte en de geschiedenis van jouw familiesysteem. Tijdens een opstelling kijken we naar de spanning in het lichaam, het symptoom, en de balans die deze spanning in jouw familiesysteem wil herstellen. Er wordt zichtbaar wat tot dan toe niet is gezien en wel gezien wil worden. Vanuit dat contact kan beweging ontstaan vanwaaruit je weer vrij kunt zijn om jouw hele lichaam te bewonen.

Aanwezig zijn

We zien ons lichaam vaak als een instrument dat het vooral moet doen. Iets dat ten dienste staat aan wat we allemaal graag willen in het leven. Vaak is het lastig om echt aanwezig te zijn in ons lichaam, omdat we ons er niet helemaal veilig in voelen. We vertrouwen het lichaam of de omgeving waarin we leven niet echt. Redenen hiervoor kunnen traumatische gebeurtenissen zijn of ziekte, een negatief zelfbeeld of niet echt op aarde willen zijn. Ben jij aanwezig in je lichaam, of beleef je het vooral vanuit je hoofd? Ben jij in verbinding met je lichaam jou wil vertellen? Kun je spanning waarnemen? Waar kan de levensenergie vrij stromen en waar zitten blokkades?

Arts van de toekomst Henk Fransen in gesprek
met Opleider en Opsteller Hylke Bonnema

“Versterk je zelfgenezend vermogen”

Het familiesysteem

Ervaar jij terugkerende patronen of klachten in je lichaam? Stel je eens voor hoe het zou zijn om daar op een liefdevolle wijze contact mee te maken en te luisteren naar het verhaal van jouw lichaam? Waarschijnlijk draagt het ook het verborgen verhaal in zich uit jouw familiegeschiedenis. Verstrikkingen in het familiesysteem en de effecten hiervan op jouw leven zijn voelbaar in jouw lichaam. Het zijn opgeslagen herinneringen in jouw organen en cellen.

Een opstelling met ziekte

Chronische ziekten of ziekten die ons met de dood confronteren, kunnen ons leven compleet veranderen. Een opstelling met ziekte is mogelijk iets voor jou wanneer je (in)direct met dit thema te maken hebt, als patiënt of als naaste. We maken op een andere manier contact met de ziekte en de impact ervan op je leven in het hier en nu.

Het nieuwe opstellen

Een nieuwe dimensie aan het Opstellingenwerk.

Geld Verdienen met je Roeping

Werk is Liefde zichtbaar gemaakt.

Van Spanning naar Spirit

Maak van je Trauma je Talent.