...

ZINDERENDE ZOMERRETRAITE

Een persoonlijke transformatiereis met opstellingen, meditatie, lichaamswerk en meer

woensdag 14 t/m zondag 18 augustus 2024

Echt de tijd nemen om te voelen

In mijn drukke leven holde ik soms maar voort, terwijl een diep knagend gevoel van onbehagen aandacht vroeg. Altijd stopte ik dit weg. Totdat ik, vaak gefrustreerd over de anderen, me realiseerde dat ik degene was die geen tijd maakte om even alleen met mezelf te durven zijn. Ik was het die emotioneel verstrikt raakte in de verhalen van de ander, eigenlijk was ik getriggerd in mijn eigen verhalen, mijn eigen emotie en gedoe. Dat gaf mij het verlangen om me terug te trekken in mezelf, terug naar mijn kern, opschonen van oude ‘shit’. Helderheid vinden over mijn lijf, mijn liefde en mijn roeping in mijn werk. Echt de tijd nemen om te voelen. Welkom zijn met alles wat we zijn.

– Hylke Bonnema –

Zinderende Zomerretraite

Welk nieuw pad zet jij dit jaar uit voor jezelf? Hoe wil jij jouw leven vormgeven? In de liefde en in relaties? En hoe wil jij in je werk meer je roeping gaan leven?

Deze tijd vraagt meer dan ooit om nieuw leiderschap. Niet langer het leiderschap dat alleen naar buiten de goede dingen wil doen en roepen, maar juist het innerlijk leiderschap dat bereid is de eigen pijn, schaduw en verborgen emotionele geschiedenis te dragen. Om daarmee een gezonde voedingsbodem te creëren voor werkelijke transformatie. Want 25 jaar systemisch werk heeft ons geleerd dat niets belangrijker is dan je eigen oprechte motivatie als basis te nemen voor alles wat je doet!

De essentie van een retraite is om voor heel even afstand te nemen van je dagelijkse leven. Om tot rust te komen, te reflecteren op je leven, je relaties, je werk en de koers die je voor jezelf hebt uitgezet.

Retraite gaat ook over echt even de tijd nemen om jouw eigenwijze diepe waarheid te vinden. Over stilte, leren voelen, patronen transformeren en kracht opdoen. Over jouw liefdevolle levensenergie opwekken en door je heen laten komen. Om daarna geïnspireerd nieuwe stappen te zetten. Om ook echt het leven en onze verbinding te vieren.

Durf jij te zaaien wat je echt wilt? Durf jij naar binnen te gaan en jouw patronen aan te kijken?

Dan is onze Zinderende Zomerretraite dé persoonlijke transformatiereis voor jou!

Deze retraite is voor jou…

N

Als je altijd maar doorholt en nooit tijd en rust hebt om even écht te voelen hoe het met je is en je daar nu wel tijd voor wilt nemen.

N

Als je altijd maar aan het pleasen bent en jezelf op de laatste plek zet en dat je nu voelt dat het tijd is voor jou.

N

Als je je vaak onrustig of gespannen voelt, of tegen een burn-out aan zit (of er al in) en je nu echt even wilt bijtanken.

N

Als je in de liefde nog steeds bezig bent met oude verhalen en er nu echt aan toe bent om de liefde volop te leven.

N

Als het niet lekker loopt met je werk, je ook niet goed weet hoe het anders moet en je wel graag nieuwe stappen wilt zetten.

N

Kortom... als je op zoek bent naar tijd voor jezelf, hernieuwde energie en levenslust, dan is deze retraite echt iets voor jou.

 Innerlijk leiderschap

Wat zo bijzonder is aan onze Zinderende Zomerretraite, is de unieke combinatie van opstellingen, meditatie, yoga en ecstatic dance, alle zorgvuldig samengesteld om jouw innerlijk leiderschap naar het volgende niveau te tillen. Het is geen keuzeprogramma, maar een zorgvuldig geplande reis die ondersteund wordt door de ritmes van muziek en dans en geleid door Hylke’s bekwame begeleiding in systemisch werken.

