Workshops relaties

Workshop familieopstellingen over relaties volgen?

In verbinding met jezelf én de ander dat is wat een relatie voedt. Het is ook meteen de grote uitdaging en de reden waarom het allemaal niet zo makkelijk gaat. Liefdesrelaties, familie- of werkrelaties ze confronteren ons met onszelf, met het licht en de schaduw, het mooie en het pijnlijke. Leer je eigen blokkades kennen! En bevrijd jezelf uit de negatieve dynamiek en de emotionele ‘trance’ van jouw verleden. Heb jij de moed? Dan kun je met ons mee op reis, op weg naar meer rust, liefde, helderheid, vrijheid en (com)passie.

Als je naar een liefdesrelatie kijkt alsof het een tunnel is, dan begrijp je waarom er zoveel spanning en druk in kan ontstaan. Twee familiesystemen willen er tegelijkertijd doorheen. Ego’s komen in de knel door hun behoefte aan aandacht voor pijn, woede, angst of tekort. Alleen liefde en moed creëren ruimte in het samenkomen van twee zielstromen waarin ware verbinding kan ontstaan. De plek waar we liefde en moed vinden is in onze ziel. Door daarmee verbinding te maken, kunnen we zowel licht als schaduw zien. Hier mag zijn wat door ons ego werd buitengesloten.

Voor alle relaties geldt dat de liefde, de kwaliteit, wordt bepaald door de mate waarin ieder erbij mag horen, de balans in geven en nemen en op het innemen van de eigen plek binnen de regels van de desbetreffende sociale orde. Ouder kind relaties hebben een klein maar wezenlijk verschil, namelijk dat de ouder geeft en het kind neemt. Een kind krijgt het leven van haar ouders. Alleen door hen kan zij in het leven stappen. Als een kind in geven gelijk wil zijn aan haar ouders, of als ouders van hun kind willen nemen gelijk aan de waarde zoals zij als ouders hebben gegeven verstoort de relatie pijnlijk.

Dit uit zich in verschillende patronen. Het kind kan haar ouders moeilijk nemen zoals ze zijn. Of probeert te nemen dat wat niet van haar is, zoals een zware last, onvermogen, een groot verlies of juist een verdienste. Een derde mogelijkheid is dat het kind wil geven aan haar ouders dat wat de ouders tekort zijn gekomen in de relatie met hún ouders, of hun partnerrelatie. Als de ouders niet hebben kunnen nemen en zij nog steeds leven vanuit dit tekort, dan gaat het kind geven en de ouders nemen. De stroom van geven en nemen gaat dan in tegengestelde richting lopen en het is alsof de tijd achteruit gaat lopen tegen de stroom van het leven in.

De symptomen die met de tijd zichtbaar zullen worden zijn het gevoel hebben niet vooruit te komen, niet goed genoeg te zijn of moeizame relaties hebben.

Bijzonder aanbevolen

– Dagworkshop ‘Leef de Liefde met Hylke Bonnema

– 3-daagse Relatie Intensive met Hylke Bonnema en Dechen Radovic

Voor de eerste aankomende data zie onze Agenda of stuur een mailtje naar info@familieopstellingen.nl

Vragen en aanmelden

Mail naar info@familieopstellingen.nl of bel +31640249042.