Wordt het niet eens tijd voor een Nieuw verhaal?

We hebben allemaal een verhaal over hoe het ons tot nu toe is vergaan. In de opstellingen - die mijn werkveld zijn geworden - gebruik ik de kracht van dat verhaal om je verder te brengen. Je verhalen zijn daarbij ons materiaal. Door deel te nemen aan een opstelling krijg je nieuwe inzichten en ga je je oude verhalen op een andere manier beleven. Soms wordt het zelfs een compleet ander verhaal.

Je stuit dan bijvoorbeeld op blokkades die je eerder niet had gezien maar die je tegenhouden om je roeping te gaan volgen of je open te stellen voor de liefde. In een opstelling kun je ontdekken hoe je van zo’n blokkade een krachtbron kan maken. Wat je eerst tegenhield, gaat dan juist voor je werken.

Hoe werkt dit nou?

Tussen jou en je persoonlijke of zakelijke succes zit soms een blokkade. Je verlangt bijvoorbeeld naar een baan of bedrijf waarmee je veel geld verdient en waarbij je werkt doet waar je van houdt.

Maar er is iets dat je nog tegenhoudt om dit te bereiken.

Waarom lukt het je nu vaak zelf niet om die blokkade op eigen kracht te doorbreken? Omdat die blokkade tussen jou en je verlangen je ook voordelen heeft gebracht. Daarom is het zo belangrijk om eerst te onderzoeken wat je bij die blokkade voelt.

Is het onrust?
Is het angst?
Is het verdriet?

In opstellingen zien we vaak dat dit gevoel met iemand uit je familiegeschiedenis resoneert. Waarom voel jij en voelde die persoon uit jouw familiegeschiedenis dit?

 

Opleider & Opsteller

In onze maatschappij zijn we gewend om eerst een structuur te krijgen, vanuit het hoofd. Bij Hylke word je gestimuleerd om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je gaat vertrouwen op je eigen gevoel.

Door er bewust contact mee te maken kun je die blokkades doorbreken. Zodat je een nieuw spoor kunt gaan pakken. Later als je groot bent is nu.

Achterom voelen in je familielijn

Had je oma bijvoorbeeld problemen met werken? Zijn er problemen geweest of zelfs strijd? Zit dit in jouw systeem en is het mede de oorzaak van jouw onrust, jouw blokkade, en neem je dit gevoel onbewust over, uit liefde?

Door achterom te voelen in je familielijn, door een opstelling te doen met jou en representanten voor je familieleden, kun je de essentie ontdekken van je blokkade. Vaak wil je bepaalde dingen niet voelen en juist omdat je ze niet wilt voelen blijven ze een schaduw binnen je bestaan. Door er bewust contact mee te maken kun je die blokkades doorbreken. Zodat je een nieuw spoor kunt gaan pakken. Een nieuw verhaal kunt gaan maken.

Later als je groot bent is nu.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Hylke.

PS. Wil je voor je eigen persoonlijke ontwikkeling hier zelf mee aan de slag? Op 7 juli, en 2 en 13 september geef ik de workshop 'De 5 Levenswetten' in Diemen en in Bilthoven. Met de bijzonder impactvolle opstellingenmethode ga je op reis door jouw eigen bestaan. Samen gaan we beginnen een aantal van je blokkades op te heffen. Wat houdt jou tegen om die eerste stap te zetten?

Eind september begint dan de 100% personal development jaartraining 'Het Jaar van je Leven' - ontdek, groei en vier je resultaten in werk en liefde, op basis van de 5 levenswetten - waarin we hier echt helemaal de diepte mee in gaan. Als je je aanmeldt voor zo 2 september hebben we een sympathieke vroegboekkorting.

PS2. Wil je als professional hiermee aan de slag, om zo je klanten nog beter te kunnen helpen? Op donderdag 5 juli geef ik de workshop 'Systemisch Coachen' in Bilthoven. Leer in 1 dag de basisprincipes van systemisch coachen.

Let op: per 8 juli gaat de vaste prijs van de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen definitief omhoog. Als je van plan bent om begin oktober te gaan starten met deze opleiding is het handig om je al voor die datum aan te melden.

 

 

GRATIS STARTEN?

Zelf met opstellingen aan de slag? Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met behulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. Vraag het 'Handboek Familieopstellingen' hiernaast aan. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

Meteen nu transformeren? Je leest vast door en gaat daarna gelijk weer verder met zogenaamde belangrijke zaken.

Maar als je blijft doen wat je altijd deed krijg je wat je altijd hebt gekregen.

Als je het echt aan wilt gaan, neem dan even de tijd.
Want daar begint groei mee. Tijd vrij nemen.

- Pak een A4-tje, voor jezelf en ga erop staan. En voel hoe het voelt om daar te zijn. 
- Schrijf op een andere blaadje je roeping? En ga ook daar op staan en voel wat er is.
- Leg de blaadjes intuïtief neer, zonder teveel na te denken, laat je lijf, je gevoel het werk doen.
- Schrijf nu op een nieuw blaadje je inkomen, verdubbeld, inclusief je nieuwe klanten. Ga ook daar op staan. En voel weer hoe het voelt. 
- En schrijf op een blaadje je tot nu net toe nog verborgen 'emotionele blokkade’ uit je achtergrond. En voel ook hoe dat voelt.

Wil je meer ontdekken? Over jezelf? En echt groeien?

Geef jezelf dan de ruimte om jezelf te ontdekken en dit ook te leren.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

PS. Volgende week vrijdag 1 maart geef ik weer een dagworkshop 'Intuïtief Systemisch Coachen' en op donderdag 16 mei een avondworkshop 'Intuïtief Systemisch Coachen': http://bit.ly/2IJyjeg Voor deze workshops geldt ook dat je een mooie korting krijgt als je met z'n tweeën komt.

PS2. De Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen start op 4 maart: http://bit.ly/2utkBVO We hebben al een mooie groep mensen, maar er zijn nog een paar plekken vrij...

Gerelateerde Berichten

GRATIS videotraining 'Geld Verdienen met je Roeping'

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS webinar ‘Geld Verdienen met je Roeping’

Vind je roeping! Leef je passie. En durf daarmee ook genoeg geld te ontvangen 

You have Successfully Subscribed!

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Stress'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Burn out'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Depressie'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS videotraining 'Leef de Liefde'

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

De 'LEEF' Challenge

De LEEF! Challenge gaat over leren voelen: van vernauwende denk- en gedragspatronen naar luisteren naar je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. 

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden

GRATIS 'Handboek Familieopstellingen'

Ons 'Handboek Familieopstellingen' laat je in 7 stappen zien hoe je met hulp van blaadjes zelf het effect van een opstelling kunt ervaren. 

Je krijgt een mail met daarin een link om het handboek te downloaden

Online videocursus 'Intuïtief Systemisch Coachen' met Hylke Bonnema

Ontdek hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en bij jezelf kunt blijven

en je gevoel kunt inzetten in coaching

Je krijgt een mail met daarin een link om de brochure te downloaden