De Reis voor je Leven

 

Jaarprogramma voor Persoonlijk Leiderschap

 

 

Naar een wereld waarin we onszelf durven te zijn.

Leer voelen, vind wortels, word stevig, vertrouw je intuïtie & toon je leiderschap

In de Reis voor je Leven werken we met concrete vragen die je hebt op het gebied van werk, liefde en leven. Die onderzoeken we zorgvuldig. Wat speelt er eigenlijk echt? We kijken samen wat je voelt onder de oppervlakte en welk verhaal je lichaam wil vertellen.

Welk leven leef jij? Je bent nu waar je bent, maar dat is niet precies waar je wilt zijn. Je hebt je best gedaan, het werkt alleen niet meer. Het enige wat je nog hoeft te doen is je te realiseren dat er iets is wat je tegenhoudt, waardoor je niet volledig tot bloei bent gekomen. Vaak zijn dat oude patronen. Overtuigingen en emoties die je ervan weerhouden dat te doen wat je eigenlijk graag zou willen. Wist jij dat veel van ons het leven van onze ouders leven? Uit liefdevolle loyaliteit nemen we als kinderen de levens van onze ouders op in dat van ons.

Vruchten van de reis

Wat brengt deze reis jou:

Je durft weer te voelen en te vertrouwen op je intuïtie

Je kijkt met andere ogen naar je verhaal over je verleden

Je kunt weer luisteren naar de boodschap van je lijf en van je ziel

Je hebt je overlevingsstrategieën, je vluchtroutes en je maskers ontdekt. En je kunt er daardoor uit stappen

Je kunt je openen en je kunt uitreiken naar de ander

Je kunt in verbinding blijven met de ander, ook als het even moeilijk is.

Je ziet het effect van jouw transformatie op je eigen omgeving (partner, kinderen, familie)

Je hebt je roeping gevonden in werk én verdient er geld mee

Je durft helemaal te gaan staan in je ondernemerschap en zegt echte concrete stappen in je zichtbaarheid

Je durft nu eindelijk te spreken vanuit je gevoel

Je leeft helemaal je eigen leven

Mijn eigen reis

Ik zie mezelf nog voor me, hoe ik was, onrustig, ongegrond en altijd maar bezig met de ander. Ik worstelde met mijn gevoel, met mijn lijf, mijn werk en in relaties. Mijn gevoeligheid en emoties zaten in de weg, zo dacht ik. Ik kwam er gewoon niet bij en had het ook niet van huis uit mee gekregen. Ik gaf mezelf altijd weg in mijn werk, in de liefde, in al mijn relaties en zelfs aan mijn kinderen door maar met de wereld en de ander bezig te zijn en te ‘pleasen’.

Totdat ik leerde om te voelen en te vertrouwen op mezelf en mijn intuïtie. Dit begon toen ik moedig genoeg was om echt de tijd te nemen om werkelijk te leren voelen en niet alleen maar te denken en praten over gevoelens. Toen transformeerden mijn boosheid, mijn verdriet, mijn angst en mijn kwetsbaarheid. Toen ontstond nieuwe kracht, ontdekte ik mijn roeping, begon mijn werk te stromen, ontmoette ik de liefde en leerde ik levensvreugde voelen die onafhankelijk was van de ups en downs van het leven. Ik moest van heel ver komen, maar ben dankbaar dat ik kan voelen. Ik wil niets liever dan met anderen deze kracht delen en hen steunen in hun ontwikkeling, zoals mijn leraren mij hebben gesteund. Want ik zie dat wanneer ik kan voelen alles beter gaat. Dan heb ik échte verbinding met mezelf, mijn lijf, mijn liefde en mijn klanten.

Ons programma

In ons programma leer je hoe je verder kunt gaan als de deur naar je gevoel en intuïtie op slot lijkt te zitten. Je leert luisteren naar jezelf in vijf praktische eenvoudige stappen, de vijf universele stappen naar je zielsbestemming. Het is een makkelijk toepasbare vorm van mijn ‘intuïtief systemische coach-methode’, waarin ik inmiddels 15 jaar lesgeef en waarmee ik de afgelopen 20 jaar duizenden mensen heb begeleid om intuïtief te leven in hun liefde, hun werk en hun persoonlijk leiderschap. Als je de verborgen boodschap van je ziel ontdekt dan openen zich oneindige mogelijkheden.

In vijf universele stappen naar je zielsbestemming

In het werk dat ik nu al zoveel jaren doe ontdekte ik de vijf universele stappen om tot je zielsbestemming te komen. We volgen deze stappen in de vijf weekenden van de Reis voor je Leven:

 1. Jouw hier-en-nu-situatie, jouw uitdaging
 2. Je lijf, je emoties, je gevoel. Het leren voelen.
 3. De oude (verborgen) verhalen
 4. Alles is liefde. Jouw liefde, jouw bezieling, jouw levenskracht
 5. Leiderschap nemen over je eigen leven. Je eerste stap naar buiten zetten.

Voor wie is deze training

 • Voor moedige, eerlijke, ondernemende mensen.
 • Voor mensen die bereid zijn te leren over zichzelf en hun gevoel en om daarmee vervolgens de wereld in te gaan.
 • Voor gevoelige mensen, die zich bevroren voelen en nog niet in beweging (kunnen) komen.
 • Voor rationele mensen, die erachter komen dat de ratio hen niet (altijd) meer verder brengt.
 • Voor levensgenieters, avonturiers en wereldverbeteraars. Mensen die gewoonweg diep, echt en voluit willen leren voelen, geven, nemen en genieten.

Sommige mensen weten van binnen dat er meer inzit. Alsof iets naar buiten wil komen. Maar het lijkt net of een onzichtbaar koord ze vasthoudt, er iets is bevroren, waardoor ze zich altijd inhouden. We hebben ontdekt dat in hun geschiedenis meestal iets emotioneels is verborgen, wat nu zichtbaar mag worden.
Andere mensen zijn heel ver gekomen met hun hoofd, ze hebben er prachtige carrières mee gebouwd. En dan gaat het ‘ineens’ niet verder; ze raken in een relatiecrisis of een burn-out. Ze stellen zichzelf steeds dezelfde vragen. Een nieuwe route mag gevonden worden.

Voor wie is het niet

Deze training is niet geschikt voor jou als je een ‘quick fix’ zoekt. Heb je niet de moed om écht naar binnen te kijken, diep af te dalen in jezelf? Met ‘alle gevolgen van dien’? Je hebt er moed voor nodig om de confrontatie aan te gaan. Met jezelf, met je ingesleten patronen, met je vastgeroeste gedachten, met je beperkende overtuigingen. Want die kom je geheid tegen, ook al denk je van niet. (We hebben ze namelijk allemaal.) En je hebt er moed voor nodig om die patronen en die gedachten te doorbreken. Als je dat nu niet kunt opbrengen, geeft niets. Misschien heb je meer tijd nodig om moed te verzamelen. Neem je tijd. Jouw tijd komt heus nog.

De uitdaging

 1. Wil je je niet meer verstoppen voor datgene wat nu nog in je onderbewustzijn is? Omdat je jouw liefde, jouw kracht, jouw wijsheid (weer) wilt leren kennen? Sterker nog: omdat je die elementen leidend wilt laten zijn in jouw leven? En ga je daar vol voor?
 2. Wil je van verdriet naar liefde, van woede naar kracht, van verwarring naar wijsheid?
 3. Wil je de edele kunst van het voelen en het effectief inzetten van je intuïtie leren?

Als jij ‘JA’ zegt tegen deze uitdaging, dan ben ik graag je reisbegeleider.

Duur: 10 dagen, 10:00 – 17:30

Start: september 2021

Ook voor mannen

“Ik heb mijn roeping gevonden”

Voor mannen is het vaak heel spannend om op innerlijke reis te gaan.

Gijsbert: Voor ik de Reis voor je Leven ging doen had ik het gevoel ‘dat er toch meer moet zijn’. Ik ben opgegroeid in een warm en liefdevol gezin. Ik heb een goede band met mijn broer. Zelf heb ik een fijn gezin en een leuke job. En toch…
Het gevoel dat er iets ontbrak was zo wezenlijk dat ik er iets mee wilde doen. Via een collega kwam ik bij Hylke. Eerst maar eens een workshop doen… ‘Leef de Liefde’ sprak me aan, want de passie in onze relatie was een beetje weggezakt. Wát een eyeopeners kreeg ik daar. De opstellingsoefeningen gaven me inzicht in de relatie met mijn moeder en de impact daarvan op mijn huidige relatie. Ik merkte dat ik met de steun van mijn vader en de mannenlijn veel meer in mijn mannelijke kracht kon staan en meer de man kon zijn die mijn vrouw ook veel leuker vindt ?

Dat stimuleerde mij om de Reis voor je Leven te gaan doen. Best een grote stap, want ik moest vrij nemen van mijn werk en mijn gezin. Gelukkig steunde mijn vrouw me hierin en gunde ze mij dit proces.
Het was een reis met hindernissen. Ik voelde me enorm loyaal aan mijn ouders, waardoor het even duurde voor ik kon erkennen dat ook zij hun ‘erfenisjes’ hadden uit hun familiesysteem. Ze zijn er niet meer, maar in de opstellingen voelde ik hun aanwezigheid weer. Dat vond ik fantastisch.

Ik realiseerde me gaandeweg dat mijn gevoel van ‘er moet toch meer zijn’ voortkwam uit het gemis aan zingeving. Een doel, een levensmissie. In een van de opstellingen kwam ik erachter dat mijn voorouders heel lang een boerderij hebben gehad in Groningen. Ze waren echte boeren met ontzettend veel liefde voor het land. Diezelfde liefde uitte zich bij mij in boosheid als ik zie hoe er met deze aarde wordt omgesprongen en de zorg die ik heb hoe wij deze wereld achter zullen laten voor onze kinderen. Dit inzicht zorgde ervoor dat ik me nu inzet om biologische boeren en consumenten dichter bij elkaar te brengen. Zodat er met meer liefde wordt omgegaan met het land en de dieren. Nu voel ik eindelijk mijn reden van bestaan.

De Reis voor je Leven

Duur:
5 x 2 dagen. We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 18:00.

Data:

Start: september 2021

Locatie:
Amsterdam

Kosten volledige opleiding:
Kosten opleiding: € 3.495 (incl. btw).

 

Met Hylke Bonnema

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland en wereldwijd. Met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode heeft hij al duizenden mensen begeleid en opgeleid. Deze bijzonder inspirerende man heeft een eigenzinnige manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant. Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Hij wordt gestempeld als iemand die jou wezenlijk in beweging kan brengen.

Door het werken met opstellingen maken we snel contact met wat er verstopt zit in ons en waarom we nu vastzitten. De opstellingen helpen ons op een veilige doch snelle manier, stapje voor stapje, uit de bevroren impasse van onze levensthema’s meer in beweging te komen; van binnen en van buiten.

Ons reisschema wil ik nauwkeurig afstemmen op de groep. Ik wil graag werken met wat er werkelijk speelt binnen de groep. Ik heb een schets gemaakt van de reis als een soort reiskaart. Het is echter als een patiënt diagnosticeren die je nog niet gezien hebt. Ik kan nog niet precies onze reis uit zetten omdat ik jou en de rest van de groep nog niet echt diep heb mogen ontmoeten. Pas dan kan ik beter koers zetten voor de reis en het programma zo afstemmen dat het ook precies past bij wat er op dat moment voor jou en de groep nodig is. In plaats van ons allemaal door een door het hoofd bedacht reisschema heen te duwen terwijl we ter plaatse als we echt op reis ergens een dag langer willen blijven of juist snel verder willen.

Onze methode ‘Het Nieuwe Opstellen’

De nieuwe opstellingen methode heb ik de afgelopen 15 jaar beproefd ontwikkeld en met veel succes ingezet. Ik heb gekeken hoe we konden zorgen dat de inzichten uit de opstellingen ook daadwerkelijk tot concrete stappen en verbeteringen in het dagelijks leven konden leiden.

We werken met concrete levensvragen op het gebied van werk, liefde en leven! Hiermee gaan we aan de slag. We gaan eerst onderzoeken, wat er eigenlijk speelt. Wat voel je en welk verhaal wil je lichaam vertellen.

De essentie van ons opstellingen-werk bestaat eruit dat we in onze dagelijkse vraagstukken en de daarbij behorende belemmeringen gaan ont-dekken welke innerlijke krachtbronnen, ‘schatten’ daarin verscholen liggen. Carl Jung noemde deze ‘archetypen’. Dit zijn universele leven gevende principes, waarden, kwaliteiten en talenten die jij kunt aanboren. Ze liggen verscholen onder allerlei oude overtuigingen. Die voortkomen uit onze opvoeding en van onze ouders, grootouders en voorouders. We gaan schatgraven!

We willen iets veranderen in ons leven en hebben vaak al een heel leven met oude programmering dus is het belangrijk – en dat blijkt ook uit ervaring – dat je hiervoor de neemt tijd. Quick fixes werken, zoals je weet niet.

 

Het programma, de reisbeschrijving

Dit is een schetsroute van wat we in grote lijnen zullen volgen, echter we kunnen ook uitwijken indien we op de reis interessante zijpaden ontdekken.

Stap 1: Jouw hier-en-nu-situatie; jouw uitdaging; jouw verlangen

Waar wil jij heen met deze reis? Wat wil jij bereiken met deze reis van binnen en van buiten in de wereld van werk en liefde? Waar sta je nu? Wat zijn je omstandigheden? Dit blok gaat over kennismaken, intervisie groepjes creëren, coaching buddy’s ontmoeten en het leren van een aantal basis vaardigheden. Na deze 2 dagen heb je helder wat je werkelijk wilt, ben je in contact gekomen met je verlangen en leef je je verlangen! Je ziet en herkent je vluchtroutes en kiest ervoor om ze niet altijd zomaar te volgen.

Stap 2: Je lijf, je emoties, je gevoel. Het leren voelen

Luister naar je lijf. Je spanningen en je emoties vertellen je het verhaal over hoe het nu met je is. Vaak luisteren we pas naar ons lijf als er iets mis gaat. We doen oefeningen in lichaamsbewustzijn en onderzoeken welke oude verhalen en overtuigingen zich aandienen als je bij je lijf en je emotie blijft. In de spanning en de pijn zit jouw krachtbron (van haat naar liefde). Na dit blok heb je geleerd om lekker in je vel te gaan zitten en ben je belichaamd, geaard en geworteld. Je durft je emotie en spanningen aan te gaan. Je oude verhalen en overtuigingen heb je gezien en losgelaten. Je hebt geleerd te luisteren naar je intuïtie en dit in te zetten.

Blok 3: De oude (verborgen) verhalen

Deze dagen gaan we schatgraven. Om die schatten te ontdekken maken we echt de tijd en aandacht vrij om ze te zoeken en op te graven en de waarde die erin zit te gaan leren gebruiken en inzetten in ons leven.
We zijn onbewust loyaal aan onze ouders, grootouders en voorouders. En onder onze blokkades liggen ook hun pijn, verdriet, boosheid en andere emoties verborgen. Alsof wij een prijs betalen voor hun verborgen verhalen.
Wat voor grote kracht geeft jouw verleden jou om nu je leven te leiden?

