Een aantal jaren geleden gaf ik een cursus familie- en organisatieopstellingen aan een groep trainers, coaches en consultants. Velen van hun waren bezig hun praktijk verder uit te bouwen. Zij waren bijna allemaal ZZP-ers, net als ik zelf en jij als lezer misschien ook. Zij wilden vanuit een therapiepraktijk meer in het bedrijfsleven werken, vooral met het motief om hier meer inkomen uit te gaan halen. Maar als ik ze dan echt confronteerde met de vraag hou jij echt van die directeuren, of andere mensen waarmee je wilt gaan werken? Hou jij echt van het bedrijfsleven? Dan moesten ze mij het antwoord schuldig blijven. Ze konden dit niet voelen. Hun liefde voor het werk met deze groep werd niet zichtbaar. De motivatie was de overtuiging dat je in het bedrijfsleven veel geld kon verdienen. De opstelling maakte duidelijk dat het niet ging stromen richting het bedrijfsleven. Het is belangrijk om van je werk en klanten te houden. Lees hier meer over in het boek van Napoleon Hill:  ‘Denk groot en word rijk’. 

Het is ook belangrijk om van geld te houden en om geld te zien. Ik houd van geld verdienen, ik vind het heerlijk om in de wereld van geld te kunnen werken. Geld is er. Zonder geld, geen bedrijf. Doen alsof geld niet belangrijk is, het ontlopen of uitstellen om ermee bezig te zijn, daar gaat je bedrijf niet van stromen. Je moet echt leren van geld te houden, van dat leven, van dat spel. Geld, seks en liefde is de stroom van het leven die je in jezelf opent, erkent en toestaat. Daarbij is het belangrijk dat je echt jouw ding vindt, jouw roeping, waar je echt van geniet en waar je vaak ook een bijzonder talent voor hebt. In die bijzondere roeping die jij hebt, zit ook jouw diepste kwetsbaarheid. Je komt als het ware met jouw ziel naar de aarde, naar een soort bestemming. Durf die te vinden en ernaar toe te gaan.

Mogen wij dan ook ontvangen, mogen we ook van het leven nemen? Mogen we ook letterlijk verdienen, om ons lichaam te voeden en een huis te kopen, zodat we sterk staan in die fysieke wereld? Kun je die reis maken, en terug gaan naar die roeping, die inspiratie? Lukt het je contact te maken met het spirituele, mentale, emotionele en fysieke deel in jou? Hoe kun je dit vertalen naar de echte wereld, en contact maken met klanten? Zorgen dat je niet bang bent, verbinding maakt, en je roeping durft uit te spreken? Wat ligt er nu nog verborgen in jouw schaduw, in die emotionele kant van jou, waardoor jouw roeping of jouw verdien capaciteit nog niet gevoed wordt?

PS. Op 11 november geef ik mijn eerste masterclass ‘Werk en opstellingen‘.Op deze dag gaan we razendsnel de diepte in en raken we aan zoveel mogelijk praktijksituaties, die door de deelnemers worden ingebracht. De masterclass is speciaal voor reeds opgeleide opstellers en mensen die ervaring hebben met opstellingen in organisaties. Wanneer je de jaaropleiding bij ons hebt gevolgd, ben je van harte welkom je in te schrijven voor deze dag. Ben je ergens anders opgeleid of heb je veel ervaring met opstellingen? Neem dan eerst contact met ons op, dan kijken we samen of je deel kunt nemen. Heb je nog geen of minder ervaring met opstelling maar is dit wel jouw thema? Dan is onze dagworkshop Geld verdienen met je roeping iets voor jou. Kijk op de agenda voor de eerstvolgende datum.

Gerelateerde Berichten

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden