...

Masterclass Het Nieuwe Opstellen

Laat het veld spreken

Masterclass Het nieuwe opstellen

Een verdieping in het Opstellingenwerk.

Het Nieuwe Opstellen is meer in stilte werken, het veld laten spreken, in haar pure vorm. Erop vertrouwen dat wat omhoog komt kloppend is. Als de natuur in het ontluikende voorjaar.
Als opsteller ben ik meer op de achtergrond, ik volg het veld en de cliënt. We openen voor het niet-weten. We hoeven niet hard te werken, het verloopt moeiteloos, we zijn samen op een zielsreis.

Wat is precies het nieuwe opstellen en in hoeverre verschilt het van het klassieke opstellen?

Het sturend neerzetten van representanten met de verplichte zinnetjes die zij moeten uitspreken, behoort tot het klassieke familie opstellen. Het klassieke opstellen is iets waar mijn leraar Bert Hellinger zelf ook van zegt dat het voorbij is. Zie hiervoor de Youtube film Das alte familienstellen ist vorbei.

Wat biedt de Masterclass Het Nieuwe Opstellen jou?

Inzicht in Het Nieuwe Opstellen

Het veld kunnen openen vanuit het hier en nu

Je kunt luisteren naar je lichaam

Je hebt geleerd te vertrouwen op je intuïtie

Je kunt stoppen met hard werken

Je leert als opsteller de basishouding zelf toe te passen in jouw praktijk (én je dagelijks leven)

Het nieuwe opstellen werkt anders, we maken ruimte voor het veld, voor de levensstroom. Zonder al te veel dogma. In de masterclass Het nieuwe opstellen ga ik hier dieper op in. Met elkaar onderzoeken wij de beweging van de ziel, van de geest en van het veld.

De stilte spreekt

Het Nieuwe Opstellen is meer in stilte werken, het veld laten spreken, in haar pure vorm. Erop vertrouwen dat wat omhoog komt kloppend is. Als de natuur in het ontluikende voorjaar.
Als opsteller ben ik meer op de achtergrond, ik volg het veld en de cliënt. We openen voor het niet-weten. We hoeven niet hard te werken, het verloopt moeiteloos, we zijn samen op een zielsreis.
We zijn niet bang om een interventie te doen als dat echt nodig is, maar zelfs dan vertrouwen we op het veld, we zijn ermee in ons hart. In de diepte van de zielsreis die ik maak met mijn medereizigers zijn we één. Ook al bestuur ik het schip en ben ik verantwoordelijk voor het creëren van de container. In de reis zijn we gelijkwaardig. Alles wat naar boven komt in de groep komt ook naar boven omdat het iets over ons wil zeggen. Het hoort ook bij ons.

Hier en NU

Ik stel mijn ik, mijn opstellers-ik, ten dienste van dat grotere veld, van wat zich in het hier en nu in die opstelling wil laten zien. Als ik een opstelling begeleid, is het enige wat ik vaak nu nog als interventie doe, het opstellen van de representanten. Verder kan ik vertrouwen dat het veld mij leidt naar de beweging, die voor de cliënt helend zal zijn. En daarbij maak ik nog maar weinig of zelfs geen gebruik van interventies. Als ik wel een interventie gebruik, is het heel belangrijk dat ik goed kijk: In hoeverre is het iets in mij? Iets in mij dat wil controleren, dat het niet goed genoeg vind en/of het niet vertrouwt.

Voor Wie?

De masterclass is voor mensen die zich willen verdiepen of willen kennismaken met mij en mijn manier van werken met Het Nieuwe Opstellen.

 donderdag 7 februari 2019

 Investering: € 395,-
 Duur: 10:00 – 17:00
 Plaats: De Hoop, Diemen

Dit is een actieve dag, waar je meedoet in opstellingen. Je krijgt een een aantal keer de mogelijkheid om zelf een opstelling te doen en neemt ook steeds deel als representant. Door mee te doen gebeurt er echt iets bij je. Meer dan alleen zitten en luisteren. We werken in kleinere groepen van 3 of 4 mensen, waarbij je kunt ervaren hoe waardevol het werken in stilte is en hoe het doorwerkt in jouw eigen systeem.

 

Gegevens

Donderdag 7 februari 2019

Duur: 10:00 – 17:00 uur (inloop vanaf 9:30)
Locatie:
De Hoop
Hartveldseweg 23
1111 BG Diemen
Kosten: € 395,-

 

Hylke Bonnema

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland en wereldwijd. Met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode heeft hij al duizenden mensen begeleid en opgeleid. Deze bijzonder inspirerende man heeft een eigenzinnige manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant. Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Hij wordt gestempeld als een echte vakman en meesteropsteller die jou wezenlijk in beweging kan brengen.

Hylke begrijpt zoals geen ander de dynamiek van sociale en familiesystemen. Een man van inzicht en ervaring! Naast zijn kennis kan hij ook een hoog ontwikkelde intuïtie inzetten.

Jan Bommerez - Inspirator - Author, mentor, coach

Hylke weet met en zonder woorden het systemisch werken in zowel familie- als organisatiecontext to the point neer te zetten, waarin het veld zich op krachtige en geheel eigen wijze ontvouwt. Inzicht bieden door te laten ervaren is zijn kracht.

Elise Verberg - Leiderschapscoach

Onder leiding van Hylke Bonnema

Meesteropsteller, Topcoach, Auteur, Opleider 
Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geld dan ook als een van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van het nieuwe opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf– de grondlegger van het Systemisch Werk – heeft Hylke zijn werk de laatste 10 jaar doorontwikkeld. Met het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak maar vooral ook zijn klanten een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al over de 750 mensen opgeleid in zijn werk.
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 09:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday