De Reis voor je Leven

Versterk je levenskracht en leef je eigen leven!

Ik kies nu helemaal voor mezelf en heb mijn patronen doorbroken — Mariska

Ik snap nu waar mijn liefde voor het Groninger land vandaan komt en draag nu een bewust steentje bij aan het behoudt van de aarde voor onze kinderen — Gijsbert

Met de Reis voor je Leven maak je een innerlijke reis die je leven zal veranderen.

Je leven krijgt meer betekenis.

Voel jouw waarde en reik uit, voor jezelf, je (toekomstige) partner, je kinderen en de wereld.

Je gaat samen met een groep mensen onderweg die hetzelfde verlangen hebben naar een lichter leven. Dat geeft steun en verbinding.

Juist ook als het leven even wat minder leuk is door bv een burn-out, een echtscheiding of verlies.

Je hoeft het niet alleen te dragen.

Er is ook voldoende ruimte voor plezier, dansen, lachen… omdat verwerken van (oude) pijn daar ruimte voor geeft. Omdat ont-dekken zoveel opluchting geeft.

Het verhaal van Mariska*

Toen Mariska instapte bij de Reis voor je Leven had ze al veel boeken gelezen en al vele therapieën achter de rug…

Na een traumatische jeugd met misbruik en een hele slechte relatie met haar moeder was ze een kei geworden in overleven. Met een overlevingsmechanisme dat haar gevoel uitschakelde, kon ze prima vertellen over wat haar allemaal was overkomen. Ook over de dood van haar dochtertje vertelde ze, maar zonder gevoel.

Tijdens een van de opstellingen tijdens haar reis kon ze niet meer wegvluchten. Ze kon niet meer om de pijn heen en ze ging letterlijk naar de grond.

Mariska: ‘Voor mijn moeder overleed zei ze tegen mij ‘je dacht dat ik niet van je hield, maar ik kon je niet dichtbij laten komen’. Ik snapte daar niets van. In de opstelling zei mijn moeder tegen mij ‘ik schaam me zo; het spijt me’. Dat bracht me naar de grond en heeft me daarna doen oprijzen als een feniks’.

Het bleek later het grootste doorbraakmoment te zijn van het  jaar. ‘In eerste instantie was ik boos op Hylke, want hij had me gebroken. Later merkte ik hoe goed het me had gedaan. Eindelijk kan ik weer langzaamaan voelen. Het mooiste is dat ik zie dat mijn patronen doorbroken worden. En dat dat ook effect heeft op mijn dochter, die mijn patronen al had overgenomen. Zij kiest nu ook voor het eerst voor zichzelf en heeft een relatie verbroken die niet goed voor haar was. Dat maakte deze reis meer dan de moeite waard.’

Mariska heeft echt een offer moeten brengen om deze reis te kunnen maken. Na haar laatste echtscheiding stond ze weer op straat. Met een deel van de centjes die ze overhield aan de verkoop van haar huis heeft ze gekozen voor deze investering in zichzelf. 

Het is een investering waar je je leven lang profijt van hebt, want de methode kan je altijd blijven toepassen op alle situaties in je leven.

Onze missie is 1.000.000 miljoen Nederlanders weer te laten voelen.

Wortels

Als je je wortels vindt, zal je draagkracht toenemen. Simpel omdat je steviger met je voeten op de grond kan staan. En iedereen valt door gebeurtenissen in het leven wel eens om, maar door de gezonde levenskracht die je hebt uit je wortels ben je veerkrachtiger en zul je veel sneller weer overeind komen.

Als we je geschiedenis zichtbaar maken zullen blokkades zich transformeren in liefdevolle hulpbronnen die je altijd kunt voelen, waar en wanneer dan ook.

Dat doen we onder andere met Het Nieuwe Opstellen. Een opstellingenmethode die door Hylke nog steeds verder wordt ontwikkeld.

De 5 levenswetten

We volgen hierbij in de 5 levenswetten die Hylke ontdekt heeft in de vele jaren dat hij dit werk nu doet. Hieronder de 5 stappen die we volgen in de 5 weekenden van de Reis voor je Leven:

 1. Jouw hier-en-nu-situatie, jouw uitdaging
 2. Je lijf, je emoties, je gevoel. Het leren voelen.
 3. De oude (verborgen) verhalen
 4. Alles is liefde. Jouw liefde, jouw bezieling, jouw levenskracht
 5. Leiderschap nemen over je eigen leven. Je eerste stap naar buiten zetten.

Zeg jij ‘JA’ tegen deze uitdaging en ga je mee op reis?

Ook voor mannen

Voor mannen is op een innerlijke reis gaan met zichzelf vaak nog heel spannend.

Het verhaal van Gijsbert*

Voor ik de Reis voor je Leven ging doen had ik een gevoel van ‘er moet toch meer zijn’. Ik ben opgegroeid in een warm en liefdevol gezin. Ik heb een goede band met mijn broer. Zelf heb ik een fijn gezin en een leuke job. En toch….

Dat gevoel dat er iets ontbrak voelde zo wezenlijk dat ik voelde dat ik er iets mee wilde doen. Via een collega kwam ik bij Hylke. Eerst maar eens een workshop doen… ‘Leef de Liefde’ sprak me wel aan. Want de passie in onze relatie was wel een beetje weggezakt. Zo gaat dat vaak in een druk gezinsleven en focus op werk. Zonder al te hoge verwachtingen ging ik naar die workshop. Maar wow… wat een eyeopeners kreeg ik daar. De opstellings-oefeningen gaven me al meteen inzicht over de relatie met mijn moeder en de impact daarvan op mijn relatie. Ik merkte als ik de steun van mijn vader en de mannenlijn kon voelen dat ik veel meer in mijn mannelijk kracht kon staan en meer de man kon zijn die mijn vrouw ook veel leuker vindt😊. Ik merkte het verschil in de weken erna al meteen in mijn relatie.

Dat maakte dat ik de stap zette om de Reis voor je Leven te gaan doen.

Het was best een grote stap om te zetten, want ik moest er vrij voor nemen van mijn werk en mijn gezin. Ik kom uit Groningen, dus ik koos ervoor te overnachten in Amsterdam. Gelukkig had ik de steun van mijn vrouw hierin en gunde ze mij dit proces.

Het was een reis met hindernissen. Want niet in elk onderdeel herkende ik mezelf. Ik voelde me enorm loyaal aan mijn ouders en het duurde even voor ik kon erkennen dat ook zij hun ‘dingetjes’ hadden die ze meedroegen uit hun familiesysteem. Ze zijn er niet meer, dus dat gemis werd ook wel aangeraakt. In de opstellingen hun aanwezigheid weer voelen vond ik fantastisch. Ik neem dat echt ook mee.

Ik realiseerde me gaandeweg dat het gevoel van ‘er moet toch meer zijn’ voortkwam uit het gemis aan zingeving in het leven. Een doel, een levensmissie. In een van de opstellingen daarover kwam ik erachter dat mijn voorouders heel lang een boerderij hebben gehad in Groningen. Ze waren echte boeren met ontzettend veel liefde voor het land. Die liefde was voor mij al voelbaar, die uitte zich vooral in de boosheid die ik voel als ik zie hoe er met deze aarde wordt omgesprongen en de zorg die ik heb hoe wij deze wereld achter zullen laten voor onze kinderen. Voor mij is dit de reden geweest voor mijn nieuwe stap. Me inzetten om biologische boeren en consumenten dichter bij elkaar te brengen. Zodat er weer met meer liefde omgegaan wordt met het land en de dieren.

Nu voel ik eindelijk mijn reden van bestaan.

 

Doe ook als Gijsbert en hou jezelf niet in.