In een groep van gelijkgestemden ga je dichter bij jezelf, bij elkaar en bij de natuur komen. Daarbij maak je een innerlijke reis, waarbij elke dag op de vorige voortbouwt, die je nooit verder brengt dan je aankunt. Zo wordt er een veilige ruimte gecreëerd waarin je beter leert zorgen voor jezelf, gezonder leeft en eet, en je unieke persoonlijk leiderschap ontwikkelt of verdiept. Dit alles in een prachtig kasteel op een betoverende locatie.

Al sinds onze vroege geschiedenis hebben mensen altijd de zomer en de oogst gevierd. Het is ook een tijd voor vernieuwing, herstel en voorbereiding op de winter. Net als de Maya’s, die heel goed waren in het waarnemen van de natuur, zie ik de zomer ook als een tijd om iets af te ronden en een nieuw jaar te beginnen.

Tijdens de retraite werk je aan jouw eigen vraagstukken, zodat je na de retraite verfrist en opgeladen, heel dicht bij jezelf, nog meer jouw leven, jouw relaties en jouw werk kunt gaan vormgeven zoals jij dat wilt. Dat waar je misschien nu nog alleen diep vanbinnen van droomt. Een nieuwe partner, een nieuwe baan of vrij zijn van emotionele blokkades, lichamelijke klachten of wat dan ook…

Wat ook zo bijzonder is aan onze retraite is dat we omringd worden door prachtige, fijne ‘krachten’. Artiesten als Elias Widukind, Pernilla Kannapinn, Leonie Bos en Fralalai raken onze ziel met hun muziek en zang. Odet Sleeswijk helpt ons onszelf te bevrijden via ons lichaam door middel van dans. 

Binkie zal ons door meditaties leiden, en ons zo helpen om de diepten van onze innerlijke stilte en rust te verkennen.  Terrence zal met zijn percussie ons lichaam bevrijden en ons helpen opnieuw te verbinden met ons ritmische zelf.

Dan hebben we nog Dj Martyn Zij en Kareem Raïhani, wiens muziek ons beweegt en verbindt.

De Zinderende Zomerretraite is echt een verwenreis voor jezelf. Een kans om te genieten van je leven, je relaties, je kinderen en je werk. Het is diep, het is transformerend! Zodat je daarna met echte zin je wereldse verantwoordelijkheden kunt oppakken, helderder, dieper en vooral wijzer!

Zomerretraite in beeld

 

Het programma

Alle dagen van de Zinderende Zomerretraite zijn ingericht op diep naar binnen gaan, met elke dag een eigen thema. We werken hierbij met de ‘5 stappen van het Intuïtief Systemisch Coachen’. Dit zijn 5 eenvoudige stappen die je kunt inzetten om beter te leren luisteren naar je gevoel en je intuïtie. Goed leren voelen is echt dé weg is naar meer geluk, liefde, wijsheid en kracht. De 5 stappen helpen je daarbij.

Mijn team en ik nemen je mee in een dynamisch ritme van opstellingen, meditatie & verschillende vormen van lichaamswerk. Verder is er mindfulness, ecstatic dance, muziek en lekker biologisch vegetarisch eten (geen alcohol). Bij mooi weer kunnen we zwemmen in de Maas. In de dynamiek van de dagen laten we organisch ontstaan wat we als groep nodig hebben. Jij bent daarin vrij om je eigen ritme te volgen, je hoeft niets en mag (bijna) alles.

Het programma ziet er als volgt uit…(ovb)

Thema van de dag: Aankomen, wennen, plek vinden

 • 13:00 – 14:00 uur > Aankomen
 • 14:30 – 17:30 uur > Openingsceremonie
 • 18:00 – 19:00 uur > Diner
 • 19:30 – 21:00 uur > Openingsconcert Leonie Bos
 • 21:30 – 22:00 uur >  Sleep well moment met Pernilla Kannapinn

Thema van de dag: Lijf, (ont)spanning en emotie

07:00 – 08:00 uur > Ochtend practice
08:00 – 09:00 uur > Ontbijt
9:00 – 10:15 uur > Lichaamswerk/dans met Odet
10:30 – 13:00 uur > Systemisch werk en lichaamwerk
13:00 – 15:00 uur > Lunch en vrij
15:00 – 18:00 uur > Opstellingen
18:30 – 19:30 uur > Diner
19:30 – 22:00 uur > Avondprogramma met meditatie, chant en sleep well

Thema van de dag: Gevoel, relaties, liefde

07:00 – 08:00 uur > Ochtend practice
08:00 – 09:00 uur > Ontbijt
9:00 – 11:15 uur > Opstellingen
11:30 – 13:15 uur > Ecstatic Dance met Kareem Raïhani
13:30 – 15:30 uur > Lunch en vrij
15:30 – 16:45 uur > Opstellingen
17.00 – 18:00 uur > Concert Fralalai
17:00 – 19:00 uur > Diner
19:15 – 22:00 uur > Avondprogramma en sleepwell moment

 

Thema van de dag: Maatschappelijk, werk, leiderschap, grotere velden

07:00 – 08:00 uur > Ochtend practice
08:00 – 09:00 uur > Ontbijt
9:00 – 13:30 uur > Opstellingen
13:30 – 16:00 uur > Lunch en vrij
16:00 – 18:30 uur > nog te bepalen
18.30 – 19:30 uur > Diner
19:30 – 21:30 uur > Cacao ceremonie Elias
22:00 – 22:30 uur > Sleep well moment

 

Thema van de dag: Opnieuw de wereld in

07:00 – 08:00 uur > Ochtend practice 
08:00 – 09:00 uur > Ontbijt
9:00 – 12:00 uur > Meditatie en opstellingen
12:00 – 13:00 uur > Lunch en inpakken
13:00 – 14:00 uur > Eindceremonie

Special guests

Martyn Zij
ecstatic dance

Elias Widukind
chanten

Odet Sleeswijk
dans

Kareem Raïhani
ecstatic dance

Pernilla Kannapinn
zang en viool

Terence Samson
percussie

Fralalai
zang, harp en ceremonies

Binkie
meditatie en soundhealing

Leonie Bos
zang

Iris van Breukelen
yoga

De Zinderende Zomerretraite 2023 werd als volgt beoordeeld:

8,9

voor de inhoud van het programma

8,9

voor de begeleiding van het team

8,9

voor de verzorging en het verblijf

De Zinderende Zomerretraite biedt je…

N

Diepe transformerende, maar zeker ook humorvolle sessies.

N

Magische avonden met special guests.

N

Een reset op het gebied van lichaam, geest en ziel.

N

Transformatie van oude overtuigingen en blokkades.

N

Durven voelen en vertrouwen op je intuïtie.

N

Helder zicht op hoe je je leven na de retraite wilt vormgeven.

Tijdens de retraite heb ik ingezien dat mijn unieke expressiviteit niet iets is om te onderdrukken, maar om te omarmen. De mix van zang, dans en yoga heeft dit inzicht versterkt en een diepgaande transformatie in mij teweeggebracht.

Nathalie 
Nathalie

Het meest verrassende aan de retraite was hoe alles zo mooi op elkaar was afgestemd, waarbij er zoveel in je hart eindelijk los wordt gemaakt dat je het werkelijk kunt voelen – het resultaat is diepgaand en effectief, en creëert een vertrouwen dat blijft bestaan.

Frank 
Frank

Deze retraite heeft me laten inzien hoeveel meer ik kan geven, hoeveel ik kan groeien, welke pijn ik kan opruimen, en hoe welkom ik ben.

Kim 
Kim

Elke sessie is uniek, aangepast aan de energie van het moment, wat bijdraagt aan de zuiverheid van het systemisch werk en het vinden van diepe inzichten.

Hans 
Hans

Deze retraite heeft me geholpen om dieper in contact te komen met mezelf en anderen, ondersteund door een fantastisch en liefdevol team, waardoor ik persoonlijke groei en diepgaande emotionele ervaringen heb kunnen ervaren.

Goya 
Goya

Datum, locatie en investering

 

Datum:

 • Woensdag 14 augustus t/m zo 18 augustus 2024

  Locatie:

  • Kasteel De Berckt, Baarlo (5 minuten looptafstand van de Maas).

  Investering:

  De totaalprijs is samengesteld uit de vaste programmakosten en de verzorgings- en verblijfskosten die afhankelijk zijn van de optie die je kiest.

  Retraite Programmakosten: € 750,- (incl btw).

