Wordt het niet eens tijd voor een Nieuw verhaal?

We hebben allemaal een verhaal over hoe het ons tot nu toe is vergaan. In de opstellingen – die mijn werkveld zijn geworden – gebruik ik de kracht van dat verhaal om je verder te brengen. Je verhalen zijn daarbij ons materiaal. Door deel te nemen aan een opstelling krijg je nieuwe inzichten en ga je je oude verhalen op een andere manier beleven. Soms wordt het zelfs een compleet ander verhaal.

Je stuit dan bijvoorbeeld op blokkades die je eerder niet had gezien maar die je tegenhouden om je roeping te gaan volgen of je open te stellen voor de liefde. In een opstelling kun je ontdekken hoe je van zo’n blokkade een krachtbron kan maken. Wat je eerst tegenhield, gaat dan juist voor je werken.

Hoe werkt dit nou?

Tussen jou en je persoonlijke of zakelijke succes zit soms een blokkade. Je verlangt bijvoorbeeld naar een baan of bedrijf waarmee je veel geld verdient en waarbij je werkt doet waar je van houdt.

Maar er is iets dat je nog tegenhoudt om dit te bereiken.

Waarom lukt het je nu vaak zelf niet om die blokkade op eigen kracht te doorbreken? Omdat die blokkade tussen jou en je verlangen je ook voordelen heeft gebracht. Daarom is het zo belangrijk om eerst te onderzoeken wat je bij die blokkade voelt.

Is het onrust?
Is het angst?
Is het verdriet?

In opstellingen zien we vaak dat dit gevoel met iemand uit je familiegeschiedenis resoneert. Waarom voel jij en voelde die persoon uit jouw familiegeschiedenis dit?

 

Opleider & Opsteller

In onze maatschappij zijn we gewend om eerst een structuur te krijgen, vanuit het hoofd. Bij Hylke word je gestimuleerd om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je gaat vertrouwen op je eigen gevoel.

Door er bewust contact mee te maken kun je die blokkades doorbreken. Zodat je een nieuw spoor kunt gaan pakken. Later als je groot bent is nu.

Achterom voelen in je familielijn

Had je oma bijvoorbeeld problemen met werken? Zijn er problemen geweest of zelfs strijd? Zit dit in jouw systeem en is het mede de oorzaak van jouw onrust, jouw blokkade, en neem je dit gevoel onbewust over, uit liefde?

Door achterom te voelen in je familielijn, door een opstelling te doen met jou en representanten voor je familieleden, kun je de essentie ontdekken van je blokkade. Vaak wil je bepaalde dingen niet voelen en juist omdat je ze niet wilt voelen blijven ze een schaduw binnen je bestaan. Door er bewust contact mee te maken kun je die blokkades doorbreken. Zodat je een nieuw spoor kunt gaan pakken. Een nieuw verhaal kunt gaan maken.

Later als je groot bent is nu.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Hylke.

PS. Wil je voor je eigen persoonlijke ontwikkeling hier zelf mee aan de slag? Op 7 juli, en 2 en 13 september geef ik de workshop ‘De 5 Levenswetten’ in Diemen en in Bilthoven. Met de bijzonder impactvolle opstellingenmethode ga je op reis door jouw eigen bestaan. Samen gaan we beginnen een aantal van je blokkades op te heffen. Wat houdt jou tegen om die eerste stap te zetten?

Eind september begint dan de 100% personal development jaartraining ‘Het Jaar van je Leven’ – ontdek, groei en vier je resultaten in werk en liefde, op basis van de 5 levenswetten – waarin we hier echt helemaal de diepte mee in gaan. Als je je aanmeldt voor zo 2 september hebben we een sympathieke vroegboekkorting.

PS2. Wil je als professional hiermee aan de slag, om zo je klanten nog beter te kunnen helpen? Op donderdag 5 juli geef ik de workshop ‘Systemisch Coachen’ in Bilthoven. Leer in 1 dag de basisprincipes van systemisch coachen.

Let op: per 8 juli gaat de vaste prijs van de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen definitief omhoog. Als je van plan bent om begin oktober te gaan starten met deze opleiding is het handig om je al voor die datum aan te melden.

 

 

 

 

 

 

 

OPSTELLINGEN ONTDEKKEN?

Ervaar thuis de kracht van intuïtief systemisch coachen en maak een doorbraak in werk, liefde en leven.

Download nu het thuisgids Thuisgids Opstellen. Dan ontvang je ook elke twee weken onze inspiratiemail.

 

 

 

 

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

Gerelateerde Berichten