Stap 4: Alles is liefde. Jouw liefde, jouw bezieling, jouw levenskracht

Hoe is het met de liefde in jouw leven? Je hartstocht, passie, intimiteit, seksualiteit, verbinding, communicatie en partnerschap? We gaan dit met elkaar samen aan. We gaan apart van elkaar kijken naar hoe mannen dit zien en hoe de vrouwen erin staan. We gaan relatie-opstellingen doen om te kijken hoe we elkaar weer opnieuw echt kunnen vinden en onze relatie verbeteren. Ook het blok om nu een keer de juiste partner naar je toe te trekken. Je mag in dit blok je partner meenemen. Maak er een leuk avontuur van voor jullie samen, voor jullie relatie, voor jullie kinderen. Ook als de partner het niks vindt is hij/zij van harte welkom en mag te alle tijden weer gaan. Het gaat hier uiteindelijk over echt de liefde vinden diep in jezelf. Na dit blok heb je je blokkade omarmt en getransformeerd in een krachtbron. Je durft de liefde meer te gaan leven. Je meer open te stellen voor seksualiteit, intimiteit en verdieping in je relatie. Je hebt nieuwe perspectieven gekregen op man zijn, vrouw zijn, relatie en seksualiteit.

Blok 5: Leiderschap nemen over je eigen leven. Je eerste stap naar buiten zetten.

Dit blok gaat over stappen zetten in de wereld. Welke eerst echte stap ga jij nemen? Als jij zelf een eerste moedige stap echt zet, dan volgt de wereld jou en worden je verlangens vervuld. Iedere lange reis beging met een eerste stap… Het gaat er nu om het écht te gaan doen, concreet én praktisch. Na dit blok heb je geleerd om moedige stappen te zetten. Je durft te gaan voor je verlangen. Je toont leiderschap in je omgeving, in de liefde, in je werk en van binnen in jezelf. Je bent je eigen zaak begonnen. Je geniet van hernieuwde liefde in je leven. Je bent in dienst van het leven. Je viert gelukkig het jaar van je leven samen met anderen. Tijd voor een spetterend eindfeest!!

 

Locatie en data:

 

Locatie: volgt binnenkort.

Duur: 10 dagen. We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 17:30.

Data: 

 • Nieuwe data volgen binnenkort.

Investering Kosten: met vroegboekkorting  € 2495,- (incl. btw)  / Volle prijs  € 3.495,- (incl. btw).

Incl. Koffie/Thee/Water, koekjes/fruit. Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.

 

 

 

 


Bij onvoldoende deelname behouden wij ons het recht voor deze Reis te verplaatsen of te annuleren

Meedoen aan de Reis voor je Leven is best een grote beslissing die een stevige financiële en tijdsinvestering vraagt van jou. Ik waardeer het enorm als je besluit te investeren in deze reis voor jezelf, je systeem en de wereld. Het is belangrijk dat het klopt voor jou, mij en de de systemen. Daarom nemen we samen de ruimte om tot en met het eerste blok afscheid van elkaar te kunnen nemen. Als we ervaren dat het niet klopt krijg je na het eerst blok ook je investering terug (met aftrek van de kosten van het eerste blok, zijnde € 500,-). Na het eerste blok is restitutie niet meer mogelijk.

 

Hylke Bonnema

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland én wereldwijd die met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode al duizenden mensen heeft begeleid en opgeleid. De mensen die met hem op reis gaan vinden hem een inspirerende man met een bijzondere manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant.

Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Deelnemers zeggen over hem dat hij als een echte vakman/meesteropsteller jou echt in beweging kan brengen.

Het Team

Op alle live events zullen er professionele assistenten en meerdere coaches aanwezig zijn, allemaal opgeleid in het systemisch werk bij Hylke Bonnema.