  Verblijfs- en verzorgingskosten; afhankelijk van de gekozen optie:

  • 1-persoonskamer € 845,- (incl. btw).
  • 2-persoonskamer € 595,- (incl. btw/per persoon).
  • 4-persoonskamer € 495,- (incl. btw/per persoon).
  • Kamperen/elders slapen € 345,- (incl. btw/per persoon).

  Extra informatie:

  Onze kok kookt heerlijke biologisch, vegetarische maaltijden. Speciale dieetwensen? Laat het ons weten in het ‘opmerkingen’ veld bij je aanmelding.

  Kamperen bij het kasteel  (op het terrein van de Berckt) is een rustige en betaalbare privé optie. Sanitaire voorzieningen zijn beschikbaar. Als je een caravan of camper meeneemt, laat het ons weten in het ‘opmerkingen’ veld bij je aanmelding – beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

   

  Oud deelnemers over de Zinderende Zomerretraite

  Kim

  Gerard

  Nathalie

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen, of bel/mail ons even.

  Programma

  Wat is er zo uniek aan de retraite?

  Wat zo bijzonder is aan onze Zinderende Zomerretraite, is de unieke combinatie van opstellingen, meditatie, yoga en ecstatic dance, alle zorgvuldig samengesteld om jouw innerlijk leiderschap naar het volgende niveau te tillen. Er is geen keuzeprogramma. Het is een zorgvuldig geplande reis, die ondersteund wordt door de ritmes van muziek, dans en meer door de speciale gasten, en geleid door Hylke’s bekwame begeleiding in Familieopstellingen en Systemisch Werken.

  Het lijkt me geweldig om er bij te zijn, maar ik kan helaas niet alle dagen. Kan ik dan toch komen?

  We hopen van harte dat je de retraite in volle glorie kan ervaren, maar het is ontworpen als een vijfdaagse reis. Het collectief opbouwen van energie en saamhorigheid is een cruciaal onderdeel. We adviseren dus alleen te boeken als je voor de hele reis aan boord kunt zijn, behalve bij noodsituaties.

  Mag ik met het gezin komen of bijvoorbeeld met een vriend/vriendin ?
  De retraite zelf is voor elke volwassene vanaf 18 jaar die toegewijd is om deze innerlijke reis naar zichzelf te maken. 

  Moet ik aan alle programma onderdelen deelnemen?

  Nee, de retraite is jouw unieke avontuur, en je bepaalt je eigen tempo. Je kiest welke activiteiten je bijwoont en welke je overslaat. We hebben talloze serene hoekjes voor als je tijd nodig hebt om je terug te trekken.

  Groep & Activiteiten

  Wanneer begint het programma?
  Onder ‘Zo ziet het programma eruit’ staan meer gegevens. De eerste dag is de aankomst tussen 13.00 en 15.00 uur. Om 15.30 uur is de openingsceremonie.

  Wanneer eindigt het programma?
  Op de laatste dag sluiten we af met een ceremonie om 14.00 uur. Om 15.00 uur zijn alle gasten vertrokken.

  Moet ik aan alle programma-onderdelen meedoen?
  Vooral de vroege ochtend- en de late avondsessies zijn optioneel. Al brengt het je natuurlijk ook veel om er wel aan mee te doen.

  Hoe kan ik me het beste voorbereiden?
  Neem mee wat jou comfortabel maakt. Dekentje, (meditatie)kussen, sloffen, stoeltje. Verder hoef je niks voor te bereiden.

  Hoe groot is de groep?

  De retraite is ontworpen voor een levendige groep van maximaal 150 deelnemers. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien veel lijkt, verrijkt het juist de diepte van onze groepsopstellingen en draagt het bij aan een ongeëvenaarde energie. Met zo’n groot aantal gelijkgestemde zielen is er altijd een rijke diversiteit aan ervaringen, perspectieven en energieën, wat een krachtige voedingsbodem voor groei en transformatie biedt. Maak je geen zorgen, er is genoeg ruimte voor iedereen om de intimiteit en kleinschalige sfeer van de retraite te behouden, en tegelijkertijd te profiteren van de kracht van de gemeenschap.

  Hoe ziet de groepssamenstelling eruit?

  De magie van onze retraites schuilt in de bonte verzameling deelnemers die elke keer samenkomen.Van dertigers in hun energieke bloei tot wijze vijftigers, elke leeftijd voegt een uniek perspectief toe aan onze groep. We zijn er trots op dat we een toevluchtsoord zijn geworden voor steeds meer jongere mensen die op zoek zijn naar diepe zin en verbinding. En ook al zijn onze evenementen favoriet bij vrouwen, we zien een gestage toename van de mannelijke aanwezigheid, waardoor er een prachtig evenwicht ontstaat.

  Vooropleiding & kennis

  Heb ik een bepaalde vooropleiding of kennisniveau nodig om deel te kunnen nemen  aan de Zinderende Zomerretraite?

  Nee, alles wat je nodig hebt voor de Zinderende Zomerretraite is een open hart en een nieuwsgierige geest.

  Verblijf

  Hoe zit het met de beschikbaarheid van een- en tweepersoonskamers?

  Hoewel we een scala aan accommodatiemogelijkheden bieden, zijn onze een- en tweepersoonskamers altijd het populairst en worden ze snel geboekt. Als je in een van deze kamers wilt verblijven, raden we je aan om je plek zo snel mogelijk te reserveren om teleurstelling te voorkomen. 

  Hebben alle kamers eigen douche en toilet?
  Ja, alle kamers hebben eigen sanitair.

  Ik twijfel wat over kamperen, want eigenlijk houd ik daar niet zo van

  Geen zorgen, ons kampeerterrein is niet als een typische camping. Het is een rustige en betaalbare optie met ruime, afgelegen plekken en goede sanitaire voorzieningen. Het is een prachtig alternatief als je op zoek bent naar betaalbaarheid zonder privacy in te leveren.

  Moet ik zelf nog beddengoed, handdoeken ed meenemen?
  Nee dat hoeft niet. Er is beddengoed en er zijn handdoeken op de kamer.

  Ik heb dieetbeperkingen, wordt daar rekening mee gehouden?
  Ja, natuurlijk! Onze maaltijden zijn biologisch en vegetarisch. Heb je speciale dieetwensen, geef deze dan aan bij je aanmelding. We doen ons uiterste best om iedereen te voorzien van voedzaam en heerlijk eten.

  Bereikbaarheid & Vervoer

  Hoe zit het met de bereikbaarheid/ parkeergelegenheid van de locatie?

  Kasteel De Berckt is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

  Ik kom met het openbaar vervoer. Hoe is het vervoer naar de locatie geregeld?

  We bieden pendeldiensten aan van en naar station Venlo op de dag van aankomst en vertrek.

  Reserveren & Annuleren

  Kan ik een plek reserveren en tot hoe lang blijft deze plek dan voor mij?
  Via info@hylkebonnema.nl kun je een plek reserveren. Als de retraite volloopt krijg je van ons bericht en vragen we je om te beslissen of je er wel/niet bij zult zijn.

  Wat is de uiterste datum om me aan te melden?

  Hoewel je technisch gezien je tot een dag voor de start van de retraite kunt aanmelden, raden we je sterk aan om zo snel mogelijk te handelen. De plekken vliegen de deur uit en we verwachten ruim voor de startdatum uitverkocht te zijn. Dus twijfel niet te lang, claim je plek nu en begin je transformatiereis!

  Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

  Die liggen vast in onze Algemene Voorwaarden.

  Financieel

  Hoe zit het met de betaling en de kleine lettertjes?
  Je kunt via de site betalen met iDeal. Er zijn geen kleine lettertjes, al zijn uiteraard wel onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

  Zijn er verder nog bijkomende kosten?
  Consumpties buiten de maaltijden zijn voor eigen rekening (koffie/thee/water zijn inclusief).

  Wat als de retraite toch niet door kan gaan, krijg ik dan mijn geld terug?
  Net als bij annulering van onze andere events hopen we dat je kiest voor een voucher. Maar geld retour mag ook.

  Over Hylke

  Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als één van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van het nieuwe opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf - de grondlegger van het Systemisch Werk - heeft Hylke zijn werk de laatste 25 jaar doorontwikkeld. Met het Intuïtief Systemisch Coachen geeft hij het vak, maar vooral ook zijn klanten, een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hylke heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft hij 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al over de 1.000 mensen opgeleid in zijn werk.