Wow, wat kan het leven toch een prachtige reis zijn. Ook al kun je tijdens die reis soms mistroostig zijn als de trein in een tunnel is, doordat je even vergeten was dat het een tunnel is. Of dat je wandelt in een donker dal met stortregen en even vergeten was dat in het vorige dal ook de zon scheen.

Wat kan het leven toch een prachtige reis zijnDe energetische herfst heeft al zijn intrede gedaan. Als 21 juni midzomer is dan is anderhalve maand daarna op 7 aug het begin van de herfst. De natuur is moe van de warmte en begint al heel langzaam te verwelken. Het is dan ook een goeie tijd om ons al langzaam voor te gaan bereiden op de winter. Dus voor de meesten begint dan ook een periode van nog even echt hard werken om de oogst binnen te halen. Het is een tijd van reflecteren op wat de schittering van de zomer ons heeft laten zien.

De zomer stond bij mij in het teken van familie, vakantie en het Open-Up festival. Heerlijk om samen met mijn gezin als stam te leven op een camping, dan zie ik weer hoe onnatuurlijk het eigenlijk is dat we als gezinnen zo geïsoleerd leven. Op de camping sliepen we allemaal samen in 1 bed, mijn vrouw Maria Jose, mijn dochter Elke van 4 en mijn zoontje Arke van bijna 2. Ze sliepen dan ook de hele nacht door, lekker bij papa en mama. Overdag speelden ze met de andere kinderen (van de ‘camping stam’), waardoor ze niet de hele dag een beroep deden op ons. En wij tijd hadden voor elkaar. Bovendien pasten er dus verschillende (‘stam’) ouders op. Heerlijk.

In familieopstellingen zien we ook dat we uit een stam bestaan. Uit een familie stam en dat we uit diepe liefde en loyaliteit hier soms zelfs ons leven voor willen geven. Dit grotendeels onbewuste mechanisme is dat we een negatief lot uit de familielijn uit liefde blijven herhalen. Zo bestaat er in mijn leven het voortdurend overleven alsof ik in een oorlog leef, dit diepe familie patroon stamt uit de oorlog waarbij een deel van mijn familie voor de Duitsers was en een ander deel juist tegen. Welke (oorlogs) geschiedenis herhaalt zich bij jou nog steeds?

Meditatie

Leg je hand eens op je hart, kun je daar dan een beetje de warmte voelen van binnen in je hart? Adem bewust een aantal keer zacht in en uit deze warmte van binnen in je hart. Waarbij je voorstelt dat deze warmte gevoed wordt vanuit je energie in je bekken en dat deze energie langzaam en zacht via je buik in je hart stroomt. Adem nog een paar keer zacht en diep in en uit vanuit je bekken, buik en hart. Stel je dan eens voor dat vanuit je hart, deze warmte, deze harts energie begint te groeien. Deze energie groeit en neem langzaam de vorm aan van een draak. Wat voor draak wordt dat? Wat zie je allemaal? Wat hoor je? Misschien kun je zelfs wat ruiken en proeven? Stel je voor dat je nu die draak bent. Wat doet dit met je? Wat voel je in je lichaam van binnen? Voel je moed? Wat doet de draak nu met je angst? Richt jezelf met dit draken hart op iets wat je wilt bereiken, in jezelf, in de relatie sfeer of van buiten met werk en geld. Vlieg nu met jouw draak, naar jouw doel toe? Veel succes met al je draken avonturen!

Gerelateerde Berichten