Doe het nu anders…

Omdat het nu tijd is om van betekenis te zijn

Omdat je niet meer anders kan

Omdat verdiepen jouw weg is

Wat brengt deze reis jou:

 1. Je durft weer te voelen en te vertrouwen op je intuïtie
 2. Je kijkt met andere ogen naar je verhaal over je verleden
 3. Je kunt weer luisteren naar de boodschap van je lijf en van je ziel
 4. Je hebt je overlevingsstrategieën, je vluchtroutes en je maskers ontdekt. En je kunt er daardoor uit stappen.
 5. Je kunt je openen en je kunt uitreiken naar de ander
 6. Je kunt in verbinding blijven met de ander, ook als het even moeilijk is.
 7. Je ziet het effect van jouw transformatie op je eigen omgeving (partner, kinderen, familie)
 8. Je leeft helemaal je eigen leven

De Reis voor je Leven

Duur:
5 x 2 dagen. We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 18:00.

Data:
Blok 1 - 21 en 22 september 2019
Blok 2 - 16 en 17 november 2019
Blok 3 - 8 en 9 februari 2020
Blok 4 - 4 en 5 april 2020
Blok 5 - 27 en 28 juni 2020

Locatie:
Diemen (bij Amsterdam)

Kosten volledige opleiding:
Kosten opleiding : 2995 euro (incl. btw).

Vroegboekkorting
Boek nu en krijg 1000 euro korting! (geldig tot en met 8 september 2019)
Je betaald dan dus 1995 euro (incl. btw).

Dubbelkorting
Kom je met je partner, je vriend/vriendin, collega dan krijg je van ons nog een aantrekkelijke extra korting.
Neem hiervoor contact op met Karin (info@familieopstellingen.nl)

Met Hylke Bonnema

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland en wereldwijd. Met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode heeft hij al duizenden mensen begeleid en opgeleid. Deze bijzonder inspirerende man heeft een eigenzinnige manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant. Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Hij wordt gestempeld als iemand die jou wezenlijk in beweging kan brengen.

Je bent al succesvol. Je doet je best in alle dingen die moeten gebeuren; werk, familie, relatie. Maar niet altijd met het gewenste resultaat. Vandaag de dag wordt er veel van ons verwacht. Wil jij dichter bij jezelf komen of gewoonweg meer vervulling uit het leven halen. Ontdek hoe je concrete stappen kunt zetten. Durf voor jezelf te kiezen en beleef 'De Reis voor je Leven'. Op zielsreis naar jouw grotere verhaal.

 

Door het werken met opstellingen maken we snel contact met wat er verstopt zit in ons en waarom we nu vastzitten. De opstellingen helpen ons op een veilige doch snelle manier, stapje voor stapje, uit de bevroren impasse van onze levensthema’s meer in beweging te komen; van binnen en van buiten.

Ons reisschema wil ik nauwkeurig afstemmen op de groep. Ik wil graag werken met wat er werkelijk speelt binnen de groep. Ik heb een schets gemaakt van de reis als een soort reiskaart. Het is echter als een patiënt diagnosticeren die je nog niet gezien hebt. Ik kan nog niet precies onze reis uit zetten omdat ik jou en de rest van de groep nog niet echt diep heb mogen ontmoeten. Pas dan kan ik beter koers zetten voor de reis en het programma zo afstemmen dat het ook precies past bij wat er op dat moment voor jou en de groep nodig is. In plaats van ons allemaal door een door het hoofd bedacht reisschema heen te duwen terwijl we ter plaatse als we echt op reis ergens een dag langer willen blijven of juist snel verder willen.

Onze methode ‘Het Nieuwe Opstellen’

De nieuwe opstellingen methode heb ik de afgelopen 15 jaar beproefd ontwikkeld en met veel succes ingezet. Ik heb gekeken hoe we konden zorgen dat de inzichten uit de opstellingen ook daadwerkelijk tot concrete stappen en verbeteringen in het dagelijks leven konden leiden.

We werken met concrete levensvragen op het gebied van werk, liefde en leven! Hiermee gaan we aan de slag. We gaan eerst onderzoeken, wat er eigenlijk speelt. Wat voel je en welk verhaal wil je lichaam vertellen.

De essentie van ons opstellingen-werk bestaat eruit dat we in onze dagelijkse vraagstukken en de daarbij behorende belemmeringen gaan ont-dekken welke innerlijke krachtbronnen, ‘schatten’ daarin verscholen liggen. Carl Jung noemde deze 'archetypen'. Dit zijn universele leven gevende principes, waarden, kwaliteiten en talenten die jij kunt aanboren. Ze liggen verscholen onder allerlei oude overtuigingen. Die voortkomen uit onze opvoeding en van onze ouders, grootouders en voorouders. We gaan schatgraven!

We willen iets veranderen in ons leven en hebben vaak al een heel leven met oude programmering dus is het belangrijk – en dat blijkt ook uit ervaring – dat je hiervoor de neemt tijd. Quick fixes werken, zoals je weet niet.

 

 

Het programma, de reisbeschrijving

Dit is een schetsroute van wat we in grote lijnen zullen volgen, echter we kunnen ook uitwijken indien we op de reis interessante zijpaden ontdekken. 

Stap 1: Jouw hier-en-nu-situatie; jouw uitdaging; jouw verlangen

Waar wil jij heen met deze reis? Wat wil jij bereiken met deze reis van binnen en van buiten in de wereld van werk en liefde? Waar sta je nu? Wat zijn je omstandigheden? Dit blok gaat over kennismaken, intervisie groepjes creëren, coaching buddy’s ontmoeten en het leren van een aantal basis vaardigheden. Na deze 2 dagen heb je helder wat je werkelijk wilt, ben je in contact gekomen met je verlangen en leef je je verlangen! Je ziet en herkent je vluchtroutes en kiest ervoor om ze niet altijd zomaar te volgen.

Stap 2: Je lijf, je emoties, je gevoel. Het leren voelen

Luister naar je lijf. Je spanningen en je emoties vertellen je het verhaal over hoe het nu met je is. Vaak luisteren we pas naar ons lijf als er iets mis gaat. We doen oefeningen in lichaamsbewustzijn en onderzoeken welke oude verhalen en overtuigingen zich aandienen als je bij je lijf en je emotie blijft. In de spanning en de pijn zit jouw krachtbron (van haat naar liefde). Na dit blok heb je geleerd om lekker in je vel te gaan zitten en ben je belichaamd, geaard en geworteld. Je durft je emotie en spanningen aan te gaan. Je oude verhalen en overtuigingen heb je gezien en losgelaten. Je hebt geleerd te luisteren naar je intuïtie en dit in te zetten. 

Blok 3: De oude (verborgen) verhalen

Deze dagen gaan we schatgraven. Om die schatten te ontdekken maken we echt de tijd en aandacht vrij om ze te zoeken en op te graven en de waarde die erin zit te gaan leren gebruiken en inzetten in ons leven. 
We zijn onbewust loyaal aan onze ouders, grootouders en voorouders. En onder onze blokkades liggen ook hun pijn, verdriet, boosheid en andere emoties verborgen. Alsof wij een prijs betalen voor hun verborgen verhalen.
Wat voor grote kracht geeft jouw verleden jou om nu je leven te leiden?

Stap 4: Alles is liefde. Jouw liefde, jouw bezieling, jouw levenskracht

Hoe is het met de liefde in jouw leven? Je hartstocht, passie, intimiteit, seksualiteit, verbinding, communicatie en partnerschap? We gaan dit met elkaar samen aan. We gaan apart van elkaar kijken naar hoe mannen dit zien en hoe de vrouwen erin staan. We gaan relatie-opstellingen doen om te kijken hoe we elkaar weer opnieuw echt kunnen vinden en onze relatie verbeteren. Ook het blok om nu een keer de juiste partner naar je toe te trekken. Je mag in dit blok je partner meenemen. Maak er een leuk avontuur van voor jullie samen, voor jullie relatie, voor jullie kinderen. Ook als de partner het niks vindt is hij/zij van harte welkom en mag te alle tijden weer gaan. Het gaat hier uiteindelijk over echt de liefde vinden diep in jezelf. Na dit blok heb je je blokkade omarmt en getransformeerd in een krachtbron. Je durft de liefde meer te gaan leven. Je meer open te stellen voor seksualiteit, intimiteit en verdieping in je relatie. Je hebt nieuwe perspectieven gekregen op man zijn, vrouw zijn, relatie en seksualiteit. 

Blok 5: Leiderschap nemen over je eigen leven. Je eerste stap naar buiten zetten.

Dit blok gaat over stappen zetten in de wereld. Welke eerst echte stap ga jij nemen? Als jij zelf een eerste moedige stap echt zet, dan volgt de wereld jou en worden je verlangens vervuld. Iedere lange reis beging met een eerste stap... Het gaat er nu om het écht te gaan doen, concreet én praktisch. Na dit blok heb je geleerd om moedige stappen te zetten. Je durft te gaan voor je verlangen. Je toont leiderschap in je omgeving, in de liefde, in je werk en van binnen in jezelf. Je bent je eigen zaak begonnen. Je geniet van hernieuwde liefde in je leven. Je bent in dienst van het leven. Je viert gelukkig het jaar van je leven samen met anderen. Tijd voor een spetterend eindfeest!!

 

Locatie en data:

Diemen:

De Hoop, Hartveldseweg 23 Diemen, 1111 BG Nederland

Route en parkeren

Duur: 10 dagen. We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 17:30.

Data:

 • Blok 1: 21 en 22 sept 2019
 • Blok 2: 16 en 17 nov 2019
 • Blok 3: 8 en 9 feb 2020
 • Blok 4: 4 en 5 april 2020
 • Blok 5: 27 en 28 juni 2020

Investering Kosten: € 2995,- (incl. btw)
Incl. Koffie/Thee/Water, koekjes/fruit. Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.

 

Als je ondanks echte toewijding geen stappen maakt krijg je je geld terug. En daar mag je mij persoonlijk op aanspreken. Ik weet zeker dat het ook voor jou echt gaat werken. Bij onvoldoende deelname behouden wij ons het recht voor deze Reis te verplaatsen of te annuleren

 

Hylke Bonnema

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland én wereldwijd die met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode al duizenden mensen heeft begeleid en opgeleid. De mensen die met hem op reis gaan vinden hem een inspirerende man met een bijzondere manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant.

Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Deelnemers zeggen over hem dat hij als een echte vakman/meesteropsteller jou echt in beweging kan brengen.

Het Team

Op alle live events zullen er professionele assistenten en meerdere coaches aanwezig zijn, allemaal opgeleid in het systemisch werk bij Hylke Bonnema.

Wat biedt De Reis voor je Leven jou?

De Reis voor je Leven doorbreekt oude patronen door jezelf aan het werk te zetten met jouw thema’s en daarin met behulp van het nieuwe opstellen snel diep te leren voelen wat er speelt en antwoorden te vinden die helpen om jouw verlangens te realiseren. Het nieuwe opstellen is geïnspireerd op het werk van mijn leraar Bert Hellinger. Ik heb deze vorm van systemisch werk de laatste 10 jaar doorontwikkeld samen met mijn opleidingsgroepen.

Doorgroeien?

Als je na de Reis voor je Leven wilt doorgroeien en ook zelf het vak wilt leren toepassen in je werk of je praktijk, kan je doorstromen naar de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen. Als je de Reis voor je Leven helemaal hebt afgerond krijg je 25% korting op de Jaaropleiding.

*  i.v.m. de privacy hebben we de namen van de betrokkenen verandert

'De Reis voor je Leven'

Deelnemers over het werken met Hylke

Sylvia over haar 'Reis voor je Leven'

Joop over zijn 'Reis voor je Leven'

Vivianne over haar 'Reis voor je Leven'