Is Jouw liefde nog op halve kracht?

Zou het niet fijn zijn als je gewoon kan blijven staan als het moeilijk gaat? De grootste uitdagingen kom ik tegen in de liefde. Jij ook? Hoe blijven we in verbinding met de ander en dus ook met onszelf. Wat doen we als we emotioneel geraakt en gekwetst worden? Trek je terug of val je aan? Je denkt meteen dat het aan de ander ligt. Herken je dat?

Daders en slachtoffers

 

Je projecteert jouw dader op de ander en jij bent weer slachtoffer. Of jij bent weer de schuldige dader en de ander slachtoffer? Dit zijn onze beroemde drama verhalen. Onder deze drama’s ligt gekwetstheid. Dit is moeilijk om te zien en voelen, laat staan toe te laten. Liever boos op de ander of juist teruggetrokken.

Soms zijn we zo diep teruggetrokken, dat we vergeten zijn wie we eigenlijk zijn. Altijd maar doen wat de ander wil en voor de ander zorgen ‘in de please stand’. En toch voelen we gelukkig diep van binnen dat er iets knaagt.

Iets ongelukkigs waar we ons hele leven al van wegrennen. In eerst instantie is wegrennen of aanvallen dan ook veiliger, ten minste dat denken we.

Opleider & Opsteller

In onze maatschappij zijn we gewend om eerst een structuur te krijgen, vanuit het hoofd. Bij Hylke word je gestimuleerd om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je gaat vertrouwen op je eigen gevoel.

Je herhaalt precies die verbinding in je relaties en zoekt precies die partners, want dat voelt als thuis komen. Au!

Geschrokken

De achtergrond van deze veel toegepaste, maar niet werkende strategie in relaties, ligt in onze vroege kindertijd. Vaak is er in die tijd een breuk ontstaan in de verbinding met je moeder, waarvan je geschrokken bent. Dit moment van schrik was zo sterk dat je moest splitsen tussen een goede moeder (die je moet pleasen) en een slechte jij. Of andersom een slechte moeder en goeie jij (narcisme).

Vervolgens zoek je dan heel je leven naar deze eerder gevoelde dynamiek in de liefde. Je herhaalt precies die verbinding in je relaties, en zoekt precies die partners, want dat voelt als thuis komen. Au!

Dit lijkt onoplosbaar, tot het moment dat je het doorziet en dat je dat gevoel van kwetsbaarheid en gemis kunt toelaten. Deze kwetsbaarheid toelaten brengt je dichterbij jezelf en ook bij de ander, die jou dan echt kan voelen, voorbij je beschermmuur.

In de kern van waar jij geraakt wordt zit dus ergens nog deze onvervulde behoefte aan veilige liefde en verbinding. Als een prachtige parel verscholen ligt deze diepe zachte prachtige levengevende waarde, kwaliteit en talent in jou verborgen.

Als je durft het aan te gaan ligt er een prachtige beloning op je te wachten 🙂 In ons programma ‘Het jaar van je Leven’ dat in september begint gaan we deze kracht ontdekken in de liefde.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

 

 

 

PS. Op maandagavond 22 mei geef ik het gloednieuwe webinar – ‘De 5 Levenwetten – waarom het nu niet stroomt in werk en liefde (en wat je er aan kunt doen)’ en dan de dag erna op dinsdag 23 mei een webinar ‘Systemisch Coachen’.

PS2. Op zaterdag 9 juni is er de workshop ‘Leef de Liefde’ in kasteel Drakenburg in Baarn. De workshop kost 47,50, maar als je met z’n 2-en komt betaal je slechts 74,50 voor 2 tickets (ipv 95,00). Ook helemaal prima trouwens als je niet je lief, maar je beste vriend of vriendin meeneemt.

PS3. Voor de nieuwe personal development jaartraining ‘Het Jaar van je Leven  – ontdek, groei en vier je resultaten in werk en liefde op basis van de 5 levenswetten’ die eind september start geven we t/m di 29 mei nog een sympathieke introductiekorting: je betaald geen 2995, maar 1895 (incl. btw). Na 29 29 mei geven we t/m zo 2 september nog een vroegboekkorting van 1000 euro. T/m die datum betaal je dan dus 1995 (ipv 2995).

PS4. Per 8 juli gaat de vaste prijs van de Jaaropleiding Familie – en Organisatieopstellingen die op 8 oktober start in Amsterdam definitief met 500 euro omhoog. De vast prijs wordt 3995 (excl. btw) ipv 3495 euro (excl. btw). Tot 1 september 2018 hebben we een vroegboekkorting op de jaaropleiding van 1000 euro. T/m 8 juli betaal je dan dus 2495 euro (excl. btw) en na 8 juli (maar voor 1 september) 2995 euro. 

PS5. We gaan binnenkort een online training Systemische Coachen lanceren … 

 

 

 

 

 

OPSTELLINGEN ONTDEKKEN?

Ervaar thuis de kracht van intuïtief systemisch coachen en maak een doorbraak in werk, liefde en leven.

Download nu het thuisgids Thuisgids Opstellen. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

 

 

 

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

Gerelateerde Berichten

Lezen

Het Nieuwe Opstellen

Meer info >>

Geld Verdienen met je Roeping

Meer info >>

Van Spanning naar Spirit

Meer info >>

Luisteren

Muzieklijst

Er is een lijst op spotify waar Hylke ook nummers in zet die hij mooi vindt. De lijst heet Terug in je Lijf.

De metamorfose Podcast

Iris Sturgeon maakt de Metamorfose Podcast. Zij heeft een interview met Hylke gehad en deze is terug te luisteren via deze link.

Kijken

YouTube

Om alvast meer materiaal te bekijken kan je een kijkje nemen op ons Youtube kanaal.