Wat biedt De Reis voor je Leven jou?

De Reis voor je Leven doorbreekt oude patronen door jezelf aan het werk te zetten met jouw thema’s en daarin met behulp van het nieuwe opstellen snel diep te leren voelen wat er speelt en antwoorden te vinden die helpen om jouw verlangens te realiseren. Het nieuwe opstellen is geïnspireerd op het werk van mijn leraar Bert Hellinger. Ik heb deze vorm van systemisch werk de laatste 10 jaar doorontwikkeld samen met mijn opleidingsgroepen.

Doorgroeien?

Als je na de Reis voor je Leven wilt doorgroeien en ook zelf het vak wilt leren toepassen in je werk of je praktijk, kan je doorstromen naar de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen. Als je de Reis voor je Leven helemaal hebt afgerond krijg je 25% korting op de Jaaropleiding.

Wat onze reisgenoten zeggen

“Ik voel mijn intuïtie weer, en kies wat ik zelf belangrijk vind”

Linda: “Ik was eindeloos aan het twijfelen en kwam vaak maar niet in actie. Zo bang was ik om iets fout te doen. Daardoor bleef ik jarenlang hangen in relaties en banen die helemaal niet goed voor me waren. Door de vijf universele stappen van de Reis voor je Leven toe te passen kwam ik weer in contact met mijn intuïtie en durfde ik dat deel van mij weer toe te laten. Ik kan niet zo goed omschrijven wat er gebeurde, maar nog steeds kan ik teruggaan naar dat deel in mijzelf. En dan weet ik wat me te doen staat. Dat geeft me zoveel zelfvertrouwen. Ik heb me uiteindelijk zelfs laten omscholen. Als edelsmid doe ik nu het werk dat ik altijd al wilde.

Linda

“Ik heb weer contact met mijn moeder”

Maud: “Jarenlang had ik geen contact met mijn moeder. We begrepen elkaar gewoon niet, ze gaf me altijd het gevoel dat ik niet het kind was dat zij graag wilde. Het was mijn eigen keuze, maar toch knaagde het aan me. Met feestdagen en verjaardagen vooral. Die stilte. Door met Hylke samen op reis te gaan en ook haar oude verhaal te zien, zag ik opeens een andere kant van haar. En voelde ik heel diep hoe ik mijn dochter tekort doe door haar het contact met haar oma te ontzeggen. Wat ik die middag heb ervaren trof me zo, dat ik voorzichtig weer contact heb gezocht. Uiteindelijk heb ik me met haar gedrag kunnen verzoenen. Ik reageer nu zelf anders, waardoor zij zich ook anders kan opstellen. We zijn niet van nature dikke maatjes, maar ik zie dat ik met dat verlangen ook dingen tegenhoud die er wel zijn. Ik ben zielsblij dat ze weer in het leven van mij en mijn dochter is.”

Maud

‘De Reis voor je Leven’

Deelnemers over De Reis van je Leven

Sylvia over haar ‘Reis voor je Leven’

Heb je wel eens het idee dat je in je leven steeds dezelfde rondjes aan het rijden bent? Luister naar Bob’s mooie verhaal  over de enorme impact van De Reis voor je Leven op zijn leven.

Vivianne over haar ‘Reis voor je Leven’

Lezen

Het Nieuwe Opstellen

Meer info >>

Geld Verdienen met je Roeping

Meer info >>

Van Spanning naar Spirit

Meer info >>

Luisteren

Muzieklijst

Er is een lijst op spotify waar Hylke ook nummers in zet die hij mooi vindt. De lijst heet Terug in je Lijf.

De metamorfose Podcast

Iris Sturgeon maakt de Metamorfose Podcast. Zij heeft een interview met Hylke gehad en deze is terug te luisteren via deze link.

Kijken

YouTube

Om alvast meer materiaal te bekijken kan je een kijkje nemen op ons Youtube kanaal.