Waarom
heb ik dat
altijd?
“Altijd als ik iets fijns meemaak, of als iets heel goed gaat, gebeurt er iets wat het verpest”, zei een cliënt laatst tegen mij. “Het kan in mijn leven gewoon niet zo zijn dat iets zomaar vanzelf gaat of dat iets echt wat wordt. Mijn praktijk begint te lopen en nu gebeurt dit weer en staat alles weer stil. Waarom heb ik dat?”
Een mooie en ook herkenbare vraag. De ervaring dat iets ons tegenhoudt of weer terugroept, hoor ik erg vaak en ken ik zelf ook. Je bent zo goed op weg met iets. En dan opeens…. tegenslag. Vaak grijpen we die tegenslag aan om weer tot stilstand te komen. Daarmee vallen we weer in onze oude blokkade terug. We ervaren de tegenslag als een groot stopteken. We zien de tegenslag niet als een gewone hobbel, maar maken hem enorm groot doordat al onze herinneringen aan ellende die de blokkade eerder in ons leven veroorzaakte mee naar boven komen.

Hoe doorbreek je dat?

Iets gaat pas echt veranderen, wanneer jij stopt met geloven in de oude verhalen. Die verhalen zijn op een bepaalde manier een vlucht en een excuus om je tegen te laten houden. De echte transformatie komt pas wanneer je niet meer wegrent van de tegenslag en het nare gevoel dat daarbij de kop opsteekt. Wanneer je juist stil gaat staan bij die pijn, en echt ruimte maakt om te voelen wat daarachter zit. Je kunt het vergelijken met een wond die als je de pleister eraf haalt eerst even gaat bloeden. Daarmee maakt hij zichzelf schoon en is hij klaar voor de echte genezing.

Volg de scheur

De pijn die je tegenkomt is als het ware een barst in jouw systeem. Als je die scheur volgt, opent zich de weg naar binnen en voel je wat daaronder is. Belangrijk, want daar zit namelijk de kracht die jou vooruit gaat brengen. Als je je oude structuur en vluchtroutes kunt zien en toch zegt: ‘nee, ik volg mijn hart nu’. En misschien zelfs de oude pijn kunt bedanken voor de inspiratie. Dan komt er ruimte voor transformatie.

 

Opleider & Opsteller
In onze maatschappij zijn we gewend om eerst een structuur te krijgen, vanuit het hoofd. Bij Hylke word je gestimuleerd om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je gaat vertrouwen op je eigen gevoel.
Omarm de tegenslag en gebruik hem als brandstof. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar gebruik hem om jouw kracht te vinden.

Laat het verleden je inspireren en niet tegenhouden

In opstellingen zie ik zo vaak hoe mensen uit liefde allerlei opvattingen, overtuigingen, gevoelens en spanningen van anderen op zich hebben genomen. Wanneer je eenmaal ziet dat dat allemaal niet van jou is: niet je vader, niet je moeder, niet de kerk, dan ben je vrij. Vrij om je eigen pad te lopen, de weg waar jij al zolang van droomt. Dan zie je hoe je met liefde nu ook nieuwe keuzes kunt maken.

Spreek je droom uit

Wacht niet langer. Spreek je droom overal uit. “Ik zoek een nieuwe liefde, een man, een vrouw, werk dat er zo en zo uitziet.” “ Ik heb een praktijk en wil mensen helpen” enzovoort. Omarm de tegenslag en gebruik hem als brandstof. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar gebruik hem om jouw kracht te vinden.
Leef!

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Hylke.

PS. Zullen we elkaar echt ontmoeten? De komende maanden Begin ga ik met de workshop 'LEEF je Levenskracht' het land in om jou te helpen de volgende stap te zetten en te luisteren naar je gevoel. Kom je kennismaken op een van de onderstaande data? 

In het nieuwe LEEF! programma leer je leven vanuit je intuïtie, in het nu, spontaan en zonder twijfel.

PS2. Op donderdagavond 5 april geef ik weer een workshop 'Het Nieuwe Opstellen' in Bilthoven. Het Nieuwe Opstellen is meer in stilte werken, het veld laten spreken, in haar pure vorm. Erop vertrouwen dat wat omhoog komt kloppend is. Als de natuur in het ontluikende voorjaar. Mooie timing dus. T/m 31 maart hebben we een sympathieke vroegboekkorting op onze Jaaropleiding Familie- en Organisatie Opstellingen die in mei weer in Amsterdam start. Deze opleiding is momenteel al tot over de helft vol.

 

 

 

 

 

 

OPSTELLINGEN ONTDEKKEN?

Ervaar thuis de kracht van intuïtief systemisch coachen en maak een doorbraak in werk, liefde en leven.

Download nu het thuisgids Thuisgids Opstellen. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

 

 

 

 

Gerelateerde Berichten